Novo zastrašujoče jedrsko orožje, s katerim se hvali Putin, lahko popolnoma uniči svet. Bo smrt res novo rusko vodilo?

Foto: Youtube

Ruski predsednik Vladimir Putin je nedavno naznanil, da je kakršenkoli boj proti Rusom obsojen na propad. Dejal je, da ima Rusija novo orožje, bojevanje katerekoli druge države proti njej pa bi zato bilo ”nespametno in nesmiselno”. Rakete nove generacije so neslišne in hitrejše od zraka, pristanejo lahko na kateremkoli delu sveta, njihovo uničenje pa ni možno. Tako smrtonosnemu sistemu še nismo bili priča, dejstvo pa je, da ga nihče ne načrtuje za to, da ga nato ne bi uporabil. Kaj sledi?

Novo zastrašujoče rusko orožje svetu ne da spati. Putin ga je javnosti podrobneje predstavil v petek. V lasti ima rakete nove generacije, podvodna brezpilotna letala (drone), interkontinentalno raketo Avangard, raketo Sarmat, ki jo mnogi povezujejo s samim hudičem, sistem nadzvočnih raket Kinžal ter novo lasersko orožje.

V svojem najbolj militantnem govoru do sedaj je Putin dejal, da je Rusija testirala že celo vrsto novega strateškega jedrskega orožja. Nasprotniki se proti takemu orožju naj ne bi mogli braniti, orožje pa predstavlja odgovor Rusije na ameriški protiraketni ščit, postavljen na teritorialnem območju drugih držav, piše Sputnik.

Novo rusko orožje je močnejše in agresivnejše od vsega, kar poznamo
Kot primer učinkovitega orožja je Putin izpostavil raketo Sarmat. Tehta več kot 200 ton in ima kratek aktivni del leta, načeloma pa je ne more nič uničiti. ”Doseže lahko katerokoli točko na Zemlji, njene poti pa ne more prestreči noben drug raketni sistem,” je dejal. Novega ruska orožja ne ovira nič, niti razdalja. Nasprotnika lahko dosežejo, kjerkoli se ta nahaja. Ruska vojska daje poudarek na modernizaciji in ustvarjanju novih strateških bombarderjev.

To je popoln odgovor, ki ga bo prejel vsak, ki bo agresiven in uperjen proti Rusiji, vsakemu agresorju pa bo povzročil neprimerljive izgube. To je nadaljevanje tistega, o čemer je Putin govoril na konferenci v Münchnu. /…/ Prišlo bo maščevanje. Zato je prikazal nove vrste orožja, ki lahko porazijo potencialnega nasprotnika, tudi če je ta na drugi strani,” je za Sputnik dejal polkovnik Aleksandar Žilin.

Rakete so hitrejše celo od zvoka, ustaviti pa jih ne more nič
Ob tem je Putin predstavil tudi novo supersonično raketo Kinžal (ruska beseda za bodalo), ki leti desetkrat hitreje in brez zvoka. Vojaški analitik Dmitrij Kornjev pa je dodal: ”Kinžal se ne more primerjati z nobeno drugo raketo na svetu. Takšnih sistemov nimajo niti v ZDA. Kar se tiče Kitajske, nisem prepričan, a mislim, da tudi tam nimajo ničesar podobnega. Sistem je zelo natančen in nemogoče je, da bi raketa strmoglavila.” To pa še ni vse. Medcelinska raketa Avangard se premika dvajsetkrat hitreje od hitrosti zvoka in v tla udari kot meteor. V atmosferi jo je možno manevrirati tako bočno kot navpično. Ruske družbe so že pričele z njeno serijsko proizvodnjo.

Putin je dejal, da takšne skrajnosti in bojni kompleksi povečujejo sposobnost Rusije, ki želi bolj kot vse zagotoviti svojo varnost. Tudi področje laserskega orožja so razvili zelo široko: protiraketna in protisatelitska obramba, onemogočanje sovražnikovih nadzornih naprav, prestrezanje hitrih letal in še veliko več. Omenjeni podvodni droni se lahko gibljejo v ekstremnih globinah in veliko hitreje od same podmornice, torpeda in najbolj dodelanih plovil vseh vrst. Dron, ki nosi jedrske bojne glave, pa lahko neposredno iz vode strelja tako na objekte na obali kot tudi na letala.

A. L.

 • Mateja Urankar

  kdo vam piše članke? ameriško veleposlaništvo?

