V nemških mošejah pridigajo bolj konzervativen islam kot v muslimanskih državah, a to nemške vlade ne skrbi

Foto: epa

V Nemčiji so predlagali registracijo mošej in spremljanje pridig islamistov. Vendar pa je nemška vlada očitno prepričana, da za tovrstne (skrajne) ukrepe ni nobene potrebe. Seveda, kaj bi sploh lahko šlo narobe?!

Nemška vlada je na predlog namreč odgovorila, da ni potrebe po novi zakonodaji, ki bi urejala islamske organizacije v državi.

Člani desnosredinske Krščansko-demokratske unije Angele Merkel so pozvali k prepovedi tujega financiranja islamskih organizacij, muslimani pa bi dobili zakonske pravice za pastoralno oskrbo s strani imama v zaporih in v bolnišnicah. 

Vendar pa je predstavnik vlade Steffen Seibert v ponedeljek sporočil, da takšnega zakona trenutno ni treba uvrstiti na “dnevni red” in dodal, da je verska svoboda zagotovljena z nemško ustavo, piše Jihad Watch. Nedavno poročilo nemške televizije ARD je sicer razkrilo, da posamezniki v nekaterih mošejah v Nemčiji pridigajo bolj konzervativen islam kot v mnogih drugih muslimanskih državah, vendar pa to nemške vlade očitno ne skrbi …

Marjanca Scheicher

 • Olga

  Merklca je zelo slaba učenka! Je že vse pozabila?!

  • Franc Šink

   Ne ima slab kratkoročni spomin. še to ne ve kaj je včeraj jedla.In kakšne barve ima spodnje hlačke ki jih je zjutraj oblekla.

   • Franc Novak 1979

    Kako da ne, zadaj rjave, spredaj pa rumene.

 • primsek

  Dobbitnica Stojka je postala glavni strokovnjak desnice za radikalna gibanja od Švedske do Nemčije. Verjetno je večino časa priključena na spletne strani, ki so inspirirale Breivika in tiste, med njimi tudi slovenkse, ki jih je Breivik inspiriral

  • goldhorn

   Če te to moti, izvoli presedlat na Mladino.

 • Lord H.

  Tu imate vse o islamu, zbrano po temah. Poglobite se vanj!
  https://wikiislam.net/wiki/Qur%27an,_Hadith_and_Scholars:Muhammad_and_Terrorism

  • Wallucus

   Res je! Zmernega in radikalnega islami ni. So muslimani, ki v polnosti sledijo islamu (koranu) in taki, ki ne.

 • šmentanamuha

  Pred 800 leti je Džingiskan, ki je imel v okviru svojega imperija pisano množico narodov in verstev z zakonom zapovedal, da ni nobena religija nad drugo in kdor bo svojo poveličeval, ga čaka smrtna kazen. In v imperiju je bil mir.

 • garfi

  skrbi jih normalnost

  • Barbara rov

   Pod Garfi piše isti kot piše pod Fogglod Tunnek.

   • garfi

    Pod Barbara rov piše isti kot piše pod Fogglod Tunnek.

 • xtc

  Seveda jih ne;dokler nebo počilo ornk:

 • antimur

  Takšno pridiganje muslimanov ne da ne skrbi grobarke EU Merkelce, to jo veseli. V kolikor je v Nemcih vsaj malo patriotizma, bodo to Sorosovo podrepnico odvrgli na smetišče zločinskih politikov in s tem rešili Evropo.

 • Franc Novak 1979

  Ali pa je vse skupaj samo “nabirka” Nazierklce,, ki je prebrala stare spise in ugotovila, kdo je novi “Amin al-Husseini,” samo proglašeni “veliki jeruzalemski mufti” in veliki oboževalec Hitlerja, saj se je z njim večkrat srečal in delal v njegovo korist in je takrat odkrito pozival k poboju VSEH Židov. v BiH je pomagal ustvariti SS divizijo Handžar, pa bo Nazierklca iz “beguncev” sestavila Armadni skupini Handžar Center in Čakija Jug in zmagoviti Četrti Reich bo končno prišel do ruskih naravnih bogastev. Samo je pozabila, če se ti ne bi bali bojevati, bi bili v Siriji ali Iraku. Oni so dobri samo za napade na neoborožene, če so oni oboroženi, če so v številčni premoči in če so “nabutani” s Kaptogonom, ki pa ga bojo v Nemčiji tudi dobili, saj je nemški proizvod iz Chemiewerk Homburg. Seveda pa si lahko sliko o “religiji miru” ustvarite sami z branjem: http://www.thereligionofpeace.com/

 • bojan

  seveda da jih ne skrbi, kot jih ne skrbi da migranti pobijajo nemške državljane …

  baba butasta … ena in edina na tem svetu ki nima možganov

 • Caetano

  Čisto so zablodili v nemški vladi res.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!