Plenković se pogaja za pravice Hrvatov v Veliki Britaniji po brexitu, o Cerarjevih zahtevah ne duha ne sluha

Foto: epa

Hrvaški premier Andrej Plenković si želi za hrvaške državljane, ki delajo in živijo v Veliki Britaniji, tudi po brexitu izboriti pravice. Kaj pa naš Miro Cerar?

Medtem ko o kakršnih koli zahtevah Mira Cerarja, da bi poskrbel za Slovence, ki si svoj kruh služijo na Otoku, ni ne duha ne sluha, pa je na portalu Politico.eu eden vodilnih naslovov namenjen vlogi Hrvaške v pogajanjih o brexitu. Omenjeni portal namreč piše o hrvaškem premierju Andreju Plenkoviću, kako si želi tudi po brexitu za hrvaške državljane zagotoviti pravico do dela in življenja v Veliki Britaniji.

Politico piše, da je Hrvaška edina članica Evropske unije, ki Londonu nalaga omejitev, da mora dopustiti Hrvatom, da bodo lahko delali in živeli v Veliki Britaniji. Hrvaška sicer s tem ne more blokirati procesa izstopa Velike Britanije iz Evropske unije, vendar pa s prizadevanjem Hrvatov obstaja možnost, da bodo tudi druge države članice oblikovale svoje (podobne) zahteve.

Lobirajo, da bi Evropsko agencijo za zdravila iz Londona preselili na Hrvaško
Sicer pa smo že pisali o tem, da hrvaški poslanci v Evropskem parlamentu v povezavi z brexitom ne izgubljajo časa. Na svoje kolege evropske poslance  so v začetku julija namreč naslovili dopis, da se “spopadamo z razpravo o preselitvi dveh agencij EU, ki imata trenutno sedež v Londonu, ena od teh pa se nanaša na predlog o premestitvi Evropske agencije za zdravila (EMA). Ob tem želimo poudariti vpliv hrvaške znanosti v zdravstveni industriji in v sodobni farmacevtski infrastrukturi, ki jo poseduje Hrvaška, kar bi lahko veljalo za dragoceno prednost EMA. V tem kontekstu Vlada Republike Hrvaške izraža svoje ambicije, da bi gostila EMA,” so zapisali in dodali, da so prav s tem namenom poslali omenjeni dopis.

Več o njihovem lobiranju, da bi Evropsko agencijo za zdravila iz Londona preselili na Hrvaško, pa si lahko preberete na naslednji povezavi: Hrvatje ne izgubljajo časa: Že lobirajo, kako bi po brexitu iz Londona na Hrvaško prestavili ugledno mednarodno agencijo za zdravila

M. S.

 • Novakec1

  Pa boli Cmerarja za sloovce, važn da se ma fajn.

 • althar

  Eh, Nova, tule prodajate bučke. Za Hrvaške državlane vela, klub članstvu HR v EU, da se do naslednjega junija ne morejo prosto zaposlovati v VB tako kot državlani drugih držav EU in VB ima pravico podalševat ta moratorij do leta 2020. Kar si Plenković zdaj prizadeva, je, da bi EU v okviru pogajanj o Brexitu prepovedala VB drugo leto podalšat ta moratorij, tako da bi se Hrvati od julija 2018 do marca 2019, ko VB izstopi iz EU, lahko tam zaposlovali.

  To je vse. Na to, kaj bo po marcu 2019, namreč ne more vplivati niti papež, kaj šele Plenković.

 • antimur

  Za Slovence bi bilo bolje, da vlade in premierja sploh ne bi bilo, ne pa, da kar počnejo, je vse v škodo Slovencev. Hrvatov zaradi njihove lažnive in spletkarske politike ne maram, lahko jim pa zavidamo njihovo skrb za svoje državljane in domoljubno obnašanje. Dokler bo v Sloveniji razsajal Kučan s svojo golaznijo, ne bo nihče skrbel za Slovence, kvečjemu za internacionalizem in levi fašizem.

 • Borut Stari

  Soliranje Hrvaške je metanje denarja stran. Pogajanja potekajo med EU in GB. Pogodba o BREXIT-u bo sklenjena med EU in GB in bo enaka za vse članice.

  • Gru

   In ne lobirajo za svoje drzavljane , ampak probajo dobiti firme in agencije , ki se bodo selile iz VB ;) Kar bi lahko tudi nasi probal ;)

 • sprehajalec

  O Cerarjevih zahtevah ne duha ne sluha

  Javna Uprava je na dopustu od junija do oktobra.

