Levičarska portugalska vlada uvaja evtanazijo – kultura smrti na pohodu

Evtanazija je postala legalna tudi izven Evrope. Legalizirala jo je tudi komunistična Venezuela. Foto: epa

Državam, ki zagovarjajo evtanazijo, se zdaj priključuje tudi Portugalska. Njihova levičarska vlada bo uzakonila ubijanje starejših oziroma “človekoljubno pobudo o smrti s pomočjo“. O pobudi bodo v parlamentu razpravljali spomladi 2017.

Iz Portugalske družinske organizacije Pro-life Federation so sporočili, da so levičarski pristaši kulte smrti zbrali 9.000 podpisov, s katerimi bodo v parlament vložili peticijo “Smrt s pomočjo“. O slednjem bo v parlamentu potekala razprava spomladi 2017.

Na odziv o peticiji pa se je organizirala Portugalska družinska organizacija s peticijo “Dostojanstvo vsakega življenja“, s katero so v kratkem času zbrali kar 13.000 podpisov.

Belgija in Nizozemska sta v primeru evtanazije bili dejavni že dolgo, a komaj leta 2002 je Belgija slednjo legalizirala. Dolgo časa se je govorilo tudi o uzakonjenju evtanazije mladoletnikov, ki pa se zdaj že legalno izvaja. Tudi Švica je postala kraj, kamor so tudi tujci hodili umirati.

Iz Nizozemske, Švedske in sedaj tudi Portugalske prihajajo vedno bolj jasni signali, da želi izrojena levičarska evropska politika vzdržnost pokojninskega sistema uveljaviti na račun ubijanja starejših ljudi in spodbujanja priseljevanja migrantov. Izvirni greh katastrofalnega stanja evropskih pokojninskih sistemov, je v nespoštovanju življenja nerojenih otrok. V Evropi medicinske klinike vsako leto namerno končajo življenje več kot milijona nerojenih otrok, ki bi v zameni za življenje kot odrasli s hvaležnostjo poskrbeli za svoje starše, dedke in babice,” pa piše 24kul.

Sestava portugalske vlade se bistveno ne razlikuje od slovenske sestave, ki deluje protidružinsko in ne premore dovolj zagovornikov življenja od spočetja do naravne smrti, ki bi zanesljivo preprečil sprejetje zakona za ubijanja starejših ljudi.

V Sloveniji poteka diskusija o evtanaziji že nekaj let. Ni bilo še zagotovo potrjeno, a slednja naj bi se tudi v praksi izvedla že nekaj krat.

Komisija za medicinsko etiko ne podpira evtanazije. Za to imamo več razlogov. Prvič, zdravnik v prvi vrsti skrbi, da ostane bolnik živ. Dogaja se, da kljub najboljši volji in znanju to ne uspe vedno. Drugič, povsod, kjer se te prakse uveljavljajo, so se pokazale zlorabe. Ko daš nekomu moč, da odloča, ali bo nekdo živel ali ne, so odločitve in zlorabe vse lažje. Iz Nizozemske, ki prednjači po evtanaziji, prihajajo šokantni podatki. Zlorab je več kot uradnih evtanazij. Vsakemu zagovorniku evtanazije bi priporočil v branje to poročilo. V razpravi so šli celo tako daleč, da so predlagali evtanazijo za vse otroke, ki se rodijo s hibami,” je povedal predsednik etične komisije Božidar Voljič, bivši minister za zdravje. Komisijo za medicinsko etiko, ki zavzema jasna stališča, pa sestavljajo poleg zdravnikov tudi pravniki, filozofi in psihologi.

V Sloveniji je evtanazija kaznovana po 116. členu kazenskega zakonika, obravnavana kot “umor iz nizkotnih nagibov“, kaznovana pa je v višini 15 let.

Portugalska organizacija pa je opozorila tudi, da bo spodbudila upor portugalske civilne družbe proti s smrtjo obsedenim skrajnim levičarskim elitam in na ta način skušali zavarovati življenja ostarelih ljudi.

K. Ž.

 • avtohtoni neandartalec

  Evtanazija je samo drugo ime za posledice državnega terorizma, to je navadna smrtna kazen, odslej bo tudi beseda korupcija dobila na Portugalskem povsem nov pomen, težko bodo zaustavili milostne usmrtitve, če je na umoru seveda sploh lahko kaj milostnega.

