Sorosov italijanski lobi se zavzema za cenzuro uporabe besed, kot so nezakoniti migranti in cigani

Foto: epa

Italijanski lobi se zavzema za cenzuriranje novinarskega poročanja, ko se to navezuje na poročanje o migrantih in bi uporaba besed lahko imela negativen prizvok, vključno z izrazom nezakoniti migranti, poroča ameriški Breitbart.

Na seznamu prepovedanih izrazov, ki se naj ne bi več uporabljali v novinarskem poročanju, so tudi izrazi, ki poudarjajo etničnost posameznih skupin migrantov ali njihov nezakonit status. Izrazi, kot so skrivni migranti, cigani, nomadi in »izven skupnostni”, naj bi bili obsojeni na izkoreninjenje.

Tudi termine, kot so Albanec, Severnoafričan in Kitajec, naj bi bilo treba izključiti iz novinarskega poročanja, saj po prepričanju združbe ti naj ne bi bili več nevtralni. Skupina se zavzema tudi za to, da v novicah etnično poreklo napadalca naj ne bi bilo opredeljeno, da ne bi prišlo do povezovanja neprimernega obnašanja z migranti. Islamske ekstremiste naj bi bilo treba po novem imenovati le kot ekstremiste, z namenom, da bi bilo tako zaustavljeno širjenje predsodkov proti muslimanom.

Foto: epa

Organizacijo plačuje tajkun Soros
“Politično korekten” priročnik je domislica organizacije Carta Di Roma, ki lobira za migrante in jo prek fundacije Open Society plačuje levo usmerjeni milijarder George Soros. Poročila razkrivajo, naj bi magnat Soros vložil več sto tisoč ameriških dolarjev v organiziranje protestov, ki so bili usmerjeni proti ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu.

Soros je tretji največji donator Planiranega starševstva (Planned Parenthood), saj največjemu ameriškemu izvajalcu splavov vsako leto priskrbi na milijone ameriških dolarjev. Kot zapriseženi globalist se Soros bojuje za spodkopavanje nacionalne suverenosti posameznih držav, pri čemer se zavzema za večji obseg pristojnosti odločanja na nadnacionalni ravni. Zapisal je, da v kolikor obstajajo kolektivni interesi, ki presegajo državne meje, bi morala biti suverenost držav podrejena mednarodnemu pravu in nadnacionalnim institucijam. Soros je med drugim tudi finančni sponzor raziskovalnega in informacijskega centra Media Matters for America, ki izvaja nadzor nad mediji in napada alternativne medije z namenom, da konzervativni pogledi ne pridejo v dominantne medije.

Foto: epa

Na angleški različici strani organizacije Carta Di Roma je mogoče prebrati, da je bila organizacija ustanovljena leta 2011, s ciljem implementacije novinarskega kodeksa ravnanja glede migrantov. Po navedbah na spletu naj bi se organizacija zavzemala za to, da bi novi kodeks postal referenčna točka za tiste, ki na dnevni ravni upravljajo z mediji in manjšinskimi vprašanji: novinarje, medijske operaterje, raznovrstne institucije, društva in aktiviste, ki so vpleteni v promocijo in zaščito pravic manjšin ter migrantov.

Korektnost organizacije je zelo relativna
Kljub njihovi hiperaktivnosti glede natančne rabe jezika v praksi, pa pri izražanju, ki se navezuje na Trumpovo izvajanje ukrepa, ki začasno prepoveduje vstop državljanom iz sedmih pretežno muslimanskih držav, niso tako natančni, saj pri tem navajajo, da gre za prepoved vstopa vsem muslimanom in ne samo nekaterim.

Iz tega razloga se ne moremo čuditi, da proti Trumpu vihra prava vojna in da številni nacionalni mediji cenzurirano poročajo, ko gre za vsebino, kjer se navezujejo na migrante, ali pa o incidentih sploh ne poročajo. Ni kaj, Soros je zagotovo eden tistih, ki usmerjajo svet po svoji meri.

N. Ž.

 • učko

  Soroša treba razglasit’ za terorista in ga pokončat !!!!!

 • AlojzZ

  Rakrinkavanje! V dobi interneta nobena zadeva ne more ostati zakrita.

 • domovina mili dom

  A zdaj bo pa ta Sorosralec “komandiral” in vsiljeval svoje poglede svetu. Ne razumem pokvarjencev, sami prepovedujejo, prepoved drugih ne sprejemajo.

