Rusija preti Evropi, zato želijo ameriški marinci prisotnost okrepiti na Norveškem

Foto: epa

Ameriški marinci bi tokrat radi sodelovali z Norveško, kjer si želijo okrepiti svojo prisotnost in tako povečati vojaške možnosti zveze Nato v severni Evropi. Pobuda mora še počakati na zeleno luč norveškega političnega vrha. Ta se sicer pojavlja prav v času napetih odnosov med Rusijo in ZDA.

Prav mogoče je, da bodo na Norveškem kmalu nastanjene rotacijske enote ameriških marincev, kar bi lahko predstavljalo nov udarec za ruskega predsednika Vladimirja Putina. Pobuda prihaja ravno v času zaostrovanja odnosov med ZDA in Rusijo, v času humanitarne katastrofe v Siriji, pa tudi ruskih kibernetskih napadov na ameriške politične organizacije in še zlasti posameznike, piše CNN. V severni Evropi pa tudi Rusija krepi svojo vojaško prisotnost. V zadnjem času je znana njena namestitev raketnega sistema na območju mesta Kaliningrad. Poljska in baltske države ob teh potezah izražajo svoje bojazni.

ZDA in Norveška sta pomembni zaveznici
Ameriška stran zagotavlja, da imajo z norveškimi oboroženimi silami zelo dobre vezi, določena ameriška vojaška prisotnost na Norveškem pa bi te vezi še okrepila, obenem pa tudi zmožnosti za večje medsebojno sodelovanje na vojaškem področju. Pobudo mora sedaj odobriti še norveška vlada, to pa bi prav tako izboljšalo vojaške zmožnosti celotnega Nata v severni Evropi.

Vzroki za ameriško-ruske napetosti
Odnosi med ZDA in največjo državo sveta so se zaostrili po ruski priključitvi Krima in vmešavanju v oborožene spopade na vzhodu Ukrajine s strani slednje. Od takrat naprej so tako ZDA kot tudi zveza Nato okrepili svojo vojaško prisotnost v vzhodni Evropi, še zlasti na Poljskem in v baltskih državah. V tem letu so ameriški marinci sicer že imeli vojaške vaje na Norveškem, pri tem pa so se jim pridružile še druge članice Nata.

Foto: epa

Foto: epa

Norveška potrjuje dobre odnose med državama
Na norveškem ministrstvu za obrambo sicer potrjujejo dolgoletno in tesno zavezništvo z ZDA, to pa je po njihovem pomembno za njuno partnerstvo na področju zagotavljanja varnosti, vendar pa se ameriške vojaške vaje na Norveškem ne zdijo ravno preprosta stvar, zato pogovori o tem področju na politični ravni še niso končani.

Napetosti v vzhodni Evropi so stalnica
Znano je, da je Nato v zadnjem času povečal svojo vojaško prisotnost na poljskih tleh, kar je sorazmerno z rastočo poljsko bojaznijo, da bi v prihodnosti Rusija lahko ogrožala Poljsko. Strahovi so utemeljeni tako z ukrajinsko krizo kot tudi obsežnimi ruskimi vojaškimi vajami na območju mesta Kaliningrad, pa tudi na polotoku Krim. Obenem rusko-poljske odnose močno zaznamuje njuna krvava medsebojna zgodovina, ki je prinesla kar 18 oboroženih konfliktov.

Tudi Rusija krepi vojaško prisotnost na evropskem severu
V zadnjem času je tudi Rusija okrepila svojo vojaško prisotnost na severu Evrope, in sicer na območju ruske eksklave Kaliningrad, kjer je namestila raketni sistem Iskander-M, ki ima doseg 500–700 km in lahko doseže večino krajev na Poljskem. Tovrstne poteze pa strašijo tudi baltske države, vendar je ruska stran skušala pomiriti razgreto ozračje s trditvami, da gre za rutinske manevre njihove vojske. Tako poteze Nata kot tudi Rusije v severni in vzhodni Evropi pa se zdijo skrb vzbujajoče, saj odpirajo vprašanja o morebitni novi veliki vojni na stari celini ali pa vsaj začetku nove hladne vojne med vojaškima velesilama.

Domen Mezeg

 • ljubinica

  Rusija preti Evropi, zato želijo ameriški marinci prisotnost okrepiti na Norveškem
  ****
  Rusija preti Evropi …. Pa niti enega dejstva niti ene navedbe, kako “Rusija preti” Evropi.
  V nadaljevanju pa o “bojazni, da bi v prihodnosti Rusija lahko ogrožala Poljsko”
  Aja?
  Samo baba Vanga ve, kaj bo v prihodnosti …..
  Taki manipulativni članki odvračajo resne bralce od Nove …
  Vojne ne izziva Rusija, ampak jo hoče ameriški establišment. Napasti hoče Rusijo, dokler je še gospodarsko šibka, v imenu NWO …

  • pokvarjeniSvet

   Kot vidiš se spet vse ponavlja z istimi ljudmi v ozadju oz njihovimi potomci.

   Enostavno še dandanes ne morem dojet, da tako Svet deluje. Da so ti psihopati že toliko desetletij tako uspešni, da tako počasi in vstrajno delajo na novem svetovnem redu in da bodo spet zanetili veliko svetovno vojno.

   In spet so ustvarili dve nasprotujoči se strani

  • Ruggedplant

   Ruso in jugo-fili so glavni domet in ciljna publika partijskih mainstream medijev, ki nikoli ne bodo pozabili na tiste, ki so k nam iz Moskve uvozili komunističnega raka, niti sanja se mi ne po kakšni logiki pričakuješ da bo Nova pihala v isti rog kot Pjongjang MMC, Mladina, Delo, Dnevnik,…?

 • ljubinica

  Amerika lahko sproži svetovni spopad z nepredvidlijivimi posledicami …
  Svojega utopičnega razsvetljenskega projekta NWO pa z nobeno vojno ne bo uresničila ….

  • učko

   Škoda, ker se Rusijo ni stolklo v začetku 90′, ko je bila na kolenih. Takrat je Billy Cigara zahebal celo shituacijo! Z Rusi so tudi Kitajci, kar se tiče “koalicije proti zahodu”. Kitajska pa je že dala vedeti, da je Avstralija samo začasna državna tvorba, ki se bi lahko v prihodnosti v trenutku spremenila.

   • ljubinica

    “Škoda, ker se Rusijo ni stolklo v začetku 90′, ko je bila na kolenih.”
    Kar tako naj bi se jo “stolklo”?! Zakaj in čemu bi se jo “stolklo”?

    • Ruggedplant

     Zakaj in čemu?? Morda zato ker so neposredno in posredno odgovorni za več kot 100 milijonov žrtev komunizma na tem planetu in ker edini izmed glavnih nosilk totalitarizmov prejšnjega stoletja niso izvedli prav nikakršnih sodnih procesov proti storilcem, ampak so jim celo gradili spomenike, prevzeli njihovo metodologijo totalitarnega vladanja in zavrnili prav vse ponujene roke za kakršnokoli konstruktivno sodelovanje z Zahodom za skupno dobro? So to premalo močni razlogi, da nekoga stolčeš?

 • učko

  Rusija na Norveško “navaža” migrante, zato Norvežani ponekod že gradijo ograjo z Rusijo. Rusija lahko nenadoma napade, tako kot v primeru Ukrajine najprej pribaltske države. Švedska je zopet “militarizirala” enega od svojih otokov zaradi obrambe. Rusija tudi podpira Turčijo v zvezi z izsiljevanjem EU glede migrantov. Rusija je postala še bolj umazano “carstvo zla” od prejšnje SZ.

 • učko

  Vzhodno Evropske države in narodi, ki so bili pod Rusijo, si sigurno nikakor ne želijo več iti pod Ruse!!! Tega si želijo samo nekateri umsko zaostali Slovenci in tisti malo manj slovenci, zato pa umsko toliko bolj zaostali !!!!!!!!!!!!!!!!

  • Ruggedplant

   Začuda se na tej temi strinjam s tabo, si to res ti, ki sicer po portalu redno stresaš komunistični agitprop?

   • učko

    Vpraš ti svoj’ga Janeza, zakaj je dal obnoviti Rusko kapelico pod Vršičem. Pol ga pa še vpraš, zakaj je dal prodati Slovensko Industrijo Jekla Rusom !!!!!!!!!!!!!! Pol boš pa men povedal !!!!!!!

