Se mu je povsem zmešalo? Diktator Erdogan napoveduje svetovno vstajo proti Nemčiji

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan vztraja, da bo preostali svet popeljal na vstajo proti Nemčiji, potem ko so bile njegove primerjave zdajšnje administracije v Berlinu z nekdanjimi nacističnimi voditelji deležne večje kritike tako v Nemčiji kot tudi Evropi. Užaljeni Erdogan še vedno ne more sprejeti odločitve nemškega političnega vrha, da prepove nastope turških ministrov na proti referendumskih shodih po Nemčiji, saj imajo na turškem referendumu spomladi pravico sodelovati tudi vsi v Nemčiji živeči Turki.

Predsednik Recep Tayyip Erdogan je na množičnem zborovanju v Carigradu svojim podpornikom zagotovil, da bo uradno odločitev Nemčije obsodil na mednarodni ravni in državo skušal osramotiti tudi pred drugimi narodi. “Če želim, bom prišel v Nemčijo! Če mi ne bodo pustili v Nemčijo, če mi ne bodo dovolili govoriti, bom poskrbel za svetovno vstajo,” je grozil Erdogan. Turški diktator zatrjuje, da je Nemčijo pripravljen ponižati v očeh svetovne javnosti.

Naj spomnimo. Erdogan je v nedeljo Nemčiji očital nacistično prakso, ker so v posameznih nemških mestih prepovedali pred referendumske nastope turških ministrov, v glavnem zaradi varnostnih razlogov. V ponedeljek so odpovedali shod tudi v Hamburgu, kjer naj bi nastopil turški zunanji minister Mevlüt Cavusoglu. Po navedbah hamburške policije požarna varnost zgradbe, kjer naj bi shod potekal, ni ustrezna.

Turški volivci bodo na aprilskem referendumu odločali o ustavnih spremembah, s katerim bodo v državi uvedli predsedniški sistem. Volilno pravico za referendum 16. aprila imajo tudi v tujini živeči Turki z volilno pravico. V Nemčiji jih je 1,41 milijona.

Foto: epa

Za Istanbulom, Ankaro in Izmirjem so v Nemčiji živeči Turki četrta največja volilna baza za turškega diktatorja Erdogana. Za primerjavo, na zadnjih splošnih volitvah leta 2015 je Erdoganova Stranka za pravičnost in razvoj (AKP) med nemškimi Turki dobila 59,7 odstotka podpore, v Turčiji pa 49,5 odstotka, kar kaže, da je njegova podpora med turškimi ekonomskimi migranti v resnici še višja.

Nemčija sicer ni prva država v Evropski uniji, ki je prepovedala shode v podporo Erdoganu, to je storila že tudi Avstrija. Tamkajšnji kancler Christian Kern namreč meni, da bi morali biti takšni shodi prepovedani povsod po EU. Uradna Avstrija Erdoganu očita teptanje človekovih pravic in demokracije.

L.S.

 • Olga

  Ukiniti dvojno državljanstvo! Mostogradnja s islamom in komunizmom je mostogradnja s HUDIČEM!

  • dob

   A pol ne morm več bit jugoslovenc?

   • Olga

    Jugonostalgik lahko, jugoslovenc težko, ker je “krava” v španoniji crknila!

 • Caetano

  Erdoganu je veliko do tega, da bi zakuhal vojno. Že napovedani napad na Kurde na severu Sirije se mu je ponesrečil zaradi tihega dogovora med ZDA in Rusijo. Potem je milice, ki jih sponzorira poslal nad jazide v Iraku. Sedaj grozi Nemčiji. Evropa mora tukaj dokončno zaloputniti vrata.

  • pajot

   Zaloputnit vrata za prihode,to vsekakor. Predvsem pa mora na stežaj odpret vrata za njihov izhod.

 • dob

  Razlika med Norostjo in Normalnostjo je v tem, da norost ni stabilna, ker znotraj sebe vedno išče nove možnosti, kako biti bolj nora.
  Normalnost je pa stabilna, ker je zadovoljna sama s sabo. Zato je v sebi stabilna.