 • pajot

  Jebela,zmeraj več jih je,teh sorosovih podanikov. V Španiji demonstrira cca. 3000 gnid in zahteva še več migrantov. Prmejduš,veliko dela nas čaka,preden jih bomo pospravili tja kamor spadajo.

  • Steiermark

   Zato bi bilo tudi priporočljivo, čimprej začeti s “pospravljanjem”, da se nesnaga nebo namnožila tako, da bo pospravljanje nemogoče in bo nesnaga prej, nas pospravila

 • montyamp

  ŽVEPLENEGA HALBMADŽARA IN HALBMADŽARA SOROSA NA KANDELABRE .
  Pa ne žarnice menjavat .

 • althar

  Se povsem strinjam, treba je paziti, da jezik ne postane žaljiv do ogroženih manjšin.

  Jaz, na primer, predlagam, da namesto starih, politično nekorektnih kletvic sedaj raje uporabljamo besedo soroš. Na primer: “te bom po soroš’ “, ali “soroš ti mater’na”, ali pa “naj ti soroš na nosu zraste” ipd. To bi bilo precej bolj politično korektno, kot uporabljanje besede za ženski (prosim lepo!) spolni organ v kletvicah. Mirovni inštitut, SAZU?

  • stajerc5

   Saj gre o moskem spolu tudi: Soros te gleda!…hehehee.

   • althar

    Jah, (beli) moški nismo ogrožena manšina, zato lahko naše spolne organe mirno uporablajo v kletvicah. Noben kulturnomarksistični soroš ne bo mrdnil za naše pravice, se bojim :-(

  • karpelec

   Joj, joj “naj ti soroš na nosu zraste”, taka pa ne bi rada hodila naokrog, z žabcem na nosu.Z lepšim žabcem ja, pa ne z njim.

   • althar

    Dobra psovka, torej, ne? ;-)

    • karpelec

     Prefinjena!

 • Hun

  Soros razdaja denar za reveze…jst ne vidm nc spornega…

  • Unikatna

   Haha, zato pa je vedno več revežev! Sam pa se bogati na račun revežev in naivnežev!

  • Steiermark

   Hun, potem pa če je tako, kot ti praviš, pa naj “razdaja denar za reveže”, in poskrbi za njih , v njihovi domovini in ne pri nas, z našim denarjem, v naši domovini!

   • Hun

    mi mormo prvo poskrbet, da ns “nasi” priskledniki nehajo krast.. posledicno bomo tolerantnejsi do druzin iz vojnih obmocij…

    • Nata

     Saj ravno zato moramo prvo poskrbet zase. Da onemogočimo prisklednike.Poglej, kako nesramno so pravzaprav izkoristili stisko enih narodov. Zato, da samo govoričimo o migrantih. Oni pa veselo kradejo naprej.
     Načinov, kako jim pomagati, je veliko.
     Pa ne tu, v Evropi ( da se bomo nazadnje morali spreobrniti v njihovo vero ? ), ampak tam, kjer so doma.

     • Hun

      tocno tako problem z migracijami je na globalni ravni…z lokalnimi ukrepi v EU lahko zacasno omejimo tok…

 • pajot

  Nova,moram protestirat. Ne vem zakaj ste v članek o soroshu prilepili kućanovo sliko?!

  • stajerc5

   Sem tudi opazil, ne mores verjeti, kako so si lopovi podobni!

 • Steiermark

  Pa kdaj se bo počistilo s takšnimi podganami, prenašalkami virusa kuge?

 • Olga

  Seveda, tudi kriminalec ni kriminalec, ampak človek v stiski…. Soros in vsi, ki ga podpirajo so navadni kriminalci! Upam, da jih bo kmalu dosegla roka pravice! V ZDA že preiskujejo Sorosovo “humanitarnost”!!! Bravo Trump! Bravo Orban!