 • ljubinica

  Hillary Presidency Means Immediate War With Russia https://www.youtube.com/watch?v=fbWUcFn4opQ
  Nova v službi resnice? ha ha

 • Brane

  Kakšne cvetke pišete v imenu resnice,na tem portalu. Zgodovina lepo demonstrira,kdo je vse vojaško napadal Rusijo,ki je bila vedno le v obrambi svoje teritorije nikoli agresor. Tudi sedanjo migrantsko krizo so povzročili angleško-ameriški lopovi s sesutjem Iraka,libije,afganistana,Sirije in.t. d. Po razpadu Varšavskega pakta in hladne vojne je agresor edino še NATO. Edino Rusija mogoče še lahko vpliva,da Evropa ne postane kalifat brez bele rase. Žalostno !!!

  • soc

   Duša uboga, Rusija nikoli ni bila agresor??? Ja, in svizci zavijajo čokolado, da lahko ruski troli v miru trolajo. Malo več znanja zgodovine, potem pa piši svoja mnenja. Začni pri Moskovski Rus, končaj pri Gruziji in Ukrajini.

   • Brane

    Daj bedak ti in tvoja Zgodovina. Po končani ww2, in začetku hladne vojne se je svet razdelil na dva pakta. Po padcu berlinskega zidu,je razpadla tudi ta tako politično-ekonomska,kakor vojaška struktura,ostali so samo še kavboji in njihovi vazali,kateri sedaj pred vrati Moskve nameščajo svoje jedrske rakete. Kdo je sedaj tu agresor ??? Osel,kdo pa je v Ukrajini začel in koliko je SZ vložila v Gruzijo,ki je bila ruski partner ??? Ti pa meni o zgodovini !!! Takle mamo !!!!

    • Brane

     In za tiste,ki še ne veste,po Ukrajini korakajo v nacistične uniforme oblečeni idioti s podporo evropsko-ameriške politike,pa se zahodni mediji nič ne vznemirjajo in ne vpijejo o rasizmu in fašizmu. Ubožčki v širjenju resnice !!! Takle mamo !!!!

     • Ruggedplant

      Kjer imaš rusofilske komuniste, boš vedno (dobro, razen v Sloveniji) imel tudi rusofobne nacionaliste, ki želijo prve izgnatio iz meja svojih držav. Temu rečemo imunski sistem, ki bi ga morala imeti prav vsak narod v kolikor gre res za narod in v kolikor bi ta narod rad obstajal tudi v prihodnje. Paktiranje z Rusi je v zgodovini VEDNO pomenilo zlitja z rusi, holokavst nad domačo narodno identiteto, ne poznam pa enega samega primera, kjer bi zavezništvo z Ameriko kakorkoli škodilo, kaj šele uničilo identiteto naroda.

     • pokvarjeniSvet

      ne poznam pa enega samega primera, kjer bi zavezništvo z Ameriko kakorkoli škodilo, kaj šele uničilo identiteto naroda.

      Današnja Nemčija, Francija, Velika Britanija, Italija, Španija, Nizozemska, Švedska, Norveška…. a nadaljujem ? Vse to so žrtve multikultija ki ga forsira na njihove vlade in politika vodstvo ZDA.

      Poglej si koliko tujcev imajo, od kod misliš so prišle ideje in se jih forsira kot so Melting pot, diversity for nation…itd. O kod misliš da je to prišlo ? da ne boš rekel, da iz Japonske ?!

      Vemo katera država ja nastala na multikulti temeljih in kako pri pizdi m boš zdaj glumil in trdil da ne, če pa na vseh ameriških TV skozi povdarjajo da je je diverstity make us stronger, america is melting pot country, america without multicultural demography isn’t america….že ob nastanku so si prvi kolonizatorji tja vozili črnce za suženjsko delo na plantažah, da o indijancih ne govorimo. Samo prešaltaj na en ameriški medij in točno to velja. V ZDA so prvi glede tega takoj pod 2 svetovni vojni in zraven še SZ katero ideologijo so ustvarili isti ljudi..

      Kdor trdi da je amerika izvorna bela država oz kontinent, se moti….Medtem ko Evropa je pa čisto obratno od tega črncev in arabcev ni nikoli tukaj bilo že v časih ko so Kelti tukaj živeli ni bilo ne sluha ne duha o komerkoli drugemu, edina izjema so Slovani, Germani in na JV Grki.

     • Ruggedplant

      Midva imava pa še vedno ene in iste pogovore in imam občutek da sva vzajemno prepričana, da drug drugega sploh ne prebereva eč. Torej, upam da še zadnjič; Z mešanjem etničnih skupin in narodov na svetu ni prav nič narobe, celo nasprotno – brez mešanja bi bila evolucija precej manj uspešna, prav gotovo pa ne bi nikoli prišli do homo erectusa, kaj šele sapiensa, če pogledava najprej sam biološki vidik. Z vidika kulture in znanosti je zgodba podobna – izmenjava, dograjevanje, mešanje je tisto kar nas ljudi loči od živali, ki zaradi manjka v medsebojni komunikaciji vedno znova izumljajo eno in isto kolo, namesto da bi med seboj sodelovali in drug ob drugem rasli. Z multikulturnostjo v osnovi ni torej prav nič narobe, je pa njena misinterpretacija oziroma popačenje načela za pritlehne nagibe uničenja narodov lahko pogubno za človeštvo (ne bom razlagal zakaj, ker to najbrž le veš). Prav vse izmed zgoraj navedenih evropskih držav so SAME sprejemale svojo zakonodajo in vodile politiko kakršno so, s tem nimajo američani prav nič. ZDA so fantastičen primer kako lahko multikulturna država oziroma zveza držav povsem dobro sobiva s patriotizmom, če imajo odločujoči in pa seveda državljani (tako novi kakor stari) jasne ideje kaj ta pojma pomenita. ZDA odpira vrata vsem dobromislečim ljudem sveta, ki si prihajajo tja iskati priložnost za lepše življenje, a od njih jasno zahteva, da bodo hkrati tej državi tudi služili in jo spoštovala tako kot bo ona služila njim in spoštovala njihove osnovne človekove pravice. Zahodnoevropske države so slednje zanemarile in sprejemale prišleke nekritično, brez naknadnega nadzora (se spomnete antiglobalisti kako ste se norčevali in negodovali nad ameriškim varnostnim sistemom, ki želi imeti vse pod kontrolo?) in seveda je sledilo kar je sledilo – multikulti v najslabšem možnem pomenu: getoizacija prišlekov v svojih četrtih, kjer živijo nad vsemi zakoni države, izmenjave kulture, znanosti, vrednot, genov ni, imajo pa zato hud socialni problem, kriminal, državljansko nepokorščino, kmalu pa celo izgubo lastne suverenosti. To je evropski multikulti, ki nima z ameriškim prav ničesar skupnega. kar pa se tiče identitete naroda, ki sem jo omenil zgoraj: vse od naštetih držav se še kako dobro zavedajo svoje identitete, precej bolje od Slovenije na primer, je pa res, da je neasimiliranih prišlekov že toliko, da je slika v povprečju vse bolj žalostna. A za to, še enkrat, niso krivi američani, pač pa države same, ker so odprle skrinjico, katere vsebine ne poznajo, kaj šele da bi jo znale zapreti.

     • pokvarjeniSvet

      citiram:
      —————————————————————————
      Prav vse izmed zgoraj navedenih evropskih držav so SAME sprejemale svojo zakonodajo
      —————————————————————————

      ja pa ja ne. Tako kot sedaj mi narod odločamo o tem če bomo sprejli CETA in TTIP….tako mi pišemo zakonodajo ane. Povej mi koliko Slovenske in Evropske zakonodaje pa poznaš ? to se piše samo ob svojem. Večina Evropskih in slovenskih politikov je sama priznala da so tu v politiki sami LOBIJI. In katerih lobijev misliš da je največ v Bruslju ? Ameriških…. večina Evropski politikov je sama pred kamero javno priznala da največji in najmočnejši lobiji so ameriške korporacije. EU je raj/nebesa za korporacije, a pekel za narod, nas ljudi ki živimo noter.

