Trumpova nova prepoved: Stop potnikom iz Bližnjega vzhoda in Afrike

(Foto: epa)

Predsednik Donald Trump se pripravlja, da bo v začetku prihodnjega tedna podpisal novo odredbo, ki prebivalcem iz Bližnjega vzhoda in afriških držav prepoveduje potovanje v ZDA.

Tuji portali poročajo, da bo Trump novo odredbo podpisal že v ponedeljek na ministrstvu za domovinsko varnost, ko bo tudi točno jasno, kakšne spremembe načrtuje pri omejitvah oziroma prepovedi potovanja za prebivalce Bližnjega vzhoda in afriških držav. Nekateri namreč ugibajo, da bo prepoved veljala le za nekatere države, ki simpatizirajo s teroristi, na tem seznamu pa naj ne bi bilo več Iraka, ki je zaveznik ZDA v njihovem boju proti teroristični skupini Islamska država.

Na seznamu pa bo ostalo šest pretežno muslimanskih držav, za katere že zdaj velja prepoved potovanja v ZDA: Iran, Libija, Somalija, Sudan, Sirija in Jemen. Prepoved za njih naj bi veljala 90 dni, čeprav se nekateri ameriški uradniki ne strinjajo s Trumpovo prepovedjo.

Načelni Trump vztraja pri svoji odločitvi
Režimski mediji v Ameriki namreč poročajo, da se nekateri uradniki pritožujejo, da imajo zaradi teh omejitev več dela in da na letališčih vlada zmeda, ker morajo pridržati potnike iz omenjenih držav s seznama, nato pa jih poslati nazaj, od koder so prišli. Ameriški State Departement je tako začasno preklical več kot 60 tisoč vizumov. Vendar pa Trump vztraja pri svoji odločitvi in po dobrem mesecu od prve prepovedi že uvaja nove sezname prepovedanih držav.

Trumpova uprava zagovarja red in dejstvo, da je potrebnih več omejitev, ki bodo ZDA zaščitile pred terorističnimi napadi.

Marjanca Scheicher

 • Franc Šink

  Vsaj eden od nekaterih svetovnih voditeljev je načelen On vsaj ne dela lastnemu narodu nobene škode!

  • Zgornji

   AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!! DELA SAMO KORIST SVOJEMU NARODU KO GA ŠČITI PRED HINAVSKO ZLIMI VPADI MUSLIMANSKIH ZLOBNEŽEV !!! ! !!!

 • rrrrr

  Trump je hud homofob. Kaj se to pravi, vstop potnikom iz Afrike in Bližnjega vzhoda v ZDA kar prepovedati? To je hudo kršenje človekovih pravic in pika.
  Popotniki bi na turneji po ZDA samo malo pobijali, spotoma obiskali Niagarske slapove, tu pa tam kaj razstrelili, skočili še na na Kip svobode, mimogrede kaj posilili in nekaj malega poklali, morda šli še na vlakce smrti in hiše groze v Disneylandu. Pred odhodom pa bi, v znak hvaležnosti in spoštovanja do državljanov Amerike še zaminirali Belo hišo in zažgali ameriško zastavo.
  Trump, sram te bodi, ker sovražiš turiste. Raje bodi človek in posnemaj našega Cerarja!

  • primsek

   rrr, svetujem, da več gledate filme. Tale scenarij o tujcu, ki pride v Amerikok, je nedodelan. Zraven bi morala biti epizoda z vzhodnoevropsko lepotico, ki se je rodila revna in postala s pomočjo albanske lepotne kirurgije (kot pravi spot Slovenia second!) druga do tretja dama. Njej bi moral ta odvratni stvor iz neameriškega podzemlja narediti kaj hudega, recimo nanjo naščuvati emigracijskega uradnika. Da pa bodo demokratski sodniki ugotovili, da ne smejo prepovedovati vstopa počez, je pa jasno. Trumpu ne preostane drugega, kot tisto, kar je napovedal z izjavo, da ne bo priznal rezultatov volitev, če ne zmaga. Torej lahko spremeni ustavo in se okrona, lahko naredi puč – ali pa bedno besediči, kot doslej, jemlje predsednikovanje kot naš predsednik – kot reality show

 • Olga

  Bravo Trump! Dela tisto, kar je obljubil v volilni kampanji, vse v dobro Američanov! Močna, demokratična Amerika je garancija tudi za mir v svetu! Res je velik človek!

  • Jurij Musar

   Olga nisem vedel, da vlada mir na svetu zaradi demokratične Amerike. Šele ti si mi odprla oči, da je višek demokracije to, da ljudem prepoveš potovati. Po tej logiki je trenutno najbolj demokratična država Severna Koreja.

 • Hun

  kdo in kako jih bo zascitil pred teroristicnimi napadi med lastnimi vrstami studentov na strelskih pohodih

 • Marija

  Bravo.Kdaj bo to naredila Evropa?K nam še vedno lahko pride komu se zljubi.

  • Zgornji

   EVROPA PA ŠE SPIIIIIII, … NEKO MRTVO ZIMSKO SPANJE … :-( :-P :-(

 • garfi

  naši mafijski mediji drekajo, da zaradi Trumpa upada turizem
  mogoče ja – podgan
  o novi aferi watergate pa nič
  (2017) HUGE BREAKING UPDATE – PRESIDENT DONALD TRUMP HAS PROOF BARACK OBAMA WIRE TAPPED HIM!
  https://www.youtube.com/watch?v=NxxVVb4r0Xo

 • tarantela

  temu dedcu se meša!

  • Zgornji

   A zato ker skrbi za varnost svojega naroda ? Se Očitno Precej Bolj Tebi suče kot komu drugemu !!!

 • Zgornji

  DOOOOOOOBEEERRRRRRRRRR !!! ! !!! VSAJ EDEN POLEG VIKTORJA IN LADIJA KI SE MU VSAJ MALO SVITA KAKO ZAŠČITITI SVOJ NAROD !!! ! !!!

 • Caetano

  Donald Trump je dober državnik! Pred kratkim je tudi obiskal katoliško šolo, da bi poudaril, da podpira pluralnost na ravni šolstva. To ne glede na to, da mu dela poleg euroelite tudi sedanji papež, ki uvaja multi-kulti krščanstvo katoliške različice, veliko krivico.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!