 • Antonius

  Po vsem morilskem, kriminalnem, razgrajaškem in prevratnem sranju z vsiljenim poseljevanjem nasilnih šeriatarjev v krščansko Evropo, bo edina dodana vrednost dokončno spoznanje resnic o zahrbtnem, umazanem delovanju preštevilnih človekoljubnih in mirovniških organizacij, društev in vseh raznobarvnih skupin, pod okriljem “sponzorja” Sorosa in njemu enakih, globalističnih oligarhov. Za prgišče umazanega denarja iz teh logov so brezvestne barabe, sklicujoče se na zlagane pravice vseh ljudi in posameznika človeka, pripravljene prodati vse, kar v spominu vsakogar predstavlja državno bit, identiteto in zgodovinsko kulturo naroda. Zahrbtneže, prevaranate in lažne človekoljube psihiatrija diagnostično obravnava kot sociopate.
  Evropa je polna prenarejenih politikantskih človekoljubov od Bruslja navzdol. Človek prebere nakladanje švedskega predsednika vlade, ki v odzivu na Trumpov govor o vzrokih za šeriatarsko razgrajanje na švedskem, blebeta o nekih presenečenjih, priložnostih, soočenjih in izzivih, da se mu zazdi, da je Cerar njihov predsednik vlade.
  Žal se bo treba po državah zdužene Evrope vrniti v “ozke” nacionalistične okvire razmišljanj in na volitvah pospraviti vso to politikantsko drhal na smetišče zgodovine. Združeno Evropo bo potrebno na novo sestaviti. In to ne po načelih, ki ji Slovenci zelo dobro poznamo že iz Beograda.

  Tako, NOVA 24TV, prizadetost je minila, vrnil sem se. Upam, da se bo tudi moderator vrnil!

  • Janez Novak

   Antonius, a tudi tebe občasno nogirajo, pa spet ne? Očitno imajo krte tudi v Nova 24 TV…

   • Antonius

    Mene so z vsemi ostalim “znogirali” tisti trenutek, ko so skenslali Disqus.
    Držal sem se kulturnega nivoja komentiranja, izogibal sem se praznega čvekanja s provokatorji in pazil, da s predolgim jezikom ne bi NOVO spravil v kakšno težavo s krivosodno posledico.
    Užaljen in prizadet sem bil tudi zaradi tega, ker si v nabranih upokojenskih letih, ki jih živim, ne dovolim, da uredniški kolektiv mene in moje pošteno komentiranje obravnava nesramno.
    Nesramnost je bila storjena s tem, da so me brez javne besede pojasnila s plačanimi provokatorji obravnavali, kot enakega njim.
    Janez Novak, uživajte v dežju, ki se nam obeta, pa, če tudi vas kakšna kaplja ne zgreši.

    • Nata

     + + + + + + + + + + + + +

  • Nata

   + + + + ++ + + + + + +

  • samsara

   Pri nas se krepi število tistih, kateri ne prenesejo dejstva, da v Sloveniji živi še kar nekaj avtohtonih Slovencev, od katerih je nekaj celo, o groza, domoljubov.
   Zato izrabijo vsako priložnost ali pa si jo na njim lasten način ustvarijo, da pluvajo po Slovencih, po Sloveniji, po dosežkih Slovencev, podtikajo izmišljotine ini obtožbe…
   Takšni pa so pri srcu levakarskim dosmrtnim ljubljenim voditeljem in ostali levi hierarhiji, katere člani nikoli, niti v najintimnejši opciji, Slovenije niso videli kot Samostojna države in se s tem dejstvom nikakor ne morejo in ne morejo sprijazniti.
   Takšni so podtaknjeni in infiltrirani v vse pore družbene strukture, tam podpirano in promovirani, tudi v prosveto, kjer zastrupljajo in indoktrinirajo mladi rod. Zavrženo in gnusno!

 • Janez Novak

  Ko se je zrušil komunizem, smo se spraševali, kako je lahko tak gnil sistem vzdržal toliko časa. Verjetno se bomo čez par let spraševali, kako se je ideologija globalizma lahko tako zažrla v vse pore družb v Evropi in Ameriki.

  • Janez Novak

   Evropa se obnaša kot drogirana, kot da ne razume, da ji prinaša neustavljivi migrantski tok usodo ameriških Indijancev: kulturocid, etnocid, genocid. Histerični globalistični aktivisti apelirajo na vest ljudi, istočasno pa globalisti z vojnami sesuvajo Bližnji Vzhod in migrante namerno usmerjajo v Evropo s ciljem trajne spremembe njene demografske strukture. Obenem nas obremenjujejo s krivdo za njihove vojne in apelirajo na našo človečnost ter nas zmerjajo s ksenofobi, rasisti in fašisti. V resnici so novodobni fašisti globalisti, kajti samo še nacifašisti in stalinisti so se šli podobne zločinske socialno-politične eksperimente s celimi narodi in državami z uporabo vojn in skrajnega nasilja.