      ——————————————————————————
      ZDA so fantastičen primer kako lahko multikulturna država oziroma zveza držav povsem dobro sobiva s patriotizmom
      —————————————————————————–

      Ne bo držalo. Če je tako super zakaj pa ne živiš tam ?
      Poznam veliko ljudi ki so se vrnili iz sanjskih ZDA s posranimi gatami od straha od črnuhov pa nasilne policije.

      Če je res tam tako varno in super delovno okolje zakaj se vsi Amerofili držite Evrope in Slovenije kot otrok svoje matere…to bi rad enkrat dobil pojasnilo, ko vedno poslušam to favoriziranje in hvaljenje teh ZDA…Hvalijo samo taki ki se Slovenije držijo ko sekundno lepilo. Že to mi dovolj pove kakšna je resnica.

      Tam lahko vsaki dan celo preko mainstream medijev vidimo vsepepvsod nasilje črncev in ostalih narodov in ras, od gansterskih tolp od black lives matter nonstop se koljejo ko živina tam. Zato je tudi potreben tako nasilen in agresiven pristop policije da vdržuje red. da se sistem ne sesuje toliko o multikulti babiloniji.

      ZDA je lepi dokaz sama po sebi da multikulturizem ne deluje oz ustvarja probleme. Saj imajo največjo kriminalno in zločinsko raven od vseh držav na Svetu…oz primerjajo se lahko samo z Afriškimi državami, Latinskimi državami in Bližnjim Vzhodom.

      Totalno nasprotje in uspeh prestavlja Japonska ki ima najmanjšo stopnjo kriminala in zločinov, med najvišjimi stopnjami reda in varnosti na Svetu. Japonska je ena izmed držav z najvišjo homognostjo država ki je totalno nasprotje multikulturnosti.

      razen Japonske mafije tam sploh ni problemov glede kriminala, zločinov ali z neredi nasploh. v ZDA je totalno nasprotje tega.

      Tako da ja zadeva je jasna Japonska je merilo po katerem se moremo kot Evropa zgledovati (Če hočemo obstati kot uspešna in kar se da varna in zdrava Evropa, na nasprotnem primeru je naš propad zagotovljen), kar se tiče migrantske politike – homogenost naroda zagotavlja varnost in stabilnost že po defoltu !

      Vsi multikulturni imperiji so hitro in zagotovo propadli skozi zgodovino….Edine izjeme multikulturnih držav ki so obstale in bi še obstale so bile Astro-ogrska, Cesarska Kitajska in Sveto Rimsko cesarstvo germanskih in slovanskih narodov. To pa zato ker je šlo za zelo podobno raso in mentaliteto. Vse ostalo ne deluje !!

      Sicer kar se Azije tiče ja najbolj problematični del Bližnji Vzhod in Kavkaz (s čečeni imajo probleme v ZDA in v Avstriji).

     • Brane

      Ti pa si kavbojski zaveznik.Jenkiji so celo fizično iztrebili avtohtone prebivalce,kakor sedaj vladajoči opozicijo po ww2 pri nas !!!

     • Ruggedplant

      1. So se boji med jenkiji in indijanci slučajno odvijali sredi 20. stoletja, da si prišel do te primerjave? 19. stoletje je seveda nekaj povsem drugega, pravne norme, vojaško pravo in vrednote so bile popolnoma drugačne
      2. Se je imela opozicija po 2. svetovni vojni pri nas kakršnokoli možnost braniti? Indijanci so bili več ali manj vsi oboroženi in ne razumem ali pričakuješ naj se jim Američani opravičujejo za bitke kjer so jih porazili? Kontrarevolucionarji pri nas so po drugi strani kar konkretno našeškali rdeče hostarje med vojno, ob koncu pa so slednji poklicali na pomoč komuniste vse Jugoslavije, Rdečo armado in zaveznike. Ni ravno enako, kajne?
      3. Avtohtoni prebivalci ZDA so se bolj ali manj iztrebili sami

     • Brane

      Kje pa,domena Amerike je multi-kulti,predvsem črnska Evropa z muslimansko vero.Oni se res ne ukvarjajo z identiteto enega hostarsko-balkansko zmešanega naroda,ki je po 45-desetem pobilo svojo lastno inteligenco in kulturo !!!

    • soc

     Na forumu z ustreznim moderiranjem (recimo Finance) bi polpismenega poklicnega bebčka tvoje kategorije odstranili po dveh, treh postih, in to v vsakokratni novi inkarnaciji. Tu so po ne najbolj uspešni moderaciji bivšega odgovornega Urbanije žal zavzeli pozicijo, da lahko res čisto vsak jurišnik naškreblja, kar se mu v glavi porodi. Tudi če je le-ta bolj uboga. Škoda.

     • Brane

      Na sedaj rdečih financah takih bedakov kakor si ti sploh niso registrirali,dokler niso pordečele. Jaz sem tam komentator že dolga leta,ko se še ni dalo prijavljat prek f. !!!

  • if

   SZ je 17. septembra 1939 napadla Poljsko, kar je bilo skladno s tajnim delom pakta Hitler-Stalin!
   SZ je 30. novembra 1939 napadla Finsko.
   SZ so tvorile sociaistične republike Rusija (največja po vseh kriterijh vključno z vplivom), Belorusija, Ukrajnina …

 • sevenx

  Glejte mogoče iz perspektive da so ZDA in Rusija skupaj. Kaj pridobijo s tem?

 • ney

  Putin EXPOSES The WW3 Plan

  https://www.youtube.com/watch?v=vrUxEUscsq0

  Sumljivo je vse skupaj???

 • Unikatna

  To je samo ustrahovanje – ene in druge! ZDA si zelo prizadeva izolirati Rusijo. Je pa zanimivo, ker ameriški strategi ne vedo koga bi postavili na prvo mesto kot največjega neprijatelja ali Rusijo ali Kitajsko.

  Igrajo se z nami in našim planetom!

 • Franc Bizjak

  Kakršna koli povezava z Rusijo še nikdar nobenemu narodu ali državi ni prinesla nič dobrega. Še posebno od časov ko jo je ata Lenin naredil za zibko rdečega gangsteraja oz. “Imerij zla” kot jo prepoznava civilizirani svet. Zato je še kako potrebno, da civilizirane in demokratične države in predvsem njene sosede, ki so temu imperiju zla trn v peti ustrezno poskrbijo za svojo obrambo.

 • dare326

  CNN ameriško trobilo od Puščavskega viharja naprej. Takrat so uvedli cenzuro in od takrat dalje so nekredibilni.

 • Anonimni_Profesor

  Tako ZDA, kot Rusija potrebujeta novo oblast. Janša je v zadnjem intervjuju za Nova24 to jasno nakazal. In ima še kako prav!

  • hle

   Tako kot Slovenska desnica rabi zamenjat Janšo če hoče še kdaj videt vlado od znotraj

   • Anonimni_Profesor

    Brez Janše ne bo poraza sil rdeče kontinuitete.

    • hle

     Od poraza do poraza do končne zmage ali kako si že mislil ne vem če Slovenija lahko prenese še kakšen poraz desnice zato bi bil že skrajni čas za ukrepanje sicer bo tudi tista zmaga bolj ali manj pirova

 • althar

  Rusija ne preti Evropi. Evropi ta hip pretijo le ameriški neokoni.

  Kdo je začel vojne okoli Evrope (Afganistan, Irak, Libija, Sirija, Ukrajina), zaradi katerih zdaj milijoni beguncev destabilizirajo EU?
  Kdo je sprožil spopade v Pakistanu, ki ogrožajo že tako napete odnose med Pakistanom in Indijo?
  Kdo začenja vojno v Južnem kitajskem morju, ki preti pahniti vzhodnoazijske tigre v vojno?

  Če na teh volitvah zmaga kandidatka nekonov Hitlery, se bo začela 3. SV. To je takorekoč zanesljivo. Še noben svetovni hegemon se ni poslovil s prestola brez vojne in, kot kaže, se tudi ZDA ne bodo. Za razliko od prejšnjih, bo pri tej vojni problem v tem, da je sedaj na vseh straneh jedrsko orožje.

  • Poštenje velja

   Tako je ko so nas napadali bratje srbi nam je pomagala rusija !

   BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

   • althar

    Nam je pomagal ameriški zunanji minister Baker, ki je prišel v Beograd povedat, da ZDA ne podpirajo nobenih enostranskih dejanj, ali ameriški veleposlanik Zimmermann, ki je rekel, da nas ne bodo priznali še 50 let?