  Priča smo totalnem divjanju norosti. Vsi so nori, norost je zbezljala na Vzhodu enako kot na Zahodu.
  Normalnost zdaj nima besede. Ker je okolje noro in mu demokracija služi, navija za demokracijo. Ampak samo dokler ta služi Norosti! Brž, ko ji ne, gre Norost na ulice in spreminja lastna pravila, meče vlado!
  Vendar bo kljub temu stabilnost Normalnosti preživela. Drugo bo pa odmrlo, ker Norost ne more shajati sama s sabo. Normalnost pa lahko.
  Vampirjeva žrtev lahko živi sama s sabo. Vampir pa brez žrtve , ki ji sesa kri, ne more. Kdo je zdaj odvisen, in od koga?!

  Ko govorimo o “trajnostnem razvoju” redkokdaj pomislimo na Normalnost. Po navadi se naši možgani, kadar razmišljamo o “trajnostnem razvoju”, gibljejo proti nekim norim izumom, proč od Normalnosti. “Gadget thinking”, kot način tolažbe, da bo nekdo nekaj izumil, pa bo potem nenadoma vse v najlepšem redu, in bo vsem spet lepo.

  Normalnost ni droga, ni pain-killer pill! Normalnost je stabilnost čustev, da veš kaj boš jutri in pojutrišnjem, da tvoji otroci vedo, kaj bodo s sabo čez 10 let, čez 50 let. Da družba zvezno napreduje v svoji Normalnosti, v smislu skrbi za okolje in za ljudi.

  Vse to je Normalnost! Nič zakonov, temveč notranje počutje ljudi, ki vedo, da so del istega organizma, v katerem vsi njegovi deli skrbijo zase in za celoto. In se ne spopadajo med sabo, ne grizejo se tako, kot se zdaj, in se izpodrivajo!
  Notranja stabilnost. Namesto histerične zakonodaje, ki se vsak dan sproti spremeni.

  • Caetano

   Ja zanimiva analiza priznam. Politiki, ki ustvarjajo Norost in ne Normalnost bi morali odditi v ropotarnico.

   • dob

    Kako naj ustvarjajo Normalnost, ko pa niti definicije Normalnosti ne zmorejo. Zanje bi že definicija bila sovražni govor.
    Vprašaj kučana, naj poda definicijo demokracije. Niti tega ne zna definirati. Zanj je demokracija, ko je večina komunistov na oblasti, ker jih je pač večina izvolila.

    Tipična reakcija Norosti! Zmagali smo, ker nas je več.

 • rubec

  Takoj sem na občini oddal vlogo za kres. Ne vem kako je drugje, ampak na naši traja pet let.

  • indijanka

   Si se zameril gasilcem?

   • rubec

    Kako si vedela. Tačas ko so njeni kolegi gasili moj kres sva z njihovo edino gasilko v ekipi pri meni doma poslušala moj najljubši band Let it burn hehe. Pa ne dolgo.

    • indijanka

     Hmm..če je poveljnica potem te lohka skrbi le tisto pa ne dolgo. Sicer pa vse preostalo.

    • Jefferson Vendski

     Če je bila bejba od komandirja gasilcev, se bojim da tud rojstnodnevne svečke več ne boš smel več prižgati, kaj šele kresa.

 • bojan

  Ta je zmešan od kar se je rodil …

 • totex39

  Z diktatorjem Erdoganom bi se morala evropska unija nehati pogajati, kot da ne obstaja in mu zagroziti, da mu lahko pošljemo vse Turke iz Evrope nazaj, če ne bo nehal z svojim izsiljevanjem in hujskanjem.

 • Franc Novak 1979

  Preklicat vsa delovna in bivalna dovoljenja Turkom v Evropi, izključiti vse športnike turških ekip iz evropskih tekmovanj, prepovedat trgovanje s turškimi podjetji, in seveda na zunanjih mejah EU postaviti graničarje. Pa javno povedati, da je vzrok temu VOJNA NAPOVED Erdogana !!!