   • Gretta Garbo

    Janez Novak = Neznan (Delo) = Som Kromo (reporter)

  • Nata
 • bojan

  Kaj tega mazača nečloveškega nekdo že ne spuca stran

 • karpelec

  Soros bi rad s svojim denarjem in s svojo podobo krojil usodo ljudi po svojih merilih in se delal novega zveličarja, da bi dosegel nesmrtnost po svetu s sprevrženostjo na glavo.

 • Nata

  ” levaki ” ……..po vsem svetu enaki. Brez nadaljnega komentarja.

 • Nada

  Soroša bi bilo treba zapreti in postaviti pred sodišče ter hkrati
  blokirati vse njegove sklade iz katerih se financirajo AI in druge
  organizacije, ki so v službi izvajanja ustrahovanj in genocida nad belim
  človekom. Če ne bo Trumpu uspelo onemogočiti tega človeka z vsemi njegovimi organizacijami, mu bo povzročil še državljansko vojno v ZDA.

 • antimur

  Vsekakor jm dam prav, kajti to niso nezakoniti migranti, ampak pritepenska muslimanska drhal, ki si brez sramu prilašča tisto, kar ni njihovo,

  • samsara

   Izdatno in ob vsak ipriliki lažejo, pa kradejo (pa še kaj drugega) in kdo bi vedel ali imajo nemara tudi uši, kot pravi star slovenski rek. No, recimo kake prenosljive bolezni oz. njih seve.
   V Nemškem kalifatu je spet prisotna tuberkuloza, pred invazijo zdavnaj izkoreninjena.

 • samsara

  Skratka ukiniti je treba pojem nezakonitost in uvesti anarhijo. To bi bila predstava za kreatorje VWO.
  Ko bi se pa naveličali predstave za psihopatske deviante, pa bi poslali par raketic z jedrskimi glavami in bil bi mir, in precej nadležnih ljudi manj na palnetu, ki si ga lastijo.

 • Sloven”c

  A tega tipa se ne misli gospa z koso obiskat ?

 • cosmosjasnovidec

  Ta posili živ je sam mešanec med ciganskim šiptarjem in turkom pa mu verjetno zato ne odgovarjajo nazivi.
  Kako,da se ne najde nekdo takšen v njegovi bližini,da bi mu zatlačil ročno bombo v ta oduren gobec.

 • Franc Novak 1979

  Prav, pol bomo pa uporabljal cigoti, črnuhi, čapci, golazen, lenuhi, lopovi, saj ni težko

 • xtc

  Vsako organizacijo,ki se zavzema za navedeno je treba takoj prepovedati kot podpornico kriminala.
  Vsak zločinec in kriminalec mora biti jasno popisan z imenom,narodnostjo in versko pripadnostjo,da se da na osnovi tega tudi naredii analizo kdo je problematičen.
  Ndalje prisilno vstopajoči v Eu so lahko javno označeni kot nezakoniti vstopniki-torej zakonsko že delikvenit.potencialno pa KRIMINALCI IN ZLOČINCI(KAR ŽAL KAŽE REALNOST).
  vSE KAR JE NAVZKRIŽ Z ZAKONI SE NE SME OLEPŠEVATI MARVEČ KAZNOVATI.iN KOLIKOR VEM v Sloveniji nikoli ni bilo Roov((kdo to sploh so_neka spakedranščina) temveč vedno in le Cigani:
  Nehajmo in prepovejmo te škodljive in lažnive izraze in jih nadomestimo z realnimi;ki so tukaj od vekomaj in si nehajmo lagati:

 • novaknovak

  pa kaj ne bo padli angel tega stvora poklical k seb? a mu je tolk gnusen, da ga niti tam ne mara…

 • novaknovak

  ljudje po svetu lačni, ta gnus pa s takimi. postavt bi ga bilo treba v nirenberg, mu zaplenit vse premoženje in s tem denarjem nahranit lačne, in ga deportirat v sev. korejo.

 • Franc Novak 1979

  Madžarski cigan z nekaj judovskimi dodatki se je z veliko sreče rešil pred Doletovim turističnim objektom Auswitch, potem pa je pobrisal, ko so Rusi “upravljali” z madžarsko marionetno vlado, je migrant, slejkoprej nezakonit, saj je bila Madžarska takrat opasana z “železno zaveso”. Ker se niče pogledati v zrcalo, hoče vse take besede, ki bi dokazovale njegovo poreklo, izbrisati iz javne rabe. In prekarni novinarčki sledijo njegovim napotkom, cigani grdi. Upam, da mu bo radikalni islamistični plačani morilec prerezal grlo in ga poslal v pekel.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!