Samo v Švedistanu: Policija za bombni napad na policijsko postajo okrivila slab uspeh v šoli

vir: twitter

V sredo zvečer je bila policijska postaja v mestu Malmö tarča bombnega napada. Za švedsko policijo to ni prvi primer, ko so jih napadli prebivalci mesta. Švedska policija je napad obsodila kot “hud zločin”, za katerega je kriv slab uspeh v šoli.

Napad na švedsko policijsko postajo se je zgodil okoli 21. ure v zloglasnem getu Rosengård, kjer živi večina migrantov. Nihče ni bil poškodovan, škoda je bila samo materialna. Dva policijska avtomobila sta bila v napadu uničena, številni drugi pa so bili poškodovani. Poškodovano je bilo tudi pročelje nedavno zgrajene policijske postaje. Za novo policijsko zgradbo so se odločili, potem ko je bila prejšnja tarča strelskega napada. Sprašujemo se, ali bo ta novi napad znak za gradnjo še ene policijske postaje.

Na posnetkih varnostnih kamer se je po poročanju Breitbarta tik pred eksplozijo pojavil neznan moški. Švedska policija je že aretirala dva moška v dvajsetih, javnost pa pozivajo, naj v primeru kakršnihkoli informacij te posredujejo oblastem. Čeprav so nekateri mediji poročali o eksploziji granate, švedska policija ni uradno potrdila, kaj je povzročilo eksplozijo.

Malmö je z migrantsko krizo, ki se je začela 2015, postal glavno zbirališče migrantov. Švedske oblasti so z gradnjo nove policijske postaje želele zatreti nov val kriminala, a jim to ni uspelo. Po velikih najavah, kako se bo v getu okrepila policijska prisotnost, je realnost daleč od tega. Policijskih enot ni najti nikjer v bližini migrantskega predela mesta. Na ulicah, ki obkrožajo policijsko postajo, pa se brez težav sprehajajo preprodajalci mamil in pripadniki lokalnih rivalskih tolp. V mestu Malmö islamska skupnost predstavlja dobršen del mestnega prebivalstva. V decembru smo tako poročali o pozivih k intifadi, ki predstavlja boj proti okupatorju. Migranti imajo namreč švedske policiste za nezakonite okupatorje na švedskem ozemlju. To nakazuje, kako si islamska skupnost lasti kraj, kjer prebiva, čeprav so se tja priselili.

Napad posledica neuspeha v šoli?
Švedski policijski uradniki in politiki so napad obsodili in ga označili za “hud zločin”. Policija ni našla nobene povezave med migrantsko krizo na Švedskem in rastjo števila napadov z granatami na z migranti naseljenih območjih. Policija je na tiskovni konferenci za napad okrivila “slabe šolske dosežke”.

Ivan Šokić

 • Micka Mandarina

  https://iq-research.info/en/page/average-iq-by-country#
  Ivan daj povej, zakaj nočejo muslimanskih migrantov v tiste države, ki imajo veliko bolj pametne ljudi, kot smo v Evropi?

 • Micka Mandarina
 • samsara

  Variantam in različicam slepil in iluzij ni konca. Tudi rek, ‘vsak izgovor prav pride’, je znan.
  Ko je enkrat to privzeto in gre za samoslepila/samoiluzije, je odprava le tega najtežje kar človek lahko stori.
  Vse pridige, nasveti, poduki, celo zgledi in vse kar leti nanj s strani je mnogokrat ali praviloma, jalovo. Lastno spoznanje in uvid sta edina, ki omejenemu nevednežu dasta dovolj volje in energije za ‘prelom’. Seveda se za to vedno plača določena cena. Švedska bo visoka. Ne samo Švedska. n eprvič ne zadnjič.
  Ljudje, omejena in v veliki meri še primitivna bitja, se še vedno večinoma učimo zgrda.
  Seveda pa zapisamo velja univerzalno.

 • samsara

  “Napad posledica neuspeha v šoli?”

  Aha, duševnim boleznim, zasvojenosti, volkovom samotarjem in še čem, so dodali novo pogruntavščino namenjeno bebavim, ki vse požrejo.
  Kaj bo naslednja pogruntavščina veleizdajalskih oblasti?

 • Olga_10

  Nogo v rit, pa naj se gredo “intifado” doma!

 • Igor Kavalar

  Švedski policijski uradniki in politiki so napad obsodili in ga označili za “hud zločin”. Policija ni našla nobene povezave med migrantsko krizo na Švedskem in rastjo števila napadov z granatami na z migranti naseljenih območjih. Policija je na tiskovni konferenci za napad okrivila “slabe šolske dosežke”.

  Švedski oblasti in policiji se je skisalo v glavi. Gre za primitivne verske fanatike, ki bi moral biti zbrisan v dobro človeštva, ne pa da se njihova dejanja tolerira in opravičuje.

  Se bodo naslednjič starši žrtev morali opravičiti, zločincu?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!