  • Kerfatik

   to so putinove besede,ki jih je uporabil v zadnjem nagovoru svojemu narodu…kaj tebi na guzici piše..samo za jna???

   • Mateja Urankar

    razumem da te riti zanimajo. raje brkljaj po drugih.

  • večni srb

   Jaz sem videl Putinov govor par dni nazaj, na Youtube, kjer je kazal isto risanko.

 • Kerfatik

  to je pa zlo dobra noica..bomo vsaj vedeli kdo je odgovoren za kaksno nepojasnjeno onesnaženje :) ko bo kaksen dron končal kje brez nadzora….

 • Sadako

  Putin je branil Sirske kristjane, medtem, ko je papež pozival k sprejemu tistih, ki so prej po Siriji preganjali kristjane in jih je Putin zapodil iz Sirije.

  • večni srb

   Pa kaj vse mislijo še testirat na teh arabcih?
   Vse pa tudi ne morejo, obstajajo prototipi še bolj uničevalnega in gnusnega orožja, ki jih je mogoče preizkušati edino v realnem, modernem in urbanem okolju, najraje nad celim malim narodom.

 • Mihilus

  Jaz Putina razumem. Vsi smo videli kaj je Ameriški imperij naredil z državami, ki so bile dovolj neumne, da so se odpovedale jedrskemu orožju. Naprimer Sadamu in Gadafiju. Razumem Putina, razumem tistega korejskega diktatorja in tudi Iran. Vsi trije so zelo nevarni vendar pa nihče niti približno tako kot Izrael in njihovi lakaji v Ameriki in Evropi.

  • mojadezela

   Res je…

   • Goran Hvala

    Pa ne govort tega na novi no….zihr sta komunista…;-);-)…

  • Sonja Ferenčak Ferenc

   In zato ima ravno Izrael najvec atomskih glav . 2000ega leta kar 201 komadov zaka mislis ka Amerikanci lezejo Izralcom v rit. Dalje Amerika ima povsod v EU shranjeno jedrsko orozje Rusi pa nazalost ne vprasanje pa je od koga se moramo pocutiti bolj ogrozenega

   • Mihilus

    “Amerikanci” lezejo Izraelu v rit, ker je več kot polovica kongresnikov in senatorjev Židov ostali so pa podmazani z Židovskim dnarjem.

  • Wizeman

   Zakaj pa je Iran nevaren? Razen za potencialne agresorje?

 • pravapot

  Da groziš celemu svetu s svojim orožjem, moraš biti pa že dobro bolan v glavi.

  • večni srb

   Trump je pravkar napovedal vojaško parado, pa se tega ni spomnil noben predsednik pred njim že desetletja.

  • mojadezela

   Nič ne grozi ampak opozarja amere naj se ne vtikajo v njih drugače se lahko znajdejo v jedrski zimi.

  • xtc

   Sej tud je kot vsak komunist.

  • Goran Hvala

   Komu pa grozi?…no ja verjamem da desnakom v slo..to verjamem…za druge se nism slisal…drgac a nima trump najvecjega knofa kot sam pravi….pa amerika first…preko vsega..ceprav se vsi smejijo in sprasujejo kdaj v zgodovini pa ni bla amerika first..;-);-)…ja mors bit kr bolan ja…se strinjam…

  • BananaNjam

   A grožnje svetu v imenu USA demokracije so potem mentalno zdrave???

 • večni srb

  Menimo se raje kaj vse Putin nima.

 • večni srb

  Raketa, ki leti oziroma razpade kot meteor, bi verjetno tudi zgledala kot meteor, če bi videli posnetek na televiziji.

 • mojadezela

  Prav ima!!!! Smrdljivi ameri naj spizdijo na svojo usrano celino in odvlečejo s seboj svoje stare kripe iz EU!!!! EU pa naj začne normalno trgovati z Rusi in naj ukine sankcije katere najbolj škodijo prav EU!!!!

 • xtc

  A to je ona najmodernejša podmornica,ki jih bodo delali?
  Baje bo Putin preko njih zmanjšal revščino vsaka bo imela po 600 veslačev in pol toliko v rezervi.
  Putin lupa po p*****,dobro ve ,da mu je orožarska idustrija ZDA pobegnila v neulovljivo smer,tole prese***** nje je za domače volilne potrebe in natege z vodko gretih bebčkov doma.
  Putin tumba povsem enako kot so Rusi tumbali ob Mig 31 Fox batu,ki naj bi bil kar še enkrat hitrejši kot njegov tekmec SR 71 ,a se je pokazalo da ni zmogel v praksi niti približno SR jeve dejansko zmogljive hitrosti,kaj šele,da bi letel z njo malce dlje,saj je crknik motor,odpovedovala je elektronika itd.
  Tudi Kursk je bil “najmodernejši” pa se je pokazalo ,da ga je pokopala ravno primitivna tehnika.