 • Franjo Trojner

  Ne se čuditi, tej levi Cerarjevi vladi so pririoteta samo dodatki na stalno pripravljenost in kadrovanje svojih kadrov po državnih ustanovah in državnem gospodarstvu, ter seveda zaščititi, ugajati in v vsem ustreči tetam in stricem iz ozadja. Vladajoči koaliciji/vladi je potrebno soditi! Že zaradi tega, ket so več, kot 700 000 migrantov mimo zakonodaje EU in mimo veljavne zakonodaje republike Slovenije spustili na naš teritorij in s tem na območje schengna in tako pahnili v nesrečo številne države EU. Ta Cerarjeva vlada je kriva/sokriva, da Britanija odhaja iz EU in tudi sokriva terorizma, ki se dogaja v skupnosti EU. Ta Cerarjeva vlada je kompromitirala in skoraj zminirala arbitražni sporazum, posledice diletantne vladne politike so katastrofalne, tako so po odločbi arbitrov sedaj Piranski zaliv razkosali in se po novem del imenuje Savudrijska vala in pripada hrvatom. Ta vlada je čist obup, kot bi rekel Trump in Slovenijo in njene državljane dela siromašne in nesrečne. Verjamem, da bo ta leva vlada/koalicija takoj, ko se ponovno vzpostavi pravna država za vse svoje grobe in namerne kršitve zakonodaje EU kakor tudi zakonodaje republike Slovenije tudi sodno odgovarjala! Zahtevam, da jih zaradi izdaje vitalnih nacionalnih interesov republike Slovenije, kakor tudi zaradi izdaje vitalnih nacionalnih interesov skupnosti narodov celotne EU doletijo dolgotrajne zaporne kazni in nato izgon iz EU.

  • ogledalo

   Kot da je bila katera od vlad kaj drugačna od te?! Leva vlada?! Zahtevaš? Ti?!! Naivnež!

 • RATATA

  Nas Slovencev je premalo, da bi se splačalo zgubljat čas z nekakšnimi pogajanji

  • FUCK COMMUNISM

   Problem je, da kljub temu, da nas je tako malo, slovenski politiki kljub temu prejemajo placo, kot da nas bi bilo 100x vec. Pogajat se za narod jim je tezko, basat denar jim gre pa veliko lazje od rok…

   • RATATA

    Res je!
    Ostane le vzklik: FAK KOMUNIZM!!!!

 • Morala

  Našim politikom še nič ne splača – ne za Slovence, kaj šele, da bi si vsaj poskusili pridobili kakšne firme in agencijo iz VB, glavno jim je, da dobivajo veliko plačo!!

 • PLavi-mil

  Cmerko se kvečjemu pogaja za druge, za domači narod se mu fučka.

  • ogledalo

   Ofca!

  • Janez

   Ne zmeni se !
   ZA SPODNJEGA “SREDINO=TUNNKA”.
   VEJETNO JE ZDAJLE “PIJAN KOT KRAVA, ALI POLN TABLET”
   TUDI
   TREZEN
   – O GB NEKOČ IN DANAŠNJI ARABO-GB
   – “SREDINA=TUNNEK” – NIMA POJMA. Zakaj bi ga imel.
   On le lakajsko ponižno opira in zagovarja vsako oblasr. Razen Janševe. L.t. J. KOMENDA

 • ogledalo

  Hrvaški državljani imajo drugačen status kot slovenski, ker se je Hrvaška kasneje pridružila EU. Ovce tega ne veste, ali nočete vedeti?! Pomembno je, da se “novico” napihne in to tako, da se pljuva po vsemu, kar ni sektaško. Da poenostavim, tudi Merklova se ne pogaja za nemške državljane. Čudno, mar ne?!

 • Janez

  “PRIČEVALCI – 2017 !”
  ŠT. 24, KOMENDA

  1.
  “KARDELJ”DR. CERARJEVA VLADA BO PRI BESEDI ? Le še kratek čas. Kaj naj z dr. Cerarjem? Nič.
  Tudi ?
  2.
  Dr. Cerar – verjetno sploh ne ve – kaj bi se pogovarjal z GB.
  Dr. Cerar nima verjetno nobenega koncepta – za odnos do GB.
  “Žal” minister Erjavec ima – koncept za odnos do GB. GA NIMA. Ali ga ima.
  3.
  KAKŠNO AVTENTIČNO ZUNANJO POLITIKO – DO R. SLO – PA IMA GB? Jo sploh ima?
  Kot
  V ČASU W. CHURCHILLA – NOBENO. Škodljivo do malih narodov. Verjetno? L.r. J. KOMENDA

 • FUCK COMMUNISM

  Cerar ni ne vodja, ne politik in ne drzavnik. On je mlacna levuharska pizda, ki izpolnjuje ukaze.

 • karpelec

  Ugotavljam, da smo vsi skupaj že pravi bućmani, koliko bučk nam je že prodala vlada, potem pa še na forumu dobimo dodatne bučke kot solato, skratka bučka na bučko daje spet bučko.

 • Tanja Larsson

  https://www.youtube.com/watch?v=M0dIkaqtoGs
  Vi bi se raje igrali s tem. Če bo hotel v Anglijo bo rabil pravno pomoč Maxa Mosleya.

 • plamen100

  Kakor koli, treba je priznati, Plenkovic je pravi Evropski politik danasnjega kova in je prisel na celo vlade nsravnpst iz Bruslja in jasno jr da bo branil in zastopal hrvaske interese na vseh podrocjih pa ce tudi gredo na skodo Slovenije. A nas Cmero?? Kako je ze ono rekekel oholi Milanovic za Srbe? “Šaka jada”, no prav na taksen nacin mi deluje nas Cmero proti Plenkovico, saka jada, ki ga Plenko potreplja po ramenih in mu razlozi da smo prijateljski narod ki bo vse tezave resil na biletaralni ravni in nasa saka jada se v ozadju tresoce smehlja in ne ve kaj bi na to odvrnil oz upa da se bo Evropa preko kvazi pravnega reda eu, potegnila za nas.

 • Olga_disqus_WT4phmLEC6

  Hrvati državotvorno, kot vedno! Butalski kalimero bo pa še “premislil”…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!