 • Borut Stari

  Priseljenska politika Nemčije je že sprožila tretjo evropsko apokalipso. Po dveh prejšnjih. Spet jo bodo reševale, kot po prvih dveh, US.Frekvenca Matere Zemlje je narasla za 5x in prehaja v, za človeško uho, neslišno območje.

 • Franjo Trojner

  Totega diktatorskega hoštaplera Erdogana je potrebno samo poliitično in gospodarsko osamiti, čez čas ga bodo Turki itak sami z resničnim vojaškim udarom ob vso perje in oblast spravili.

 • Unikatna

  Igra se z ognjem! V kali bi že morali zatreti njegove grožnje in ga osamiti!!

 • Franc Šink

  Ali se po več stoletjih spet obetajo Turški vpadi v Evropo?

  • garfi

   so že desetletja tu

 • The Truth Keeper

  Ista agenda, druga maska! Zgodovina se ponavlja! http://shrani.si/f/2L/gy/joIZ7PF/the-bizarre-story-of-kri.jpg

 • garfi

  willkommen rapefugees
  izigranti press

 • WatsonForus

  na žalost je ta norec zmožen marsikaj , bi blo treba razmišljat o drugih variantah

 • Nata

  Kaj bi pa še rad ? Žaba napihnjena! Saj je že prav povsodi po svetu ! To je ista fora, kot pri Srbih……….torej, kjer je Turek – prevedi musliman – tam je Turčija.Muslimani bodo stopili skupaj !

  Saj možakar lahko kar doma, na varnem ostane in da befel !
  Pa bomo v tistem, kar imam jaz zadaj.

 • xtc

  Že Nostredamus je napovedal vzpom Islama in velike težave z njim intodi “tistega” z veliko in moderno armago;ki bo poenotil muslimane:No Erdoganj je zavno pravi prototip islamističnega norca;ki mu kaj takega lahko ob podpori islamskega klera tudi uspe:
  Seveda pa je Nosterdamus tdi opomnil da bo to tudi vrhunec moči islama;ki bo nato poenotil ostali svet v boju zoper njega in sledila bo velika vojna in bitka na Bosporju;ki se bo končala z morjem ki bi krvavo in vojna ki bo trajala domala desetletje bo vojna brez ujetnikov in bo tudi pomenila zaton in izginutje islama in zmago alianse:sEVEDA TAKO nOSTERDAMUS;A KOLIKOR SE DA VIDETI IZ TRENUTNIH DOGAJANJ IN POTEKA ZADEV VSE BOLJ KAŽE;DA SE OČITNO DEC NI VELIKO ZMOTIL;pri zadevi:

 • antimur

  Temu musliju se ni zmešalo zdaj, on je od nekdaj nor. Sramota je pa od EU in Merkelce, da so takšnemu psihopatu lezli v tazadnjo.

 • Vlado77

  Ne vem kje je videl ta diktator , da lahko ministri agitirajo volivce v tujih državah ? Sam take prakse ne poznam. Če bi to dovolili bi se odrekli suverenosti. Ne gre samo za varnost. Me zanima če pusti nastop Kurdskim politikom v lastni državi kjer Kurdi tudi živijo. Si ne predstavljam . Tako bi lahko v Nemčijo hodili na politične shode ministri Turčije, Italije, Nizozemske,Portugalske,Hrvaške, BIH , Češke,… is vi ostali , katerih državljani delajo v Nemčiji . Morda celo ISIS-a

  • pajot

   Mah,ta majmun bi rad delil usodo sadama Huseina.Najbrž se kdo že pripravlja,da ga spravi tja,kjer ni muh.

  • FRANC3

   Komunisti in islamisti tega ne razumejo. Oni bi hodili v druge države agitirat, v lastnih državah pa še civilne iniciative ne dovolijo.

 • marta

  Oooo, tale pa je čudak !

 • neny

  Normalen. . 3 MILIJARDE jim je premalo… Evropski parlament bo moral dat Turčiji še enkrat toliko na leto. Dihurji vsi….