    • Ruggedplant

     Neumnost. Priznale so nas tako ZDA (sicer pozno, kar je razumljivo glede na grožnjo nove hladne vojne zaradi bratstva Srbija-Rusija) kakor vse ostale zahodne države – ja, “gnili kapitalisti” kot jih sam najbrž imenuješ in prav nobeni komunisti, ki jih sam v tem konfliktu več kot očitno podpiraš.

     • althar

      Rugged, kaj točno od tega, kar sem zgoraj napisal, ne drži?

     • Ruggedplant

      Nisi lagal, pač pa manipuliral v slogu samega bočevskega Brkonje, ki je podobne protiimperialistične frustracije že večkrat stresal v mikrofon na banditskih orgijah. Kaj konkretno sem mislil z manipulacijami sem obrazložil zgornjih komentarjih.

     • althar

      Iz tvojih odgovorov se lepo razbere, zakaj nima smisla polemizirati niti z nerazgledanimi, ozkogledimi levimi verniki, niti z nerazgledanimi, ozkogledimi desnimi verniki. Oboji začnejo svoje polemiziranje s polaganjem svojih besed v sogovorčeva usta, nadaljujejo z napadi ad hominem in končajo s pozivom na sveto vojno in vsesplošno uničenje vseh, ki mislijo malo drugače od njihovega ozkega mentalnega tunela. Tu končam.

     • Ruggedplant

      Tudi če tu končaš, bo manipulacije v stilu:
      “Kdo je začel vojne okoli Evrope (Afganistan, Irak, Libija, Sirija,
      Ukrajina), zaradi katerih zdaj milijoni beguncev destabilizirajo EU?
      Rusija ali ZDA?
      Kdo je sprožil spopade v Pakistanu, ki ogrožajo že tako napete odnose med Pakistanom in Indijo? Rusija ali ZDA?
      Kdo začenja vojno v Južnem kitajskem morju, ki preti pahniti vzhodnoazijske tigre s Kitajsko na čelu v vojno? Rusija ali ZDA?”

      za teboj nadaljevala anti-EU, anti-Nato, anti-nacionalna, anti-ceta, anti ttip, anti-imperialistična fronta, ki so seveda na prvem mestu anti-demokrati in demokrate tvojega kova prezirajo bolj kot vse. Ti pa s papagajskim ponavljanjem njihovih floskul le še krepiš njihovo opcijo in jim dviguješ kredibilnost – nekako tako kot krščanski socialisti v koaliciji s komunisti znotraj OF-a. Eni so to počeli iz osebnega prepričanja, drugi iz osebnih koristi.

  • pokvarjeniSvet

   ne verjamem da bodo uporabili jedersko orožje, ampak bodo uporabili vodikove bombe – po moči podobone, ampak brez sevanja, nebo elita ubila sama sebe.

  • Ruggedplant

   Ni vsak “mir” dober in ni vsaka “vojna” slaba, to je nekaj kar vam je nekaterim na tem portalu izredno težko dopovedati, celo nekaterim nekomunistom. Sam bi imel veliko raje, da bi nas Angleži in Američani leta 1945 napadli z vsemi silami in iz slovenske zemlje izbrisali še zadnje sledove komunizma in nas s tem enkrat za vselej rešili totalitarne nesnage, sage, ki je Slovenijo najbrž zaznamovalo za nadaljnjih 100 let in nas gospodarsko opustošilo huje kot 300letni turški vpadi, da o mentalnem in identitetnem opustošenju niti ne govorim. kravjih kupčij s Stalinom in Titom zaveznikom ne bom nikoli pozabil – če bi po komunistih udarili vsaj pol tako strastno kot so po nacistih, bi bila danes Slovenija najbrž najrazvitejša majhna državica v Evropi, ker pa smo imeli “mir”, je umrlo preko 100.000 nedolžnih Slovencev, danes pa smo civilizacijsko nekje na nivoju ljudožercev, ki prav tako ne pokopavajo pobitih in verjamejo da je “pravna država” ter “demokracija” nek novi pralni prašek.

   • hle

    Takrat bi na nas vrgli jedrske ker je bil menda celo namen njihove vojske takrat zaradi dveh sestreljenih avionov a to ti želiš svoji domovini sram te bodi

    • Ruggedplant

     Kakšne jedrske bombe na evropska tla, lepo te prosim.
     1. Američani takrat jedrske bombe še niso imeli
     2. Američani so bili Evropski glavni zavezniki, ne sovražniki, da bi jo uničili z atomsko bombo
     3. Atomsko bomo so Američani odvrgli, dabi končali dolgo in krvavo vojno z močnim in trmastim nasprotnikom – komunisti pa so čisto nasprotje tega. Zadosti bi bilo, da bi se v Trstu izkrcalo nekaj tisoč Angležev, ki bi se združili z nekaj tisoč ameriškimi marinci, pa bi jo partizani ucvrli v krilo matere Rusije še predno bi jim utegnili povedati zakaj so se izkrcali.
     4. Svoji domovini želim le dobro, zato še enkrat: Če bi zavezniki s pol toliko sile kot na naciste navalili na slovenske komuniste, bi imela slovenija vsaj 10x manj žrtev vojne, da o kasnejših posledicah totalitarnega zapora niti ne govorim.

     • hle

      Čas neposredno po koncu vojne 46-47 so naši zaradi sistematičnega kršenja zračnega prostora po večkratnih protestih in opozorilih sestrelili dve letali eno je padlo dol pri Kranju točneje na Laborah za drugo pa ne vem kje in v ameriškem general štabu so se že pripravljali za bombandiranje vendar bi za uporabo jedrske morali najprej dati vojno napoved kar bi takrat verjetno pomenilo takojšno vojno z Sovjetsko zvezo česar pa si porušena Evropa takrat ne bi mogla privoščit

     • Ruggedplant

      Zaradi dveh sesrtreljenih letal v neki zabačeni Jugi atomska bomba na Evropo? Si trezen, ko tole pišeš?

      Je pa vsekakor za obžalovati preračunljivost umazanih s Stalinom (posledično tudi Titom) zlizanih zaveznikov, da niso vojaško posredovali v Jugoslaviji in preprečili komunistični državni udar in ugrabitev celotne Jugoslavije pod Sovjetski jarem. Po vsej verjetnosti bi morali asasinirati le nekaj 100 partizanskih poveljnikov in partijskih funkcionarjev, pa bi se rdeči virus razbežal nazaj v Moskvo, Slovenija pa zacvetela v takem sijaju kot že kmalu po vojni Avstrija.

     • hle

      Ne vem na kateri del države bi jo vrgli verjetno ne na Slovenijo ali Hrvaško zaradi bližine A in I to je ena od prikritih epizod odnosov med vzhodom in zahodom napetost je popustila šele ko se je Tito sprl z Stalinom Avstrija pa se je začela pobirat šele dvajset let po vojni prej je pa kar nekaj časa tolkla revščino sem spoznal človeka ki je takrat imel firmo v Beljaku in mi je pripovedoval marsikaj

 • Poštenje velja

  Bojte se rusov, pijancev lopovov in morilcev!

 • Borut Stari

  USA pač mora opravičiti enormne količine denarja, ki ga namenja za oborožitev. To je najmočnejši lobi na svetu. Ne ozira se na nikogar v svojem pohlepu po svetovni vojaški premoči. Temu lahko dodamo finančno veliko šibkejšo Rusijo, ki ima še iz časov SZ ogromni arsenal ter želi še vedno biti vojaška velesila. Se na vse pretege šopiri čeprav ji manjka kar nekaj perja za razvoj novejšega arsenala. Tema dvema se počasi in vztrajno približujeta Kitajska in Indija.Vojaški velesili glede števila vojakov. Vse skupaj pa je partija šaha v pat poziciji.V prednosti je tista država/e, ki ima/jo vedno samozadostne količine hrane in odlično logistiko. Tu so USA v ogromni prednosti.

  • Brane

   Odlično,tudi Napoleon in Hitler sta bila v “ogromni”prednosti ! Kako se je končalo.???? Ne maram ruske politike,komunizma,stalina bla,bla,bla !!! Spoštujem pa ruski odločni,pokončni in trdoživ narod !!!

