Šok! Nizozemska financirala teroristično skupino Jabhat al-Shamiya, ki je na njenem seznamu terorističnih organizacij!

Nizozemska vlada financirala teroriste (vir: twitter)

Nizozemska se je odločila, da bo nehala finančno podpirati militante v Siriji, saj, kot pravijo, program ni imel “pričakovanih rezultatov”. Odločitev nizozemske vlade je sledila razkritju, da je nizozemska vlada financirala tudi skupino, ki je na njihovem lastnem seznamu terorističnih organizacij.

“Možnost, da se situacija v Siriji hitro spremeni, je sedaj ekstremno majhna,” je v pismu za spodnji dom parlamenta, po poročanju Advance.hr, navedel nizozemski minister za zunanje zadeve Stef Blok in najavil prenehanje programa finančne podpore za militante v Siriji.

V pismu navaja, da je Nizozemska od začetka vojne v Siriji za financiranje raznih militantnih skupin zapravila 70 milijonov evrov davkoplačevalskega denarja. Poleg tega pa je minister poudaril, da bodo vladne sile Bašarja al Asada kmalu dobile vojno.

Zloglasne toyote, ki so jih teroristom priskrbeli Nizozemci. (Vir: Twitter)

Ministrova napoved o prenehanju finančne podpore militantom v Siriji je sledila razkritju dveh nizozemskih časopisov, Nieuwsuur in Trouw, ki sta razkrila, da so nizozemske oblasti pošiljale “ne-smrtonosno pomoč” 22 različnim militantnim skupinam, ki so se borile proti Asadovi oblasti v Siriji. Nizozemska je militantom dobavljala uniforme, satelitske telefone pa tudi Toyotine terence. Najmanj ena od skupin, ki jih je podpirala Nizozemska, Jabhat al-Shamiya, se nahaja na nizozemskem seznamu terorističnih organizacij.

Ivan Šokić

 • abc

  Nizozemska je samo ena od mnogih zahodnih držav, vključno z ZDA, ki podpirajo teroriste v Siriji.

 • Goran Hvala

  woaaaa… neki novga… :-)

 • Caesar

  Je kdo presenečen?

  • slosin

   a ne vidiš, vsaj Goranče….

 • šmentanamuha

  Takšno je resnično ozadje “arabske pomladi”.

 • Djuro Sumar

  Sedaj me bodo pa desničarji zopet prepričevali, da za vse sranje na planetu ni kriv zahodni imperializem.

  • montyamp

   Židje so krivi .
   Adolf dobi Nobelovo .

   • Djuro Sumar

    Ti greš pa na psihiatrijo.

  • Clemen J.

   Niti ne, ampak so krivi levaki. Tudi pri nas jih levaki podpirajo, tako kot ostale islamske teroristične skupine.

   • Djuro Sumar

    Levaki ne podpirajo nobenih vernikov, temveč le trdijo, da so vsi enaki pred zakonom.

   • Slovenc

    Aham zato pa desna vlada amerike igra zracno floto teroristom kaj ne?

 • za razmislek

  Preglejte malo zgodovifo, kako se je na STREcO obrnila. Richard von Coudenhove-Kalergi je napias knjigo Pan-Europa clan Iluminatov da ne izgubljam besedo se tu. Sreco Hitlerja ki je v tem casu vse spremenil in izgnal (sicer je pretiraval tu ni debate). Vse je EKONOMIJA mesane narodov in oblast. Ekonomija, Religija, Astronomija vse umetno napisane VEDE brez TEMELJNE podlage za usmerjanje cloveka (SUZNJE LASTNISTVO). Kar niso uspeli takrat pa bojo zdaj. “UNITED of BENETON” so del. Razmislek politike v Italiji in zakaj je padel most Morandi v Genovi.

 • Volkhv

  Zaradi tega sem na ruski (krščanski ortodoksni) strani, že vse od časov, ko se je ta “vojna” sploh začela proti islamistom in zahodnim kapitalistom oz. “imperialistom”, ki spravljajo v nevarnost vse naše države in ljudi!

 • Caetano

  To je jasno in se že dolgo opozarja! Če jih filoislamisti v navezi z Muslimansko bratovščino tako zlahka spuščajo v Evropo se zdi precej logično, da je za tem še dosti več. In tudi v ZDA je bilo do nedavnega enako.

 • Clemen J.

  Sej naši socialistični levaki jih tudi podpirajo.

 • KAPIBARA

  A ga niso ti Nizozemci, tudi v bosni nekaj sračkali – Srebrenica..

 • Ryuk

  Nizozemci so za teroriste namenili “samo” 70 milijonov, v NLB je bilo pa opranih 1000 milijonov – za isto stvar.

  • Slovenc

   Oprani mozgani pac verjamejo, da so iranci teroristi kateri so pobili z zadnjih 50ih letih 40 milijonov manj ljudi kot americani v imenu kapital-demokracije. Samo oprane ovce vidijo v ameriki postenje in jim verjamejo vse na besedo…

 • Caetano

  Ze to, da so vodili dva politicna procesa proti Wildersu in dejstvo kako so demonizirali Pima Fortuyna, dokler ga ni ubil levicarski skrajnez je dovolj zgovorno o nizozemski filoislamisticni kliki.

 • Felikss_AH

  Šok? … no ja, kakor za koga.

  Rusi pravkar izvajajo simultane manevre, prvi GROMOZANSKI na Daljnem Vzhodu ob sodelovanju, sicer simbolnem Kitajske vojske, in drugi v sami Siriji. Ni nobeno naključje da z obema signalizirajo Washingtonu naj se ne spušča v neke prenagljene neumnosti ob trenutnih pripravah za ofenzivo Sirske vojske na Idlib, seveda ob Ruski vojaški podpori

  Leteči Holandci so vsaj dojeli da je res konec iluzij o dobrih Muslimanskih teroristih in je tako njihova podpora, kot je priletela zdaj tudi odletela. Washingtonska Kosher Nostra in zainteresirane Korporacije ter Banksterji seveda ne bodo odnehali, in Trump za enkrat tu nima besede, zunanjo politiko mu itak vodi oni FANATIK Bolton. Ta je bil Avgusta prisoten tudi v Kijevu na vojaški paradi ko mu je hlapec Porošenko spoštljivo pristopil in ga “državniško” pozdravil

  Resda bi ob tej ofenzivi na Idlib znalo porasti število resničnih beguncev, a begunci gor ali dol, tale Washingtonska “pomlad” v Siriji se mora že enkrat končati. Mladi samci ki se itak ves čas predstavljajo za begunce bodo zdaj izkoristili priliko in bodo kar VSI “iz Sirije”. Nore Krave iz Sorosevih NGO-gnojev pa bodo zagnale trojni vik in krik v skrbi za nove “Sirske malčke” ki jih je grdi Putin “pregnal” iz domov.

  • samsara

   Se tudi Nizozemcem vedno bolj pospešeno vrača kar so in kar še generirajo.
   V mislih imam predvsem njihov odnos s tretjim svetom od kolonialnih časov naprej.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!