  • Schemva Miro

   Ne delaj se norca iz rusov,marsikdo je kratko potegnil,pa nisem rusofil,ti vnaprej povem,da me ne bi zaradi tega napadal.

   • xtc

    Naj ti pojasnim nekaj preden tumbašnadalje.
    Rusi imajo kar nekaj dobrih idej in rešitev,žal pa jih vedno pokoplje eno in isto nekvaliteta,zanič materijali,malomarnost in seveda vodka in droge ter malomarna izdelava. in nezanesljivost.

    • Goran Hvala

     Sej vazn da se bos ti prevazal z ameriskim modelom…ne vem kaj tolk stokas…mas boljs opremo oziroma jo bos mel pa se kar stokas…vodi vesel…

 • Grenze

  Če po drugi svetovni vojni ne bi AMERIKANCI FUTRALI CELE EVROPE IN RUSIJE PA ŠE KAKŠNE DRUGE CELINE ZRAVEN BI TUDI KOMUNISTI PREKLETO TENKO PISKALI OZIROMA SRALI ?
  ZATO NEHAJTE GOBCE OTRESAT ČEZ TISTE , KI SO NAŠE IN NAS PREHRANJEVALI POMAGALI Z OBNOVO KMETIJSTVA IN GOSPODARSTVA PRI TEJ OBNOVI STA BILA NAJVEČJI OVIRI KARDELJ IN TITO PA TUDI NJIHOVI PODREPNIKI , KI SO IMELI SVOJE MAGACINE ZA PRESKRBO OSTALA RAJA JE PA TUDI STRADALA . KARDELJ JE DEJAL , DA JE MOTORNA KOSILNICA BCS PROTISOCIALISTIČNI MITRALJEZ BARABA KOMUNISTIČNA , TAKO NAPREDNI SO BILI IN SO ŠE LEVAKI KOMUNISTIČNI DREK SMRDLJIVI .

  • Goran Hvala

   Me kr mal uha bolijo od tvojga tulenja…ti si pa tud model…a to mislis da so amerikanci pocel zastonj???..;-)..kr na lepem so si zmisln dejmo jim pomagat…dejmo jim zdej vse obnovit..;-);’)…hvala za dozo smeha…

 • Mirnik Aleš

  Katastrofalno zavajajoč članek! Raje pišite o tem kako ISIS (IsraHell Sekret InTELEgent Servus+USA+SA+Quatar+UAE+Francija+Turčija…) spet napada vladne Iraške sile, ker hočejo kupiti ruski S-400?

  V članku bi morala biti poudarjena obrambna funkcija teh orožij. Rusija je sama prevelika in itak nima zemeljskih teženj, ker ima vsega dovolj!

  • piko8

   Rusi so problem tega sveta; izvažajo komunizem in “SMRT” orožje!
   Imajo pa velike apetite po tujem ozemlju zaradi pomanjkanja samooskrbe s hrano!
   Rusija je rzvita v radiju 100 km okoli moskve. Vasi v zaledju so pa na ravni 1900 pri nas!
   To sem videv na lastne oči!

   • Goran Hvala

    Lohk si videl…jest sm tud videl pa zivel tam…tak da ti ne verjamem…kot zanimivost tud v slo na kmetijah ki so bolj kot ne zapuscene zivijo ljudje kot leta 1900…in to v slo…v tistih dobrih 20.000 kvadratih…pa ne se smesit no ker je skor moskva vecja od slo…pod vsakim kamnom sredi sibirije bi verjetno nasel vec ljudi kot v celi sloveniji…tak da dej mal pomisl o kaksnih drzavah debatiras in jih primerjas…

   • BananaNjam

    Ma ti si popolnoma neinformiran! Komunizma v Rusiji ni in ga ne izvažajo. Tega v Rusih vidite samo Janševa teleta. Rusi so po zaslugi Obamove blokade spet postali samooskrbni.

    • piko8

     Sahara se širi par 10 kvadratnih kilometrov na leto!
     Če bi rusi in slo levaki izvozili socializem v Saharo v parih letih tam zmanjka peska!!