   • Borut Stari

    Brez hrane je malo odločnih in pokončnih. Postanejo tako kot se dogaja že dobrih 10 let, ekonomski migranti. Za mene so pokončni prebivalci Sarajeva, Preživeti 4 leta okupacije, mrcvarjenja in lakote. To so za mene zmagovalci, Vsako napihovanje mišic danes vodi le k Pirovi zmagi ali totalnem porazu vseh udeleženih.

    • Philosopher

     Bi pričakoval, da se bi v času takšne okupacije, našlo nekaj pogumnežev, odšlo v hribe in potolklo nesnago, ki je streljala po njih. Očitno ne.

     • Ruggedplant

      Če bi vedel kako so bili takrat oboroženi Srbi in kakšne pozicije so držali in v kakšni situaciji so bili Sarajevčani, bi drugače pisal…

     • Philosopher

      Bolje iti na življenje in smrt, kot pa kot štakor čakat da te ubijejo. Če bi tako oblegali kakšno mesto polno angležev, ne bi bila bitka dolga.

     • Ruggedplant

      Dopovej to svojcem vseh padlih vojakov, rambo.

     • Borut Stari

      Pridi k meni, pa boš slišal kaj pomeni sindrom kuhane žabe. Ti ljudje niso bili nenadoma vrženi v krop. Potem bi takoj nastala reakcija skušali bi narediti to o čemu pišeš. Začetek kuhanja je bil pripravljen več kot 10 let prej. Počasi na zelo zvit način pod pretvezo NNNP in TO. Rezultat. Goloroki ljudje v loncu na robu ali kot ti praviš, hribih, pa dobro oborožena in opremljena vojska. Zato ne blebetaj neumnosti.

     • Philosopher

      Potem pa čakaj na bombo iz neba, bedak.

     • Borut Stari

      Bejž no. Si pa res leseni filozof. Pogumnež z tipkovnico in miško, Če bi bil osebno, kot smo bili mi, tam. še usran ne bi mogel biti. Ker se s prazno ritjo ne da, Bodi srečen v življenju in ne komentiraj o nečem kar nisi doživel in preživel.

     • Philosopher

      Nihče me ne bo prepričal, da ni bolje umreti v boju za lastno svobodo, kot pa čakati in jamrati. Isto kot so žide furali na vlake, na tisoče mož je rajši šlo v peč, kot da bi napadli stražarje, gotovo bi ravno tako umrli, pa boljše to, kot v peči.

     • Borut Stari

      Prepričale bi te če si človek in starš otroške oči. Pridevnika ne bom napisal.Dvajset let je minilo in teh oči in izraza ne bom nikoli pozabil.

     • Philosopher

      Ce isces pomilovanje, ga nekar na internetu.

    • Novakec1

     Važno da je vodka pa četudi iz krompirja narejena, vse ostalo so nianse.

   • Borut Stari

    V obeh primerih bi Rusom trda predla, verjetno poraz, če ne bi obe armadi premagala in pokončala ruska zima in napačna logistika.

 • tarantela
  • Nata

   No ja . Gospa govori o lutkah ? Pa ravno ona ?

 • Nata

  Zanimiva , tale Evropa !!
  Ja , kaj sami ne zmorejo nič , prav nič ?? Bi samo po pisarnah sedeli…..kavico pili ……..in klepali po tipkovnici ?
  Tako , kot jaz ……………ampak , jaz sem že v penziji . Sem svoje kar dobro oddelala .

  • FreedomAndDemocracyNOT

   ko prides enkrat na fakulteto, je viset po kavicah, en izmed obveznih predmetov…

   • Nata

    Najlažji predmet .

 • FreedomAndDemocracyNOT

  hahaha, americani z marinci proti miljonski vojski, bodo varoval norvesko. Teli americani prevec gledajo svoje filme, kjer so njihovi vojaki nesmrtni. Ce bo rusija sprozila ofenzivo, bodo padle baltske drzave v parih dneh. Finska v enmu tednu…

  • Philosopher

   Ameriška vojska se nikoli ni bojevala za preživetje, vedno so bili v hudi premoči pa še takrat je bilo hudo za njih. Pozabljajo, da ruska vojska niso gojilci riža in bronasto dobni kozjerejci.

   • Ruggedplant

    Brez skrbi, Američani se dobro zavedajo realne (ne)moči ruske vojske – že sama Ukrajina bi jih v koaliciji s Poljsko nagonila vse do Mongolije, če ne bi bila na robu bankrota, torej finančno še huje v dreku kot Rusija sama. primerjava ameriške in ruske vojske, pa je nekako tako na mestu kot primerjava Moskviča z Mustangom.

    • Philosopher

     Nekar sanjat.

  • Ruggedplant

   Heheh to silno sovjetsko vojsko so Nemci z dobrimi 3 milijoni vojaki v 2. svetovni vojni v reci-piši 5 mesecih pognali vse do same Moskve, ki bi prav tako padla, če bi bile drugačne vremenske razmere.

   Če Putin zaukaže ofenzivo na Evropo, mu 1/4 vojakov dezertira že do lastne meje, nadaljnja četrtina do tam niti pride ne zaradi okvar na zastaranih transportnih vozilih iz časa hladne vojne, preostanek pa se po nekaj mesecih izstradan preda, ne delaj si utvar.

   • Novakec1

    Rusi so že večkrat počakal na svojo zaveznico zimo in se je vse pošlihtal kot so hoteli. Amerosi pa še za v filme niso več zanimivi jih bradači prekašajo.

    • Ruggedplant

     Ta njihova “zaveznica zima” je takrat pomorila tudi ogromno ruskih vojakov in civilov, za kar pa je komunistom popolnoma vseeno – število žrtev je vedno nepomembno, ko je pred očmi višji cilj: Revolucija. Nemci so se pametno umaknili, Rusi pa v svojem “heroizmu” izgubili še nekaj deset milijonov ljudi…

     • FreedomAndDemocracyNOT

      ja nemci so se res pametno umaknili, rusi so jih prtisnl vse do berlina. Moskva je bila takrat prazno betonsko mesto polna vojske, vsa industrija je bila globoko v sibiriji, tud ce bi osvojil moskvo, se ne bi kej dost spremenil. Slabo poznavanje zgodovino med jansevimi fanatiki…

     • Ruggedplant

      Rusi so pritiskali, ker so imeli Nemci aktualne še druge fronte in na prvem mestu zato, ker so bile vremenske razmere kakršne so bile – če bi bila zima za nekaj stopinj bolj mila, bi šla prihodnost (tudi Slovenije) po popolnoma drugi poti. Iz tvojega pisanja je razviden ortokomunizem v svoji najbrutalnejši različici – ne, Moskva ni bilo nikakršno prazno betonsko mesto, pač pa mesto z dolgo zgodovino, prelepo arhitekturo in več kot 4 milijoni civilisti. A kaj vse našteto pomeni pravim živlaskim revolucionarjem, to je za buržoazne mehkužneže. Sovjeti so na vzhodni fronti izgubili 8 milijonov ljudi, preko 5 jih je bilo zajetih, ti pa te partijske narodnomorilske manevre še glorificiraš? Najbrž podobno kot rdečeglavi sodržavljani, ki še danes praznujejo “boj proti okupatorju” in nekakšne osvoboditve, čeprav smo bili osvobojeni edino parlamentarne demokracije, “boj” pa je izgledal tako, da je padlo skoraj 100.000 Slovencev in okoli 800 Italijanov in Nemcev skupaj. Gnusno.