 • diler resnice

  Erdogan ni tisto kar mediji neprestano diktirajo!Prvič Turčija je v NATU in bi na to retoriko odreagirale ZDA.Drugič ima veliko podporo ljudstva,ker je Erdogan gospodarsko dvignil Turčijo iz stagnacije.Treba je.pa priznati,da je sila zvit,kot so Turki pri dosegi ciljev vedno zgodovinsko bili,tako da mu vodsvena struktura EU na čelu A.Merkel,Juncker ne seže niti do kolen in to spretno izkorišča.Naziv diktator je pa pod ?,ker se je le s tem načinom odkrižal komunističnih Kurdov.Lahko pa se vprašamo,kaj bi se zgodilo,če bi ta puč uspel in bi Turčija dejansko postala velik problem,ker je tudi vojaška velesila,pa tudi nepredvidljiva !?

 • Vrhovni sodnik

  Saj ma prav, naj te švabe z musličko na čelu kar osramoti, niso vreden, da so v EU, hčerke, sestre, mame in tete jim kameltrajbarji posiljujejo in ubijajo, te blesavci pa še tuljo wilkomen, Erdoganu jih dajte v roke, bo vsak dobil bastonado s 500 udarci, do danes je še noben ni preživel, zakaj pa v Turčiji ne posiljujejo, pa jih je 3 miljone, vedo kaj jih čaka in tko bi mogel biti v EU.

  • Dragan Krstič

   Tudi v Turčiji posiljujejo ženske, še bolj kot v Evropi samo tam morajo ženske molčati in ne prijavijo posilstva, ker se ne upajo ampak tiho trpijo.
   Posiljena ženska v muslimanskih državah je onečaščena, nihče je ne mara, družina se je odreče, še celo umorijo jo da sperejo družinsko sramoto. Po njihovih zakonih je celo ženska sama kriva da je bila posiljena.
   In zdaj razumi te naše levičarske aktivistke takoimenovane intelektualke, ki se zavzemajo da čimveč teh hord vstopi v Evropo.

 • Janez Novak

  jk

 • Janez Novak

  Ni se mu zmešalo. Erdoganu je jasno, da je Obama vodil zaroto zoper Evropejce in vse belce, kjerkoli živijo, tudi v ameriki, Avstraliji itd. Obama je bil prikriti protibelski rasist, obenem pa je bil tudi prikriti islamist. Od tod Erdoganove grožnje, ki niso brez osnove. Globalisti so Evropejce obsodili na izginotje. Junckerjeve kvote so del načrta globalistov za odpravo evropskih narodov. Izdajalec Cerar pa vestno izpolnjujej globalistični načrt odprave slovenskega naroda, namesto da bi se mu odločno uprl.

 • Dragan Krstič

  Erdogan je dovolj nor da bo uresničil grožnjo Nemčiji, vendar pa to pomeni tudi gromozanske izgube v njihovem turizmu. Lahko se nadejajo le porastu ruskih turistov, vendar hotelske kapacitete ob egejski obali in turški rivieri so neverjetno velike.Že danes so vplačila poćitnic v Turčiji preko nemških turističnih agencij smešno poceni, pa bodo še nižja, če Erdogan ne bo odnehal. Hrvati naj bi za poletne počitnice povečali cene hotelskih uslug za 50%, pa bodo na račun Erdogana vseeno imeli vse polno zasedeno.

  • von Rhein

   Zaenkrat je ugotovljen upad okrog 60% nemških turistov v Turčiji.Tudi ostali so se pričeli izogibat rezervacij za poletje.

 • Aton

  Erdogan, Putin, Trump. Ljudjem je dovolj neumne “liberalno – sovialne demokracije”, ki neusmiljeno laže in krade. In tako bomo hodili po tanki ignjeni črti.

 • Brutus

  Ne vem, kje, kako in zakaj je Anton k Erdoganu in Putinu ”pripel” še Trumpa!? Trump je demokrat, ostala dva pa sta prozvod diktatorskih režimov, in je njuna mentaliteta najmanj sto svetlobnih let od demokracije….

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!