Danska obveščevalna služba razkriva največjo teroristično grožnjo

Foto: iStock

Danska obveščevalna služba PET je za danski radio DR povedala, da se največja teroristična nevarnost za Dansko nahaja v sosednji državi Švedski, poroča časnik Copenhagen Post. 

Pred nedavnim je švedska varnostno-obveščevalna služba Säpo opozorila, da je Švedska postala zatočišče za več tisoč ekstremistov, medtem ko je za primerjavo danska PET po navedbah ministrstva za pravosodje prejela 62 poročil o radikalnih prosilcih za azil.

Säpo ocenjuje, da je na Švedsko po zadnjem velikem migrantskem valu prispelo več tisoč nasilnih islamskih ekstremistov, poroča konservativna televizija SVT. S čim podobnim se ta skandinavska država ni srečala še nikoli v svoji zgodovini. Samo za primerjavo: še leta 2010 je Säpo ocenjeval, da je na Švedskem približno 200 islamskih skrajnežev, kar pomeni, da jih je samo v sedmih letih džihadističnim idejam priseglo petkrat več, opozarja generalni direktor policije Anders Thornberg.

Migranti na Švedskem. (foto: epa)

Malmö meka za migrante
Omeniti je treba, da bo Malmö, ki je tretje največje mesto na Švedskem,  v kratkem postalo prvo veliko skandinavsko mesto, kjer bodo etnični prebivalci samo še v manjšini. Za primerjavo: v tem mestu je še leta 1996 živelo 27 odstotkov migrantov, danes pa je migrantov že kar 42 odstotkov. Glede na to, da dansko glavno mesto Copenhagen in švedski Malmö ločuje le most, ni čudno, da so Danci opravičeno zelo zaskrbljeni. Med zaskrbljenimi pa lahko najdemo tudi Norvežane.

Foto: iStock

V ta območja ne zaidite, saj v njih vlada popoln kaos
Na spletu se je v preteklosti že pojavil tudi seznam področij, ki se jih morate izogibati, če odhajate na Švedsko, saj na teh 61 “no-go” območjih vladajo kriminalne muslimanske tolpe, ne pa švedska policija. To so: Alby (Botkyrka), Fittja (Botkyrka), Hallunda / Norsborg (Botkyrka), Husby (Stockholm), Rinkeby / Tensta (Stockholm), Ronna / Geneta / Lina (Södertälje), Bergsjön (Gothenburg), Biskopsgården (Gothenburg), Gårdsten (Gothenburg), Hammarkullen (Gothenburg), Hjällbo (Gothenburg), Lövgärdet (Gothenburg), Tynnered / Grevegården / Opaltorget (Gothenburg), Hässleholm / Hulta (Borås), Norrby (Borås), Rosengård (Malmö), Södra Sofielund (Malmö), Nydala / Hermodsdal / Lindängen (Malmö), Araby (Växjö), Karlslund (Landskrona), Skäggetorp (Linköping), Gottsunda (Uppsala), Vivalla (Örebro), Tjärna Ängar (Borlänge), Oxhagen / Varberga (Örebro), Tureberg (Sollentuna), Dalhem / Drottninghøj / Fredriksberg (Helsingborg), Söder (Helsingborg), Holma / Kroksbäck / Bellevuegården (Malmö), Bäckby (Västerås), Brandbergen (Haninge), Jordbro (Haninge), Skogås (Huddinge), Vårby (Huddinge), Sångvägen (Järfälla), Termovägen (Järfälla), Edsberg (Sollentuna), Bredäng (Stockholm), Hagsätra / Rågsved (Stockholm), Hässelby / Vällingby (Stockholm), Vårberg (Stockholm), Solberga (Stockholm), Östberga (Stockholm), Rissne / Hallonbergen (Sundbyberg), Fornhöjden (Södertälje), Hovsjö (Södertälje), Finnsta (Bro), Smedby (Väsby), Charlottesborg (Kristianstad), Gamlegården (Kristianstad), Hisings Backa (Gothenburg), Rannebergen (Gothenburg), Andersberg (Halmstad), Kronogården / Lextorp (Trollhättan), Fröslunda (Eskilstuna), Lagersberg (Eskilstuna), Skiftinge (Eskilstuna), Råslätt (Jönköping), Hageby (Norrköping), Klockaretorpet (Norrköping), Navestad (Norrköping).
N. Ž.
 • Demonkrat

  Trije kulti ki uničujejo civilizacije so ;krščanstvo ,komunizem in pa islam.To so fakti..

  • Kristus je resnica in luč

   Jezus Kristus ni rekel nič napačnega. Sicer pa ga malo ljudi posluša, zato svet propada.

 • Caetano

  Trump bo v govoru na Poljskem govoril o ogroženosti zahoda! Poljsko bo dal za zgled države, ki se uspešno brani pred ekstremizmom in terorizmom. Sprejel je pa menda tudi vabilo Pahorja na obisk v Sloveniji. Upam, da se bo srečal tudi z našo opozicijo. Ta človek je naš zaveznik proti islamizaciji in jihadu ter tudi proti filoislamistom v Bruslju, ki so to situacijo ustvarili skupaj z Arabci in ameriškimi filo-islamisti, ki so pa volitve na srečo izgubili.

 • Franc Šink

  Najhujše je kar država lahko izgubi je njena absolutna suverenost in človek svoje zdravje

  • Evropa krščanskih prednikov

   tako je.

 • Islamizem ni zdrav

  ZAVARUJMO meje!!!!!! Migracija je nevarna!!!!!!!

  • samotoje

   Znamo prebrati, če napišeš samo enkrat. In- kdo naj zavaruje meje? Jaz? Katera migracija je nevarna? Slovenci, ki odhajajo v tujino po boljše plače, ali Balkanci, ki v vrstah čakajo na slovenske vize? Na živce mi gredo tipi, ki klofajo po tipkah, ne da bi za eno samo sekundo vklopili možgane. Človek, dano ti je, da misliš, torej misli.

   • KRŠČANSKA EVROPA

    migracija iz bližnjega vzoda in afrike je nevarna, o tem ZELO JASNO opozarjajo obveščevalne službe!!!!! Zato jim normalni ljudje prisluhnemo, oni vedo bolje od tebe. LP

    • samotoje

     Normalni ljudje znajo pisati pravilno slovensko.

     • žnj

      nismo na sodišču

     • samotoje

      No ja, zdaj mi je pa vse jasno.

     • logika

      vzemi si migrante domov in nehaj težit drugače mislečim.

 • Islamizem ni zdrav

  ZAVARUJMO meje!!!!!! Migracija je nevarna!!!!!

 • Islamizem ni zdrav

  ZAVARUJMO meje!!!!!! Migracija je nevarna!!!!!!!

 • STOP migraciji

  Švedi in vse severne države so jim dali stanovanja, hrano, delo, vse so dobili. Tole pa je verjetno ” zahvala” švedskemu narodu za vse kar jim je dal.

 • Terminator

  Sistematično čiščenje je edina rešitev,samo orožje v roke in pospravit vso golazen,

 • Olga

  Izgnati divjake, skupaj z levičarskimi politiki!

 • lauraas

  Vejo da jim bodo Švedi nastavili drugo lice. Brez boja!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!