     • FreedomAndDemocracyNOT

      bluzis v prazno, pises, kot da so rusi napadl samega sebe, branil so se pred zahrbtnim napadom nacistov, ki so izvajal genocid nad ruskim prebivalstvom, kaj tocno pa jim preostane kot pa da se borijo do zadnjega. Dvolicnost je za jansevce ena izmed glavnih lastnosti…

     • Ruggedplant

      Moje pisanje skupam utemeljevati edino na objektivni zgodovinski distanci, ne govorim v imenu nikakršnih “janševcev”. Rusi se niso le branili, ampak so delali kolektivni samomor, oziroma natančneje – politkomisarji so jih silili vanje. Sovjetska zveza, že tako obubožana in brez osnovnih življenjskih dobrin se je šla zaradi Stalinovega ega in gradnje komunistične mitologije samomorilsko vojno s tedaj daleč najbolje stoječo državo z najmočnejšo vojsko na svetu in to ni imelo s samimi Rusi nič, s partijskim vodstvom pa vse. V državi kjer ljudje dnevno množično umirajo zaradi bolezni in pomanjkanja hrane je dobesedno nora, če pobere ljudem še tisto malo kar so imeli in ga da za vojsko zgolj zato da se bo lahko po učbenikih bahala, da je porazila Nemce. Sicer so svoje dosegli, nemška vojska se je umaknila, a kaj ko je življenje izgubilo 8 milijonov Rusov, za 5 milijonov ujetnikov pa se še ne ve natančno. Je to smiselno? Je to herojsko? Temu kar so naredili sovjeti (njeni poveljniki, ki so ljudi silili v boj z bolj usposobljenimi in bolje opremljenimi nemci) v 2. svetovni vojni jaz lahko nadenem le en sam izraz: zločin. Tako kot tudi “uporu” partizanov, ki so žrtvovali skoraj desetino prebivalstva celotnega naroda za cirka 800 okupatorjev v celotnem vojnem obdobju. Svetujem ti, da se začneš o zgodovini izobraževati iz resnih virov, ne pa partizanskih proslav in Repetovih zgodovinskih pravljic.

     • sodnikisozločinci

      Rusija je obstala le zaradi ogromne ameriške in angleške pomoči, oglej si malo zgodovino o konvojih ladij s hrano, obleko, orožjem, strelivom, medicinsko opremo…, če vse te pomoči ne bi bilo, bi Hitler Ruse pregazil. To pomoč pa so angloameričani pošiljali iz preproste računice, njim je bilo bolj škoda življenj njihovih vojakov kot denarja. Vsa zasluga za zmago nad Hitlerjem je izključno na angloameriški strani, vloga Rusije je nepomembna, ruski vojaki so bili kot kanonfuter, da ne bi padali angloameriški vojaki. Rusi se zdaj napihujejo, da so njihovi padli vojaki prinesli zmago nad nacizmom, kot Srbi, ki verjamejo da je k zmagi nad Turki pripomogel njihov poraz na Kosovem polju in da so bili oni branik Evrope pred Turki. Teh bedarij smo se naposlušali v soc. šoli, zdaj pa vemo, da je zmaga nad Turki zasluga poljskega kralja Jana Sobieskega in njegove vojske pri drugem obleganju Dunaja. Poljski kralj je tudi osebno vodil konjeniški napad 40000 vojakov na Turke, ki so 100000 sovražnikov dobesedno posekali s sabljami. To velja tudi za največji konjeniški napad v vojaški zgodovini Evrope.

     • sodnikisozločinci
     • Novakec1

      Malo razčisti o kloateralni škodi.

     • Ruggedplant

      prav o njej govorim. Za komuniste je to črka na papirju, za demokrata pa strahoten genocid.

     • Novakec1

      Amerosi glih tako povzročajo v “svojih” vojnah kolateralno škodo in je za demokrate to OK, dvoličnež

     • Ruggedplant

      Nobena žrtev ni OK, a za veliko večino kolateralnih civilnih žrtev v ameriškem posredovanju na bližnjem vzhodu nosijo odgovornost islamisti, ki jim je uradovanje v naseljenih civilnih območjih osnovni modus operandi, lastne ljudi pa uporabljajo za živi ščit. V tem so si neverjetno podobni s komunističnimi teroristi, ki so (tako v Rusiji, kakor po Jugoslaviji) počeli enako.

     • Novakec1

      Še razlage in filozofije prosim sm bolj kratke lajtnge, vsaj na dva A4 papirja.

  • Borut Stari

   Finska je enkrat že porazila Sovjetsko armado bo pa še enkrat.

 • Olga

  Bravo Amerikanci! V Nemčiji ste po nacionalističnem avtoritarnem režimu vzpostavili demokracijo in državi omogočili, da se je razvila v moderno, bogato in demokratični državo!
  Rusi so pustili za sabo totalitarno komunistični razvalino, vzhodni Nemčijo! Danes Putin vzpostavlja komunistično avtoritarno vladavino! Gre se okupacije dela tujih držav, podobno kot je ravnal Hitler!
  Amerikanci bodo s svojo prisotnostjo Evropi pomagali ohraniti demokracijo! Do spopada ne bo prišlo, saj je Amerika svetovna velesila, Putin je pa lastnik Potemkinove vasi!

  • Ruggedplant

   Podpis.

  • Philosopher

   Demokracijo na način, da boš lizal ameriški škorenj, kadar se bo gospodarjem zahotelo.

   • Ruggedplant

    Kot na primer kje? Je bolje v blagostanju in demokraiji lizati spoliran ameriški škorenj ali smrdljivo razcapano nogo ruskega komunističnega trinoga?

    • Philosopher

     Bolje je razmišljat z lastno glavo, kaj je zate dobro, ne nastavljat guze svojim gospodarjem.

     • Ruggedplant

      S čigavo glavo torej razmišljaš sam, ko v svoji protiimperialistični maniri hujskaš Slovence v bojh proti glavni nosilki demokracije, zahodne moči in tradicionalni zaveznici Evrope? kako točno bi torej bratenje s Sovjeti, ki so nas iz ene razvitejših evropskih držav v 50 letih spravili v nekaj bankrotov, v državo 3. sveta in danes državo z najnižjo stopnjo demokracije v EU, ki edina ni izvedla lustracije, prav tako ne obsodbe totalitarizmov 20. stoletja?

     • Philosopher

      Dobre stvari se da pobrati z obeh strani. Amerika poleg tega, da izvozi nekaj dobrih stvari izvaža tudi degeneriranost, ki ji ni para na svetu. Če misliš, da amerikanci niso pokvarjeni do obisti, se motiš. Samo lepše oblečeni in bolj prefinjeno vse skupaj delajo.

     • Ruggedplant

      Ti slučajno izgledam kot partizanski zastavonoša, da bo tvoj PIF agitprop padal na plodna tla?

     • Philosopher

      Sprano glavo imaš,ali pa ti teta živi v ZDA pa občasno dobiš pest dolarjev pa si ves srečen.

     • Ruggedplant

      Mislim da tvoj problem z mano izvira v eni sami točki – nisem od včeraj tako kot vse rdeče vzgajane ovčke na ostalih portalih, ki tvoj protiimperialistični metelkovski strup jedo iz roke kakor so jih vzgajali tovariši in tovarišice vsa leta, še prej pa njihove starše in dedke.

     • Philosopher

      Jaz nisem ne za ene ne za druge, tako da ne sklepaj nič.

     • Ruggedplant

      Torej tvoje komentarje piše tvoj boljševistični revolucionarni alterego?

     • Philosopher

      Ne da se mi s tabo nategovati neumnosti, spranček.

    • sodnikisozločinci

     Ne, ker se moreš zato odpovedati svoji kulturi, jeziku in narodu. Če nočem biti pod totalitarno EU in ZDA, kateri hočeta moja domovino spremeniti v multikulti greznico, v kateri bi postali Slovenci manjšina, ne pomeni da hočem biti pod Rusi. Leta 1991 sem se v vojni za Slovenijo boril za suvereno državo slovenskega naroda, ne pa za državo brez mej odprto vsem ciganom sveta, ki bi se hoteli v njej naseliti. Boljše je svobodno in kratko življenje lačnega volka, kot pa varno, dolgo življenje sitega psa na verigi, mislim da je to pisal že Ezop v eni od svojih basni.

  • Novakec1

   Tako demokracijo si lahko nekam vtakneš?

  • Anonimni_Profesor

   Sem ti dal svoj glas, ampak imam tudi nekaj dostavkov. ZDA takrat še niso bile okužene s kulturnim marksizmom. Ta se je razrasel s pomočjo Moskve zlasti potem, ko so ponesrečeno odstavili senatorja Maccartyja, ki je bil na dobri poti, da stvar izkorenini.

   Danes sta obe strani slabi, vsaj trenutna vodstva. Janša, ki je prodoren tudi v mednarodni politiki je v svojem intervjuju, ki ga je objavila Nova24 danes lepo nakazal, da bi morali odstraniti obe trenutni oblastni garnituri, tako ameriško, kot rusko.

   Ja pa nacionalsocialistični sistem ni bil avtoritaren, ampak totalitaren.

