Irak je tako kot Slovenija posejan z množičnimi morišči

Foto: Twitter

V bližini iraškega mesta Havija, nekdanje utrdbe skrajne sunitske skupine Islamska država, so našli več množičnih grobišč z najmanj 400 domnevnimi žrtvami Islamske države, je v soboto sporočil guverner iraške province Kirkuk Rakan Said. 

Grobišča so našli v vojaškem oporišču Al Bakara, približno tri kilometre jugozahodno od Havije. Tam je “Islamska država vzpostavila območje za usmrtitve“, je še povedal guverner z nafto bogate province na severu Iraka. “Usmrtili so najmanj 400 ljudi,” poroča STA. Nekateri so po guvernerjevih besedah nosili rdeče zaporniške uniforme, drugi pa so bili v civilnih oblačilih.

V Iraku je še veliko množičnih morišč
Iraški general Mortada Al Luvaibi je povedal, da so grobišča našli s pomočjo lokalnih prebivalcev. Tamkajšnji kmet Saad Abas je pojasnil, da so v času triletne okupacije videli pripadnike Islamske države, ki so na območje vozili zapornike ter jih nato postrelili.

Džihadisti so znani po svoji okrutnosti – tako kot partizani (foto: epa).

Havijo, ki leži približno 240 kilometrov severno od Bagdada, so iraške sile iz rok skrajnežev Islamske države osvobodile oktobra. Iraška vojska je sicer v soboto na zahodu države začela ofenzivo za zavzetje še enega od zadnjih območij pod nadzorom Islamske države Rava, ki leži v dolini reke Evfrat. V Iraku so odkrili številna množična grobišča z žrtvami te skrajne skupine.

C. Š.

 • Zima prihaja

  Uvoz demokracije jim zelo škodi .

 • Olga_10

  Čas je za mednarodno sodišče za komunistične in islamistične zločine, skupaj s Sorosom, Kučanom….! Terorizem, ki ga svet še ni kaznoval, je treba izbrisati z obličja zemlje!

 • Caetano

  V nečem moramo biti ISIS-u hvaležni. Pokazal nam je kakšen je bil originalni islam in kaj pomeni kalifat…

  • Matt_von_Glanz

   Kaj to pomeni, slutimo tudi v Poriću in Brabusu.

 • Valter BraniSlav

  Ce je to res, potem to pomeni da nismo Slovenci dosti vec vredni kot so muslimani, kenede?

  • Steiermark

   Ti pravgotovo nisi – ničesar vreden….potomec titovih zveri in njegova žrtev pedofilije!

 • garfi

  in tudi tam imajo lewaki ogromno krivdo

 • Meho

  Primerjati đihadiste s partizani je pa res neokusno. Đihadisti svojih zločinov ne skrivajo, partizanski komunajzarski klavci pa se otepajo kakršnegakoli priznanja.
  .

  • Steiermark

   Oboji pa so psihopati in satanovi potomci!

 • radolf mitler

  Kaj pa ”partizanski zločini” v Kozlerjevi gošči, na Sv.Urhu, štajerski bataljon, pobita Hotkotova dekleta v Žužemberku, mučenje in umori Dr. Vita Kraigherja in ostaluh, da ne naštevamo naprej. Saj res, mogoče so to bili partizani, ki so se izdajali za domobrance? Množičnih grobišč je bilo in so še v Evropi in v svetu (USA 14 miljonov pobitih domorodcev ‘indijancev’), vsi izvensodno pobiti kolaboracionisti v Belgiji, Franciji,
  na poljskem, itd. Vsaka revolucija ima žrtve. Ker pa je bil kler proti se raje, kot da bi se boril proti okupatorju – le temu pridružil, ker je branil svoj priviligirani položaj. To je čisto logično in naj bodo potomci domobrancev čisto tiho, ker so bili popolnoma isti.

 • WatsonForus

  pobit vso IS golazn!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!