Hrvaški “Fritzl” iz Zadra več let posiljeval svojo hčer

Foto: iStock

Zadrsko tožilstvo je sprožilo preiskavo proti Zadrčanu zaradi večletnega trpinčenja njegove družine. Preiskavo so razglasili za tajno zaradi okoliščin, ki vključujejo incest in pedofilijo. Lokalni mediji poročajo, da je moški več let posiljeval svojo starejšo hčerko, ki naj bi kot mladoletnica rodila tudi njegovega otroka.

Moškega, ki je v svojih poznih 40 letih, so prijeli konec julija, potem ko je mlajša sestra zaupala dogodke v družini svojemu fantu ter potem na njegovo pobudo ovadila očeta. Nasilje v družini je potekalo več let, mati pa je o vsem molčala.

Grozljive scene so se dogajale v stanovanjskem bloku v enem zadrskih naselij, kjer je policija že večkrat posredovala, ker so se sosedje pritoževali zaradi hrupa v stanovanju veččlanske družine. Policija je nekajkrat ovadila očeta zaradi kaljenja reda in miru ter zaradi družinskega nasilja.

Deset let zapora za uničeno otroško življenje
V zadrski socialni službi so dejali, da niso vedeli za kakršnokoli nasilje v družini. Potrdili so, da je družina prejemala njihovo denarno nadomestilo. Ko je mladoletnica rodila, ni želela povedati, kdo je oče otroka, v socialni službi pa so menili, da gre za posledico mladostniške nepazljivosti.

Hrvaški mediji so povezali dogodke v Zadru z avstrijskim primerom Josefa Fritzla, ki je imel svojo hčerko 24 let za seksualno sužnjo in zaprto. “Zadrskega Fritzla” sumijo petih kaznivih dejanj, med njimi spolnega trpinčenja in izkoriščanja otrok. Grozi mu od leta do deset let zapora.

M. P., STA

 • dob

  Prestopi naj v muslimansko vero (s tem razreši problem mladoletnosti), in še reče, da je cigan (s tem pa incest), pa je jutri zunaj.

  • Nata

   Moda pa je ……musli ??

 • Olga

  Dosmrtna kazen je edino pravilna?! Kako je lahko mati molčala?!

 • rubec

  Da ne govorimo o tem koliko let so slovenski fricli posiljevali pse. Sicer pa dvomim da so sploh nehali.

 • črnaovca

  Ma akkšen zapor neki, v bolnico in odrezat testise in skrajšati lulčija da bo smao še za lulat po sede

 • avtohtoni neandartalec

  Spolni odnos z lastnim otrokom, s katerim potem še živi skupaj in načrtuje družino, to lahko analizira edino gospod Vodeb, mogoče celo on ne bi vedel, ker ker je strokovnjak za človeško, ne za živalsko psihoanalizo na splošno.

  • pacek

   kva hudiča pa ti nakladaš!?

   • avtohtoni neandartalec

    Saj to se tudi sam sprašujem za večino komentatorjev, kar tekmujete kdo se bo bolj zgražal ter na elektronskem papirju pokazal moralno veličino, čeprav razen patetične in skrajno poenostavljene zgodbice, kot javnost pravzaprav ne vemo ničesar, in nas tudi ne zanima preveč kaj se grejo sosedje, razen seveda velikih Slovencev, po rodu iz Hrvaške, ki so pribežali k nam prav pred takimi družinami.

 • totex39

  Take “fritzle” je potrebno iztrebit iz družbe samo kaznovanje ni dovolj. V tem primeru pa tudi mamo, ki je vse o tem vedela in molčala.

  • Mihilus

   Tudi moje mnenje je, da bi ga bilo potrebno kastrirati in da se ti geni ne prenašajo naprej pa še vse njegove potomce.

 • Nata

  Sramota za mamo !!!!
  A je muslimanka ??

  • cosmosjasnovidec

   Kaj pa drugega?Bosanska muslimanka ti pa imajo tako početje tako ali tako za normalen pojav kot pri nas tudi cigani.Oče z hčerjo,sin z materjo in tako naprej.

 • benasi

  Do 10 let?
  Dosmrtna za oba “starša”
  10 let pa za socialno delavko in lenega policaja.

 • indijanka

  Kaj pa bo sedaj s to deklico in njenim otrokom? Spomnila sem se besed, ki sem jih prebrala v eni izmed nedeljskih kolumn, da se žrtve zlorab po Freudu zdravi z zdravim seksom. Ne zdi se mi najpomembnejše s strani družbe, kaj bo s tem ostudnim očetom in materjo naredila. Pomembnejše se mi zdi, če bo dovolj sočutna, da bo deklici in njenemu otroku pomagala. Nekje, kjer bo povezana z Naravo prebolela trpljenje.

  • Viktorh

   Kako naj ji pomaga? Travma je tu. Ni je mogoče izbrsati.

   Moje stališče do takšnih pa je – do smrtni zapor. Oče pofukl, mati – žena molčita in drug drugega zagovarjata in ščitita.

   Nedvomno gre za duševno zaostalost obeh, kar pomeni neprištevnost…

   • indijanka

    Edino Narava lahko povrne občutek varnosti in želje po življenju. Nekje v naravi bi morali obstajati taki rehabilitacijski centri.

    • avtohtoni neandartalec

     Obstajajo taki habitati, reče se jim velemesta, kker živi skupaj ogromno takih revežev, čim dlje mora stran od rovt in pijanih kmetavzarjev.

   • cosmosjasnovidec

    Ja saj to je standard balkancev,da so duševno prizadeti.

   • avtohtoni neandartalec

    Zanimiva družba, na zunaj se delajo take poštenjakarje in pravičneže, zgledne katolike, na vsakega mulca se spravijo, reveže procesirajo desetletja, za malenkosti, za katere največkrat sploh niso krivi, take stvari pa ignorirajo. Isto kot pri nas, skratka.
    Jaz pa razumem punco in bližnje, komu se pa če zaupat, saj očitno ni molčala, zgleda je dolgo trajalo preden se je norec zameril kakemu od ta visokih, mogoče celo komu v tujini, potem morajo reagirati. Fritzl je imel hčerko ujeto v kleti, če se ne motim, Hrvati pa so zgleda vedeli kaj se dogaja in dolgo molčali, mogoče je kdo od ustaških braniteljev, res čudno, da ne napišejo kdo je in s čim se je ukvarjal, ponavadi skrivajo predvsem javne uslužbence oziroma uradno osebo.

 • Viktorh

  Upam in verjamem, da ga bodo v Lepoglavi nataknili topli bratci za 10 let nazaj in 20 let naprej.
  Uživaj, hudokurčni tovariš!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!