   • hle

    Kulturni marksizem se je oblikoval na zahodu kot alternativa Moskovskemu in se je priplazil v vse pore družbe zato je toliko bolj nevaren od prejšnjega Janša ni bil in ne bo nikoli prodoren v mednarodni politiki ker je navaden hlapček ki so ga parkrat uporabili da je šel seveda nam v škodo kam v žerjavico po kostanj kaj več kot žugat svojemu ljudstvu mu pa ni dopuščeno in zaradi takšnih velesposobnežev desnica izgublja že celo desetletje iz razmerja moči približno pol pol na 70 proti 30 za levake

    • Anonimni_Profesor

     Moskva je spodbujala raznorazna subverzivna gibanja usmerjena proti zahodni kulturi, tudi če niso bila še čisto na njeni liniji in imela v teh vrstah množico svojih agentov.

  • Borut Stari

   Bravo Olga!. Jugoslovansko usmerjeno šolstvo je v 70 letih. ustvarilo veliko število človeških pokvek. Če se to kaže na portalu, nič hudega.Pač povejo vsajeno tuje mnenje, ker svojega nimajo. Hudo pa je ko so taki na položajih vsepovsod v JS. Končno tudi v DZ in vladi.Besedo demokracija uporabljajo kot paravan za svoje svinjarije,

 • Ruggedplant

  Sem mislil, da se je komunistično-nacistična protiimperialistična (PIF) propaganda z naših tal umaknila ob napadu Nemčije na SZ leta 41, a vidim, da se prenekateri prikriti tovariši sokomentatorji na takih temah radikalizirajo in vračajo nazaj h koreninam upajoč, da smo že pozabili na strupeni agitprop zaradi katerega smo kmalu fasali 70 let trajajočo rdečo kugo, ki se zdi danes še hujša kot v prejšnji državi.

  • Anonimni_Profesor

   O pa še kako deluje ta prekleta naveza, saj se je Moskva spet spajdašila z nacisti v Evropi.

  • hle

   Jaz pa sem upal tam v začetku 90ih da bo počasi konec z pripovedkami v stilu še pomnite tovariši danes četrt stoletja kasneje pa moram trpet duplo dozo tega sranja rdečo in črno verzijo

 • The Truth Keeper

  ŽIDI, KI NETIJO VOJNO Z RUSIJO, KER VEČ NE OBVLADUJEJO NJENE EKONOMIJE NAJ ZA VRŠITEV NOVEGA GENOCIDA TOKRAT MOBILIZIRAJO SVOJE SINOVE! ZA NJIHOVE INTERESE MI VEČ NE BOMO POBIJALI SVOJIH GENETSKIH BRATOV IN SESTER!

  • Ruggedplant

   1. Kakšni židi?
   2. Kakšne ekonomije?
   3. Kakšnih genetskih bratov in sester?

   Svetujem ti pot nazaj v šole – po možnosti privatne, v državnih si najbrž te neumnosti sploh nabral.

   • The Truth Keeper

    Lep dan tudi vam! Postorite kaj koristnega zase in svojce, potrebujejo vas bolj kot članki tega portala vaše komentarje!

    • Ruggedplant

     Komentiranju se bom odpovedal v trenutku, ko bo moj intelektualni potencial osiromašen do take mere, da bom naokoli stresal takšne populistične kordiševske floskule v iskanju potrditve od podpovprečno izobražene mase ovac, ki se še vedno slepo hranijo s partijsko generirano stereotipizirano podobo sveta Rusov kot zgodovinskih zaveznikov in Zahoda kot zgodovinskih sovražnikov Slovenije, čeprav je dejansko ravno nasprotno.

     • The Truth Keeper

      Če bi karkoli vedeli o tako imenovanih partijah, potem bi vedeli, da so vse ustanavili židi, ideološki očetje komunizma! Tudi dvor Evropske unije, Združenih držav, Izraela itd… je ustanovljen po vzoru tako imenovane partije! Živimo v ječi narodov, pod diktatom ljudi ustoličenih s strani mednarodnih korporacij, ki jim je za vas, navadnega smrtnika prav malo mar! Goreči anti-komunisti bi do zdaj že lahko spregledali, da je komunizem ob koncu 80. let prejšnjega stolejta uprizoril lastno smrt in je močnejši kot kadarkoli prej! Danes ga imenujemo demokracija, legalizacija totalitarizma, kjer odločanje večine temelji na manipulacijah z lažmi in ne na predstavljanju resnični dejstev… Šment, čas teče, je treba danes še kaj zaslužit… Lepo popoldne vam želim!

     • Ruggedplant

      To, da je bil Marx in še nekaj komunističnih ideologov slučajno judovskega porekla, nima nikakšne zveze z nekakšnim židovskim lobijem, ker nihče izmed judov komunistov dejansko ni bil jud po veri, ampak zgolj po “narodnosti”, tako kot so bili komunisti iz vseh ostalih narodnih skupin, pa jim nihče ne pripisuje lastništvo nad komunizmom kot ideje (kar je seveda logično, saj komunistična ideja ne pozna, celo prezira nacionalnost, vero pa prav tako). Komunizem so na primer v praksi udejanjali na začetku zgolj Slovani, šele potem se je razširil drugam po Aziji, Afriki in Južni Ameriki, torej bi lahko s tvojo logiko posplošili, da so Slovani praizvor totalitarnega zla v Evropi – kar bi bilo dejansko veliko bliže resnici kot pa stereotipiziranje celotnega naroda po nekaj posameznikih ideologih. To, da je danes komunizem močnejši kot v 70 in 80. letih povsem drži, a zgolj v državah, ki se z njim niso odločno soočile in ga zabrisale s svojega praga. Res je, da so levičarske ideje prisotne več ali manj po vseh parlamentih sveta, razen morda trenutno pri Poljakih, a potrebno je ločiti med levičarstvom in komunizmom starega kova kakršnega imamo pri nas, v Rusiji, Belorusiji, Severni Koreji, nekaterih afriških in južnoameriških državah.
      Drži, da je neobveščenost volivcev največja sovražnica demokracije, a je kapitalističen zahod pravočasno spoznal najboljši mehanizem za široko osveščanje in prost pretok informacij: prosti trg. Na njem lahko res prebereš marsikaj o marsičem in marsikaj od tega ne drži, a imaš prav tako možnost izbirati med viri informacij in le od posameznika in njegove zdrave pameti je odvisno ali bo znal iz vseh razbrati prave. zato demokracija in kapitalizem hodita s svobodo v roki in je na svetu ni demokratične države, ki ne bi bila kapitalistične in tudi ne kapitalistične države, ki ne bi bila demokratična. In na podlagi tega, ne morem EU in ZDA ni slučajno reči ječa narodov, saj imajo/mo prost pretok ljudi, kapitala, informacij, dobrin s čimer se nam za demokracijo ni bati – no seveda razen če EU sodiš po njenih neurejenih članicah kakršna je Slovenija, kjer nimamo niti d od demokracije, niti p od pravne države, niti k od konkurenčnega, prostega trga.

     • hle

      Po holdomoru je Stalin začel čistiti židovski lobi ki je zajemal same vrhove partije najbrž ni bilo naključje da so bili na drugi strani te zgodbe prav židovski bankirji

     • Caetano

      Stalin je mislil uporabiti Jude za odskočno desko za širjenje boljševizma na BV. To je bilo po 2. svet vojni, zato je tudi podprl nastanek Izraela, tudi Titu je ukazal naj pošilja orožje Judom. Mislil si je, da bo imel dovolj podpore za to, ker so bili voditelji Izraela takrat levičarji, on pa se je hvalil, da je njihov glavni rešitelj pred holokavstom. Namenoma je celo ukazal potihem NKVD širiti govorico, da je Hitler nekako pobegnil, da bi bolj mobiliziral svojo podporo, čeprav se je v resnici sam zelo natančno prepričal, da ni.

      Judje pa so se obrnili na ZDA, zato jih je začel preganjati. Pa ne vseh, nekaj jih je obdržal prav tesno ob sebi, ker je računal na še nekaj vpliva med njihovo populacijo.

