ISIS želi z novim terorističnim pohodom sprožiti nov migrantski val, s katerim bi destabilizirali Evropo

Terorist ISIS (vir: twitter)

Veja ISIS v Libiji se je po dveh letih reformirala blizu meje s Tunizijo. Islamski džihadisti so se zapletli v več kot ducat spopadov z drugimi militantnimi skupinam in varnostnimi silami ter napadali rafinerije nafte.

Teroristi ISIS so ponovno udarili v Libiji, kjer so v zadnjem času izvedli več kot ducat napadov, s katerimi opozarjajo nase, in po poročanju portala Daily Caller privabljajo nove rekrute za boj proti “križarjem”, s čimer mislijo zahodno civilizacijo.

Dve leti po tem, ko je Libijska nacionalna armada s pomočjo ameriških zračnih udarov ISIS pregnala iz Sirte, so teroristi nazaj. Džihadisti so se ponovno zbrali v oddaljenih puščavskih skrivališčih, z nakradenim iz Sirte pa so imeli dovolj časa in sredstev za začetek nove serije napadov v državi.

Končni cilj destabilizacija Evrope
Teroristična skupina je tako prevzela odgovornost za napad na naftno podjetje v državni lasti, v katerem sta umrla dva zaposlena, ter za napade na rivalske militantne skupine v Libiji. Napadi naj bi bili po mnenju strokovnjaka za Libijo iz organizacije Carnegie Endowment for International Peace Frederica Wehreya poskus oblikovanja nove podobe teroristične organizacije, v želji po nabiranju novih rekrutov. “Poudarjamo, da so naftna polja, ki podpirajo križarje in njihove načrte v Libiji, legitimna tarča mudžahedinov,” so povedali predstavniki ISIS glede napadov na naftna podjetja.

ISIS je napadel naftno podjetje v Libiji. (Vir: Twitter)

Strokovnjak s področja islamskega ekstremizma in sodelavec britanskega obrambnega foruma Joseph Fallon je ob tem za Fox News povedal, da je cilj ISIS “sprožiti masovne migracije ljudi, da bi destabilizirali sosednje države in Evropo”.

Ivan Šokić

 • Andrej

  Največji teroristični napad na Evropo so naredili tisti, ki že od vsega začetka podpirajo migracije in imajo politično moč, da so jih sem spravili na milijone.

  • stane

   Res je. Te popolnoma podpiram. Ce mislijo vladniki dvigniti nataliteto s ubijalskimi crnci in Arabci,so v zmoti.
   Nas moske mislijo crnuhi pobiti,zenske nase pa zasuznjoti.
   Tega ne smemo dopustiti. Na obrambo oz.zascito SLO i drzavljank/ov poziva Slovenka v Ameriki in Stajerka. Prav imajo vsi tisti,ki pozivajo na samozascito in zascito nemocnih.
   Pozivam policijski sindikat,da se upre samounicenju,ki ga diktira samounicevalna vlada. Uprite se nezakonitostim in narod vas bo podprl. Gre za biti ali ne biti.

 • samsara

  Uporabni idioti (poleg podobinh in sorodnih) pri uresničevanju Novega Svetovnega Reda, kot si ga želijo psihopatski globalni odločevalci, ki so na vrhu piramide.

  Eno kategorijo višje od prvoomenjenih, so razni nevladniki, različnih ‘činov’ in vplivnih področij.
  Naslednja kategorija so levičarski državni voditelji, obdani z vso svojo gadjo zalego. Njim podobni so tudi nekateri verski predstavniki. Zlasti očitni so pri RKC, na čelu s Satanovim instalirancem.

  Vsa ta Satanova zalega je uperjena proti miroljudnim, dobromislečim in bolj ali manj poštenim ljudem, davkoplačevalcem, ki s svojim, z delom zasluženim denarjem, tako ali drugače podpirajo vse omenjene.

 • Jan Kovalski

  Mah, to da je cilj destabilizirati Evropo poslušamo že celo večnost, ampak za odgovor vedno znova dobivamo odgovore podobne zadnji ugotovitvi Macrona ob srečanju z Merklovo, ki je dejal da so migranti priložnost.

  • stane

   Destabilizirana je EU ze zdavnaj,najbolj v glavah neumnih patoloskih voditeljev posameznih drzav EU,KI MISLIJO,da bodo nezakoniti ,invazivni , napadalni klavci-migranti postali kar naenkrat miroljubni.
   Vedo pa ne,oz.se ne zavedajo,da si zelijoEU podrediti in narediti po meri ISLAMA.
   Ne vem,da voditelji EU tega ne vidijo.

   • Olga2345

    Jih je Soros plačal da “ne vidijo”! Zato jih je treba zaradi korupcije, veleizdaje in terorizma, postavit dosmrtno za rešetke ali pa jih enostavno dati na električni stol!

    • Stane

     Prav imas. Obozujejo sheriat. Tako jim je potrebno soditi.

  • Olga2345

   Priloznost za korupcijo in zaslužek levičarskih politikov!

 • Caetano

  Islamisti v Kašmirju na domu ubili vojaka, ki je prišel domov, da bi žaloval za umrlim sinom:

  https://www.indiatoday.in/programme/india-first/video/soldier-on-leave-killed-by-terrorists-in-j-k-s-kulgam-1343255-2018-09-18

  • Stane

   Iz miroljubnih razlogov? Miroljubnost, nam vrh islama v SLO predstavlja na zelo cuden nacin.
   Miroljubno je pokoncal celo druzino,mirljubno je na zel.postaji v Nemciji lastnemu otroku odrezal glavo, mamo pa zaklal.
   To je za Porica in ostale divjake miroljubno.

 • Olga2345

  Fajonko in levičarke poslat, z njihovimi plakati “z nogami narazen pozdravljamo migrante”, k ISIS, naj udejanijo svoje “pozdrave”, saj se borijo za isto stvar! Komunisti bi radi s pomočjo islamistov naredili novo krvavo revolucijo, tako kot za časa nacistov!

  • Stane

   Res je. Revolucija tudi bo,ce se takoj ne neha z unicevanjem nasega naroda in civilizacije. Prislo bo do bratomorne vojne,ki nas lahko pogubi.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!