Napad na švedski podzemni železnici: Po eksploziji ročne granate moški umrl, ženska hudo poškodovana

Foto: Twitter

Na postaji podzemne železnice Varby Gard v Stockholmu na Švedskem je počilo. Eksplozija ročne granate je enemu moškemu vzela življenje, ženska pa je utrpela hude telesne poškodbe. Od 1.1. 2014 je to že 76. bombni napad v tej državi, ki je na dobri poti do končnega propada.

Do eksplozije naj bi prišlo, ko je 60-letni moški granato pobral s tal, zaradi česar je bil tudi usodno ranjen. Breitbart poroča, da je hudo ranjena tudi 45-letna ženska, ki so jo prepeljali v bolnišnico.

Na kraju eksplozije je zdaj bombna enota, ki poleg preiskave preverja tudi, ali je na omenjeni postaji podzemne železnice še kakšno podtaknjeno eksplozivno telo, poročajo švedski mediji.

Policijski tiskovni predstavnik je že potrdil: “Po podatkih je moški predmet pobral s tal. Ta je nato eksplodiral in ga huje poškodoval. Odpeljan je bil v bolnišnico.” Pozneje je moški v bolnišnici umrl.

Foto: Twitter

Ozadje dogodka še ni jasno. “Nekdo je uporabil eksplozive. Več od tega ne vemo,” je poudaril predstavnik gasilcev Lars-Ake Stevelind.

M. S.

 • Valter BraniSlav

  ‘…’Ozadje dogodka še ni jasno. “Nekdo je uporabil eksplozive. Več od tega ne vemo,””…
  NE BODITE NAIVNI, CE JE NOVICA OBJAVLJANA V IMENU RESNICE V NOVI, POTEM TOCNO VEMO KDO JE TA SLAB:
  1 ZVEPLENI 171 CM
  2 MIGRANT
  3 ISTOSPOLEN
  4 LEVICAR
  5 TEORETIK SPOLA
  6 TEORETIK MARKSIZMA
  7 ZACNI SE ENKRAT PRI TOCKI 1

  • tasilo

   Zakaj pa pod točkama 5 in 6 pišeš samo o teoretikih?!

 • Boris_j

  Švedska na poti do dokončnega propada, HAHHAAHAHAHA. Ubijate me. Slovenija ji v šolskem in gospodarskem pogledu ne more niti slediti, dajmo še mi tako “propadati”.

  Poglejte si raje sosednjo Madžarsko, ki ji prebivalstvo vsako leto pade za 2-3 promila in se hudo stara. Ljudje z možgani pa bežijo iz nje v resno visokem številu https://www.google.si/amp/s/budapestbeacon.com/official-brain-drain-damaging-hungarian-economy/amp/

  • xtc

   Nehaj tumbati oseltežave Švedske so ogromne ne samo ,da je nataliteta Švedov še huje negativna kot Madžarska.
   Zaradi pečenih pritepencev so morali dvigniti delovno dobo,zmsnjkujje denarja za socialo,kriminal v strmem porastu,geti rasejo,kot no go zone in vse bolj primanjkuje delavcev. lenuhov pa vse več,da o poraznil LGTB blodnjah v šoli niti ne govorimo. Tepci kot si ti so primer idiotov,ki če jih pravi čas ne odstraniš z vzvodov oblasti uničihjo državoda je to res taki kot si ti ste pokopali Yugo.

  • garfi

   po vaši rdeĆi zaslugi imamo deveto najmanjšo rodnost na svetu in že 700.000 splavov in še 8000 mladih prepodite v tujino vsako leto

 • xtc

  Bombo je odvrgel neznano kdo,ja pa ja de,saj se ve kdo se v glavnem na svetu igra s temi igračami.

 • macon

  Nekako se mi dozdeva, da na Švedskem deset let nazaj še niso puščali bomb na tleh, prav tako se niso s tovornjaki ali avtobusi vozili po ljudeh ali se metali v zrak sredi njih. Nekako to povezujem z islamskimi migranti, ki so jih množično naselili.

  Žal mi je vsakega naključnega reveža, ki se znajde v taki situaciji, če pa levičarsko aktivistko posili kak migrant, potem to ni huda krivica, temveč bolj ironična pravica.

  • samsara

   Pravilno se ti dozdeva. To kar Švedsko danes dela drugačno, kot je bila takrat, pa so vse dobrobiti ‘obogatitve in oplemenitenja’ (prosto po levičarskih kolaboracionistih in veleizdajalcih), kar vse je sad čedalje večje prisotnosti tujerodnih prizadevnih in predanih ‘bogatiteljev in plemeniteljev’ v njihovi, nekdaj varni in civilizirani deželi.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!