     • Caetano

      Nemci, njihov generalštab, so dejansko spravili boljševike na oblast, ker so ugotovili, da so se zmotili v oceni trajanja 1. svet. vojne. Oni so podprli Lenina, da je uničil Rusijo in jo odtrgal od antante. To je bil čisto jasen strateški cilj. Trocki pa je bil res agent zahoda, ki so ga kot mednarodnega socialista vrinili med boljševike in mu dali denar judovskih ameriških bankirjev, da bi ta nemški načrt spodkopal.

      Zato tudi je hotel revolucijo ustaviti, da je še prezgodaj zanjo in ni bil za sporazum v Brest Litovsku in umik ruske vojske, tedaj že Rdeče armade iz vojne z Nemčijo. Nemčija dobi s tem sporazumom ogromna področja in surovine in le vstop ZDA v vojno ji prepreči zmago.

     • pokvarjeniSvet

      Vse v osnovi je komunizem in lenin načrt sionistov oz imenuje se jih kot Askhenaziji.
      poglej zemljevid večina jih je bilo zasidranih v Srednji in najbolj v Vzhodni Evropi.
      https://en.wikipedia.org/wiki/File:Juden_1881.JPG

      Dokaza zato je že njihov tedanji jezik jidiš (Yiddish) ki je bil miks nemščine in stare hebrejščine.

      No poznamo jih po tem da vodijo vse Banke Po Evropi in ZDA. Glavnino njih in najbolj pomebnih je v njhovih rokah…enako celotni monetarni sistem s FED načelu.

      Zapomnite si, brez njih nebi bilo komunizma in kulturnega marksizma.

     • Caetano

      To glede nemškega cesarja in generalštaba ni teorija zarote, ampak je dokazano. Tudi Hitler je bil samo agent teh krogov po prvi svet. vojni, ki je skrival resnico o nemški vpletenosti v boljševizem z napadi na Jude. Hitler je v Mein Kampfu lagal, sploh ni bil kak antisemit, dokler se ni kompromitiral z boljševiki na Bavarskem. Na Dunaju je imel judovske prijatelje. Ko pa je bil po rdeči revoluciji na Bavarskem kot predstavnik svoje skupine v rdečem vojaškem sovjetu se je lahko odkupil le s sodelovanjem z vojaško obvešč. službo, ovajanjem drugih in propagando, kot so mu naročili. Odkril pa je malar takrat svojo žilico in dobil novega zagona to pa je potem začetek druge zgodbe…

      In mimogrede že prej je Kaiser večkrat uporabljal tudi nemške socialiste v propagandi vojne proti carski Rusiji,

     • pokvarjeniSvet

      Samo Kaiserja po letu 1918 ni več !! kdo jih je pa pol vzdrževal ? no pa sva spet prišla na glavno sled Askhenazi bankirjem/globalistom.

     • Caetano

      Ze v vojno so sli Nemci s propagando, da se borijo proti carizmu. Po priznanju Bulowa so to naredili za to, da bi pridobili svoje socialiste. In res so jih, njihov predstavnik Kautsky je siril propagando, da je vojna pravicna, ker se borijo proti najbolj reakcionarni sili, carski Rusiji.

      Lenin je bil tako preprican, da se lahko sklepa tajne dogovore s t.i. imperialisti za dosego zmage boljsevizma. On se je pac zvezal z Nemci in jim dejansko prodal velik del Rusije v zameno ter jih resil vzhodne fronte. Tudi Stalin kasneje se je tega drzal, taksne politike dogovarjanja in deljenja.

      Kar se tice dogajanja kasneje, ko so boljseviki ze prevzeli oblast, potem so predvsem iztiskali kri iz prebivalstva, posebej potem v casu kolektivizacije.

      Drzi pa da je tudi Trocki se naprej igral vlogo. Ceprav ni uspel pri odlogu revolucije 1917 in pri nasprotovanju sporazumu z Nemcijo, so njegove veze prispevale, da so Americani videli Japonce za vecje sovraznike, kot boljsevike. Japonci so morali ruski Daljni vzhod zapustiti na amerisko zahtevo. Ob tem so si jim boljseviki izrekli toplo zahvalo. Ko pa Trocki ni bil vec uporaben so ga odrezali in izgnali. Ze 1925 je bil politicno mrtev. Stalin se je takrat povezal celo s t.i. desnimi komunisti, ki jih je dal potem vse pobiti in ki so bili za nek evolucijski razvoj preko NEP. Zagovarjali pa so tudi bolj decentralizirano drzavo.

     • pokvarjeniSvet

      Ne bo držalo da Lenin ni imel ambicij da bi razšitil komunizem proti Zahodu po celi Evropi kaj pa tista vojna takoj po dolgotrajni izčprajoči revoluciji, so se odločili napasti takratno republiko Poljsko.

      Poljaki so celo posneli film na to temo:

      https://www.youtube.com/watch?v=J4I61EkSdgg

     • Caetano

      To se strinjam, ampak pred kapitulacijo Nemcije se je drzal dogovora in bil celo zelo ustrezljiv. Na Poljskem je bila kampanja leta 1920.
      Pravzaprav je najbolj tezil prav k temu, da bi zasedel ozemlje nekdanjega pokrovitelja. Poljaki pa so z nekaj pomoci od antante ta prodor v Evropo ustavili. Poraz je omogocil tudi samostojnost baltskih drzav.

     • Caetano

      Se to dodajam. Vsekakor pa je bila aktualna tudi se naprej nemska podpora SZ. Pri tem je bil kljucna oseba general Kurt von Schleicher, poveljnik generalstaba. Sporazumi s Sovjeti so omogocali Nemciji razvoj vojne industrije na sovjetskih tleh. Koristi so bile obojestranske.

      Schleicher je hotel izriniti zahodni vpliv iz Nemcije, tako, da bi se sestavila koalicijska vlada med nacisti in komunisti, katero bi on vodil. Seveda pa potem Hitler ne bi bil kancler. Vsekakor so generalove spletke zrusile tako vlado weimarskih krsc. demokratov, kot bolj desnega von Papna. Hitler je dal generala Schleicherja ob obracunu z SA ubiti, ker je prevec vedel. V javnost pa so dali, ces da je naredil samomor.

     • Anonimni_Profesor

      Se vidi, da sploh ne veš, kaj je partija in kako funkcionira.

     • pokvarjeniSvet

      Če bi ti zavedeni komentatorji sploh razumeli kdo je ustvaril komunizem in da ti isti ljudje oz njihovi potomci teh ustvarjalcev furajo Svet naprej…ampak ej brezveze sem že napisal pa sem pol samo svoj zapis shranil za naslednjič, preprosto se mi ne da danes v tem momentu pisat.

      mislim da tudi če jim podrobno vse obrazložim, nima smisla ker niti niso sposobni poslušat in brat…v tem pač niso dobri. Za njih je lažje prešaltat na prozahodne medije medtem ko že v globoko v sebi nosijo indoktrinacijo tega.
      Samo pomisli na sebe preden si uvidel in si postal sposoben sam razmišljat, si bil podoben bil si ignorantski nisi bil sposoben poslušat in brat druge, ampak si takoj prevzel indoktirnacijo tistega s čim so te vseskozi filali.

      mogoče bom kaj več pisal popoldne, zdaj nisem razpoložen za dolge debate.

      citiram:
      —————————————————————————————-
      TOKRAT MOBILIZIRAJO SVOJE SINOVE! ZA NJIHOVE INTERESE MI VEČ NE BOMO POBIJALI SVOJIH GENETSKIH BRATOV IN SESTER!
      —————————————————————————————-
      tako je brat !

 • The Truth Keeper
  • ljubinica

   To pa je politični GOVOR!

 • Demi Zen

  strateski interesi kontinentalne evrope se razlikujejo od skandinavskih ali angosaksonskih, prav bi bilo da bi evropa imela svojo armado. atlantik ni interesna sfera kontinentalne evrope.

 • dr Janez Sveti

  Domen Mezeg, Amerika se brani na Norveški meji z Rusijo? Kdo je tebe postavil na ta portal “resnice”. Zavajaš in lažeš, pa vse to delaš tudi zelo slabo. Zavajaš lahko samo ultraprimitivne desničarje in ne normalne desničarje.
  Dr Janez Sveti kritik

  • Ruggedplant

   Janez, glede na to, da sam nisi ne prvo ne drugo, ampak klasični portalski vseglihar, zelo dvomim da se bo avtor kaj sekiral…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!