 • Matjaz Mraz

  Kar na jim da Putin po guzici Amijem. Saj delajo samo sranje, kjer se prikažejo. Seveda kao v smislu obrambe demokracije. V resnici pa pripravljajo teren za vstop njihovega kapitala. Tudi mi bi se morali obrniti proti njim. Glede tega pa bi se res lahk učili pri Titu. Ta je znal balansirati med vzhodom in zahodom.

 • bisabre

  Mislim, da se tem raketam in Putinu posveča preveč pozornosti. Osebno sem prepričan, da Rusi nikogar ne bodo napadli prvi, vsaj ne s tako zastrašujočim orožjem, ker bi to privedlo do totalnega uničenja sveta. V vsakem obrambnem sistemu se najde luknja, zati Rusi dobro vedo (pa ne zgolj oni), da je globalni jederski spopad enak samomoru.
  Sploh pa ne vem zakaj se nekateri toliko obremnjujejo s Putinom ter Rusijo, saj je predsednik, ki skrbi za lastno državo in njen ugled, za razliko od našega, ki mu celo vojska crkuje, da Cmerarja ne omenjamo. Dajmo se raje posvetiti tem “notranjim” sovražnikom. Če pa že kdaj pride do jederskega spopada med velesilami, bomo mi zgolj kolateralna škoda, saj se ne moremo ubraniti pred posledicami sevanja in drugimi negativnimi učinki jedrskega orožja, četudi nobena bomba ne pade na naše ozemlje, ali noben vojak, katere koli tuje sile ne vstopi v našo državo. Smo en drekec pekec, tako v geografskem, kakor političnem smislu.

  • Wizeman

   Točno tako. Veliko več pozornosti bi morali posvečati neuravnovešencu Trampu. On je daleč največja grožnja miru in varnosti v svetu. Putin se pa pač samo ne pusti ustrahovati, še posebej, ker mu Jenkiji hodijo delat sranje takorekoč pred domači prag……

   • plamen100

    Da bi Rusi poceli to amerikancem kar si oni drznijo njim bi ze davno bila vojna samo ce vidimo kaj so takrat na Kubi poceli.

 • Sadako

  Putin je branil Asirce, musliman Barack Hussein Obama je pa oborožil IS, da je klal po Siriji in Libiji ter delal islamsko revolucijo.

 • BananaNjam

  Že v naslovu se motite. OBRAMBA bo rusko vodilo.

 • kokobily

  Pravkar sem zaprl okno, ker me je motil prepih. Tole sem naredil s hitrostjo putinove nove rakete.
  Prepiha vec ni, ker sem “hitrejsi od zraka” , kot tukaj zgoraj navaja veleumni A.L.
  …”Rakete nove generacije so neslišne in hitrejše od zraka, “

 • plamen100

  Btw droni nosijo spet neke posebne atomske oz hidrogenske bombe z mocjo 100 kilo ton (Hirosimska je bila 1 kilo tono). Te bombe nato droni odlozijo npr blizu ameriske obale kjer lahko cakajo tudi 10 let. Ko se sprozijo povzrocijo tsunami z 500 m visokimi valovi ki v bistvu potopi vsa velika ameriska mesta na vzhodni in zahodni obali. Zaradi teh raket pa pravijo da je popolni nesmisel namescanje enot ob ruski meji ce pa imajo celi svet na dlani. In kar se avtor ni navedel, je to da je rusom uspelo razviti motorje ji poganjajo rakete na atomski pogon, od tod tudi neverjetna hitrost raket kar 20x hitrejsa od zvoka, ki lahko tudi veckrat obkrozi zemljo saj je prakticno pogon neomejen. In kar je najhuje te rakete so nevidne za radarje ker letijo v nekaksni plazmi, ki vsrka radarsko sevanje zaradi cesar ne pride do odboja zarkov in ostane nevidna za vse radarje.

 • primsek

  ko se kolegi pujskopiškice Žana Mahniča razpišejo v tretjerazrednem mediju o mednarodnih odnosih, jim celo najbolj zvesti janšešupki ne morejo verjeti, ker je na zidu sramotenja pujsoglavega -ker nastavlja avtoportrete na kidričeve podstavke – biščka čisto preveč faktičnih napak in pristranskosti : podoben članek smo pogrešali, ko je Trump grozil S Koreji,tisto je bila res nevarna situacija

 • lokec

  Pol se je pa za bat Rusov. Ali bi zadeli tudi Lublano?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!