ISIS z novo taktiko, “programom izmenjave teroristov” – Tihotapijo džihadiste iz Sirije v Nigerijo, da bi jih urili za napade v Veliki Britaniji

(vir twitter)

Voditelji Islamske države tihotapijo izurjene džihadiste iz Sirije v Nigerijo, da bi tam usposabljali teroriste, in sicer za napade v Veliki Britaniji. Pošiljajo pa tudi skrajneže iz zahodnoafriških držav na Bližnji vzhod na “program izmenjave teroristov”. Strah vzbujajoče so tudi močne povezave med Nigerijo in Veliko Britanijo, ki bi lahko omogočile Islamski državi pošiljanje morilcev v državo, kjer bi povzročili še več smrtnih žrtev in uničenja.

Zato se več kot 150 britanskih vojakov zdaj udeležuje natečaja v okviru boja proti terorizmu skupaj z nigerijskimi silami, da bi preprečili krvavo povezovanje in da bi zaustavili vplive Islamske države v Veliki Britaniji. Na enem izmed treningov za usposabljanje v severnem mestu Kaduna je višji poveljnik nigerijskih zračnih sil razkril, da se džihadisti v Nigeriji učijo taktik IS, potem ko zaprisežejo svojo zvestobo črni zastavi, poroča The Sun.

46-letni kapitan Isaac Subi, ki se je v Afriki že od leta 1991 boril proti terorizmu, je dejal: “Pridejo in tukaj trenirajo svoje borce, tudi nekateri naši uporniki imajo dostop do njihovega usposabljanja v Jemnu in Siriji, pridobijo ‘znanje in spretnosti’, nato pridejo nazaj in učijo druge,” in dodal, da imajo “program izmenjave borcev”. Njihov vpliv se je že končal z grozljivimi napadi na britanskih ulicah. Eden izmed teh je odmeval pred nekaj leti, ko sta Nigerijca Michael Adebolajo in Michael Adebowale do smrti zabodla Fusilierja Lee Rigbya, britanskega vojaka.

ISIS v Nigeriji izkorišča otroke pri svojih samomorilskih napadih
“Možno je, da bo IS izkoriščal redne lete med Lagosom in Londonom, da bi uvozili še več zla v Veliko Britanijo,”
je še dejal kapetan Subi in dodal, da slaba varnost na afriških mejah še dodatno olajšuje širjenje prelivanja krvi. “V zadnjih štirih letih je bilo v Nigeriji umorjenih več kot 20.000 ljudi, večinoma na severovzhodu, kjer je zdaj 900 tisoč prebivalcev, od tega 3.000 teroristov.” Imajo pa edinstveno teroristično taktiko v Nigeriji, pravi Subi, in to je barbarsko izkoriščanje otrok, starih okoli pet let, ki nosijo samomorilske jopiče z eksplozivom. Charles Calder, britanski svetovalec za obrambo v nigerijski prestolnici Abuja, pa je dejal, da so Britanci do zdaj usposobili 35.000 vojakov v Nigeriji in poveljniki pravijo, da so zdaj v boljšem položaju na fronti. Velika Britanija se zdaj aktivno bori proti tovrstnemu terorizmu in je opremljena z ekipami za usposabljanje zračnih sil v Nigeriji, vojsko in pomorskimi silami.

A. G.

 • Osti jarej

  Svet je preplavljen z lažmi od vsespovsod, čeprav je vedno ozek krog, ki te laži širi in ustvarja. Lažni napadi, kot pred leti Charlie Hebdo v Paritu, prej in potem pa številni po celem Zahodnem svetu ali predelih, ki jih je Zahod hotel okupirati, so zgolj orožje, da ljudi spravijo v strah in poslušnost. Največkrat pa jih s temi prevarami tako zaslepijo, da popolnoma verjamejo dogodkom, ki so bili zgolj odigrani ali pa namerno izpeljani. Kot je tudi pisec enega od člankov lepo navedel, kako zgrožen je, ko gleda vsak teden velike Ameriške zastave, ki plapolajo na domovih v Kaliforniji. Zakaj? Ker ljudje naivno častijo svoje zločinske vojake, ki koljejo po Bližnjem Vzhodu ali pa se na papirju borijo proti teroristom lastne vlade, pa ne vedo, da zgolj naročeno koljejo in nikogar ne branijo. Zato pa so Američani tako večinsko zaslepljeni in nepoučeni z resnico slavijo svoje zločince. Povsem enako Nemškemu primeru, ko so po 1. svetovni vojni, ki so jo izgubili, med narod razširili kako je to velika nesramnost sveta in ljudje so vedno bolj podpirali Hitlerjevo bitko proti zlobi zoper Nemce. Slavje spet do naslednje grozote z milijoni mrtvih. In to je namen Zahoda danes, da podtikajo zločine in hudobije proti ljudem, pa največkrat mrtvih sploh ne smeš pogledati, ker jih preprosto ni ali pa so številke izjemno napihnjene. Nazorne so številne zgodbe na Bližnjem Vzhodu, saj se od Sirije do Iraka in še marsikje dogajajo prevare po želji Zahodnih oblastnikov, domače ljudstvo pa plačuje zločinske Zahodne prevare. Zanimiv je pregovor Georgea Orwella – Politični jezik je namenjen povzdigovanju laži v popolno resnico, politični zločini pa zelo častna dejanja elite, da ljudje ostanejo ovce. Irak je bil lep primer, ko so zaradi podtaknjenih laži /kasneje še mnoge države od Libije naprej/ da so ga in jih ZDA uničile in podredile kapitalu in vrhovnim zločincem. Zato Irak že dolgo ne diha! Žal svetovni vladarji uživajo v ustvarjanju zločinskih igric, množice pa jih z užitkom igrajo in se čudijo, zakaj svet propada. Ubijajo nedolžne v Jemnu, ljudstva pa gledajo nogometno prvenstvo v Rusiji! /virGlobalResearch/

  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/400504/lazni-napadi-so-orozje-mocnejse-od-nacizma

 • xtc

  Zajete islamiste zaslišat na vse načine nato pa poslat pred zid.

 • Burek Burecki

  Izgleda da ameriske obvescevalne sluzbe in mosad mesata karte…

 • plamen100

  Nova bodite pricizni. Nigerijca, bila sta dva, sta najprej nesrecnega seveda neoborozenega vojaka najprej zbila z vozilom ko je preckal cesto nekje s hitrostjo 50-60 km/h, nato pa sta ga z kuhinjsko sekiro obglavila! Da ne razpravljam naprej o “pametnih” angleskih policajih, ko sta se izmecka nekaj upirala aretaciji so ju ranili in odpeljali v razlicni bolnici in s tem so povzrocili stroske drzavi in v prihodnosti se kaksno nepotrebno smrt!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!