Aretirali 7 teroristov, ki so načrtovali džihadistične masakre v nemuslimanskih objektih čaščenja

Foto: Royal Malaysia Police

Sedem osumljenih teroristov v malezijskih zveznih državah Johor in Sabah so aretirali v soboto. Šest Malezijcev, sicer pripadnikov islamske državne celice, je bilo aretiranih zaradi načrtovanja napadov na nemuslimanske objekte čaščenja in policiste, medtem ko je bil pripadnik Abu Sayyafa aretiran v malezijski zvezni državi Sabah, navaja policija v izjavi za javnost. 

Moški so bili aretirani v več operacijah med 27. februarjem in 15. marcem. V prvi operaciji je policija aretirala 37-letnega moškega, za katerega se domneva, da je idejni vodja napadov na kraje čaščenja v Johor Bahruju, prestolnici zvezne države Johor. Moški je prav tako aktivno rekrutiral nove borce, je povedal generalni inšpektor policije Mohamad Fuzi Harun.

Foto: iStock

Po napadu so načrtovali pobeg v sosednjo državo
Drugi osumljenec je 49-letni varnostnik, ki je deloval kot svetovalec teroristične celice in je skrbel za to, da so vse načrtovane aktivnosti ostale tajne. Med drugim je odredil, da se ubije vsakega člana, ki skrivnost razkrije. Tretji osumljenec, 30-letni varnostnik, je bil zadolžen za nakup strelnega orožja v drugi državi, skrbel pa je tudi za pregled lokacij, kjer bi bili izvedeni napadi. Osumljenci so načrtovali pobeg v sosednjo državo, z namenom, da bi tam poiskali zatočišče skupaj z drugo teroristično skupino, potem ko bi bili izvedeni napadi, je povedal šef policije, pri čemer ni navedel konkretnega imena države.

Trije preostali člani iste celice so bili aretirani v nadaljnjih operacijah. Eden izmed njih je bil 24-letni natakar, ki mu je bilo naloženo, da ugrabi in ubije policijsko osebje. Druga dva osumljenca, stara 23 in 22 let, ki sta v Singapurju delal kot hišnika, sta bila aretirana 1. marca. Eden od njiju je bil posrednik pri nakupu strelnega orožja za celico.

N. Ž.

 • FUCK COMMUNISM

  Ubijejo naj jih!

 • Franc Šink

  V Maleziji se jim pa res ne piše dobro Smrtne kazni zagotovo sledijo.

 • Morala

  Slabo se jim piše…

 • Domus Lubus

  Slovenija, zbudi se! Tik pred našim pragom v Maleziji so, podprti s komunistično ideologijo udarili muslimani. Prisotni so tudi pri nas. Brusijo svoje nože in pripravljajo eksplozivne naprave. Hlepijo po anusih naših žena in otrok. Pripravite se na boj, oprezajte za svojimi sosedi. Jutri bo morda že prepozno.

 • bojan

  to je treba po hitrem postopku poslat njihovemu alahu, v maleziji pa so smrtne kazni že če najdejo drogo pri človeku … tako da se jim bo odhod alahu uresnič…

  jst bi jih vrgu h krokodilom da naredijo počasen masakr nad temi usranci

 • WatsonForus

  tam bodo vsi – abjajcen po hitrem postopku!

 • tramal

  Sigurn sem da jim bo slovenija dala politično zatočišče saj do sedaj je dala še vsem morilcem,tihotapcem in teroristom.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!