 • Slovenec 33

  Postopek evtanazije lahko propagirajo samo okupatorske vlade, ki zatirajo avtohtono prebivalstvo.
  Tudi splav je legalna evtanazija v imenu dobrobiti človeške vrste, kar pa seveda ne drži..

 • Olga

  Mladost, zdravje, bogastvo, uspešnost so vodilo novodobnih ” naprednih” družb in politikantov!! Vse, ki tem pogojem ne zadostujejo, se je treba znebiti z evtanazijo, s floskulo, da si to želijo????!!
  Nihče si ne želi umreti! Tudi neozdravljivo bolni želijo živeti! Bojijo se bolečin in trpljenja! Če jim to zmanjšamo in pokažemo, da so sprejeti, bodo radi ostali med nami! Mi se bomo ob njih naučili biti boljši ljudje!

  • FRANC3

   +++++++++

 • učko

  Pri nas to že zdavnaj izvajajo !!! Izklop “RESPIRATORJA”, bolnik se dolgo časa duši in tudi zaduši. Zelo humano je tole trpljenje, ne ?!!!!!

 • garfi

  ravnokar so odklopili punčko
  in še vedno živi
  drekači brez odgovornosti ali znanja
  kultura smrti je pri nas že 70 let
  700.000 umorov nerojenih otrok do sedaj
  morilci !

 • indijanka

  Verjamem, da bo ta družba nekoč tako zrela, da ne bo za vsako ceno ohranjala mojega življenja, če sama ne bom želela. Da mi bo pustila, da zapustim ta svet in me ne bo ugrabila, priključila na vse možne aparature in uživala v moji nemoči in bolečini. Pravica do naravne smrti pomeni tudi to!

  • stajerc5

   Verjetno si edina, ki razume sam smisel evtanazije. Ko sem prisel pri citanju do “so levičarski pristaši kulta smrti “, sem koncal z citanjem. Pa kaj pod milim Bogom imajo sedaj levi-desni z evtanazijo? Od kdaj so v Svici, Nizozemski itd. levi na oblasti?
   Evtanazija ne pomeni nic drugega kot pravica do DOSTOJNE smrti na lastno zeljo! V Svico prihajajo ubogi, na smrt bolani, ljudje iz celega sveta umreti na dostojen nacin. Naselijo se v Hospiz, kot v Hotel in se sami odlocijo za dan slovesa, tudi po mesecu, letu! Potem si pomagajo sami z “coctailom” ali pa, v nepokretnem stanju, z infuzijo.
   Sedaj mi naj nekdo odgovori, kdo tu ubija- mori!!??
   Od “nasih modrih(rdecih)” pricakujem se samo zakon, da se vsak po samomoru(uspesnem) zapre v rest za 15 let. Glede na rekordno stevilo le teh, bodo imeli kmalu velik problem z celicami, ceprav tam ne bodo rabili omrezena okna…Buuuuu….

   • Novakec1

    Pri nas bo pa korupcija, netransparentnost, izsiljevanje in vse ostalo samo v miru ne boš mogel reči Zbogom.

 • Antonius

  Kakšna kultura smrti, vprašanje je, kako kulturno umreti, če, ko postanejo neozdravljive težave nevzdržne.
  Zdravnikom je menda zdravje, življenje pacientov sveto, če, ko pa zboliš pa do njih ne moreš.
  V slovenskem zdravstvu je morale manj pri, kot Kristusa v Vatikanu.

 • FRANC3

  Že sam naziv poklica ZDRAVNIK pove, da ta oseba zdravi po močeh in znanju, ki je trenutno na razpolago in ne ubija.
  Tisti, ki ubija je ali mesar ali morilec, kakor si kdo predstavlja. Še najhujši pa je uboj nemočnega človeka. In to sta star človek in otrok v materinem telesu!
  Vedimo, da za takimi početji stojijo razni lobiji, še zlasti zavarovalnice. Človek celo življenje plačuje zavarovanje za starost, potem pa ga pospravijo z injekcijo. Dobiček je v ozadju!!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!