Zgrešena migrantska politika in njene posledice: Miroljubna Švedska vedno bolj nasilna, stopnja kriminala je primerljiva celo z Mehiko

Foto: epa

Na Švedskem je nasilja vedno več, nedavne študije pa so pokazale, da je stanje primerljivo celo z Mehiko, ki je znana kot država kriminala. Švedska se ji zaradi širjenja kriminalnih mrež naglo približuje, vedno več je tudi smrtnih žrtev.

Vedno več nasilja na Švedskem povzroča, da se ta nordijska država lahko primerja celo z Mehiko. V njej zaradi streljanja umre več ljudi kot na Danskem, v Nemčiji in na Norveškem gledano z vidika gostote prebivalstva, ugotavljajo nove študije. Druga študija kaže, da so napadi, v katerih storilci uporabljajo granate in njim podobno orožje, primerljivi z ravnjo napadov v Mehiki, poroča Expressen.

To se dogaja zato, ker imamo na Švedskem velike težave s kriminalnimi mrežami,” poroča Manne Gerell, član raziskovalne ekipe. “Švedske številke so primerljive z mehiškimi, kjer je res veliko nasilja,” pravi in nadaljuje, da je to res presenetljivo, “glede na to, da imajo v Mehiki popolno kriminalno stanje, s katerimi pa Švedske ne želimo primerjati“.

Število napadov se je povečalo za kar 73 odstotkov, lani jih je bilo več kot 250
V naslednji študiji so se osredotočili na streljanje na Švedskem med letoma 2012 in 2016. Samo v največjih mestih Malmö, Göteborg in Stockholm se je število oboroženih napadov v zadnjih letih povečalo za 73 odstotkov, število incidentov pa je od leta 2012, ko jih je bilo 145, do leta 2016 zelo naraslo. Lansko leto jih je bilo kar 251, veliko je bilo celo smrtnih izidov.

Letošnja pomlad je bila za Švedsko izjemno težka, policija v Stockholmu pa je za opravljanje svojega dela zahtevala več sredstev, saj se je soočala z nasilnimi tolpami, ki so zakrivile 47 umorov in 57 poskusov umora.

“Trendu” sledi tudi Norveška
Prejšnji teden je Švedsko obiskala norveška ministrica za migracije Sylvi Listhaug. Odšla je pogledat in preučit tamkajšnje razmere in opozorila na podobno dogajanje na Norveškem. Ko je preverila izvedene študije, je zaradi dogajanja bila zelo vznemirjena, a je številke niso povsem presenetile. S podobno, a veliko manj stresno situacijo, naj bi se soočala tudi Norveška.

A. L.

 • Nata

  Vedno sem mislila, da so severnjaki pametni ljudje. Saj jim je leta in leta kar dobro šlo !!No, vemo pa tudi veliko o njihovi ” svobodi “. . . . . . . kakšno vzgojo že imajo ? Ta jih že tepe po glavi.

  Torej, kaj se je zgodilo ? Dobili so ene čudne voditelje, ki niso ne tič, ne miš.
  Samo poglejmo Kanado – tisti Trudeau jih bo uničil.

  • KAPIBARA

   Kdaj je pa peder, še kaj dobrega, naredil za družbo ?

   • Nata

    Ja. . . . . ampak oni se tako cenijo, da mislijo, da so alfa in omega stvarstva.
    Hudir pa je, da jih politiki potrebujejo

   • sodnikisozločinci

    Kakšen se tudi obesi.

 • Sašo

  Edino pravilno, kar so si želeli to naj imajo, upam da jih bo še bolj teplo po glavi to novačenje poceni delovne sile, ki ji itak ni za delat .
  kakšen nesmisel, razne človekoljubne organizacije vabijo k nam ljudi, ki denimo drogeraše ali homoseksualce obešajo, jim sekajo ude , ženskam polivajo kisline po obrazih itd..ne razumem.

 • sprehajalec

  Gra za delitev civilizacij na tiste, ki so jih ustvarile delo in težave, ter tiste, ki jih je ustvarila socialna pomoč, uN programi boja proti lakoti, medicina belega človeka, donacije manj razvitim ter zdravniki brez meja.

  med njimi je po 1000 let razlik v stopnji socializacije posameznih primerkov, pa stopnji vključenosti posameznikov v družbo in sposobnosti te vključitve. ZDA so začele to socilizacijo pred 200 leti, pa še vedno ni na željenem nivoju oziroma enakovredna.

  Je vredno truda, se je treba vprašati?

 • RealRevolution

  In resitev v zaustavljanju kriminala vidijo v migrantskih getah?!
  Hmm,Svedska bo namesto krone morala “nositi” turban.

 • KAPIBARA

  Švedi so si sami KRIVI !
  Naj se znebijo vseh raznoraznih “švedov” , pa bo mir !
  Do takrat- sedaj so ga imeli

 • luckyss

  Sta le dve možnosti….
  -Ali so evropski politiki tako prekleto butasti in naivni in v resnici mislijo, da bodo z islamom rešili nataliteto in gospodarstvo Evrope…
  -Ali pa gre za bolj krut načrt, ki ga je že par let nazaj objavil NWO

  …V svojih javno objavljenih ciljih pravijo približno takole….treba je depopulizirati , torej zmanjšati prebivalstvo Zemlje na 500 milijonov..Kasneje dodajajo, da bodo ustvarili kaos in anarhijo, potem pa obupanemu ljudstvu ponudili rešitev v zameno za osebno svobodo…
  Jaz si to razlagam kot 3. sv. vojno…le, da tokrat ne bodo ” krivi ” Židje kot v prejšnji verziji, ampak bodo izgovor Muslimani..
  Zaenkrat jim gre vse po načrtih vsaj v Evropi….V ZDA pa se bodo verjetno šli “državljansko vojno s pridihom rasnega čiščenja”…Torej neke vrste genocid, ki ga bo uravnaval položaj na družbeni lestvici..

  • sprehajalec

   Obstaja pa še ena možnost, velika neumnost in naivnost.

   Ti bo kakšen resen politik danes rekel: Ljudje smo civilizacijsko različni in posamezniki iz ene civilizacije se ne vključijo v drugo? Ne bo rekel, ne upa. Čeprav verjame v to.

   Človekove pravice veljajo univerzalno. Tako za nelsona mandelo kot za afganistanskega kmeta, če se pojavita na meji. In razviti svet je postal ujetnik tega, nihče ne upa dvigniti puške na meji, oni pa še kar kapljajo v iskanju boljšega življenja. V Brazilijo so drli v mesta in ustvarili slume, tukaj derejo v razviti svet.

   Dokler bo nekje vsak revež tega sveta lahko prebral IN TO SE JE POJAVILO ŠELE Z NETOM, da obstaja kraj na svetu, ki ti garantira 3 obroke dnevno, streho nad glavo pa še žepnino, bodo drli sem. Stotine milijonov. Pa poskusili srečo, izgubiti nimajo kaj. Z nekaj sreče bi jim morda uspelo.

   Europejci pa to le gledajo, podobno je kot če ti teče voda v sobo, pa stojiš paraliziran, pa nič ne storiš. Šele ko doseže grlo zgrabi panika.

   Oni so otroci UNICEFovih razglednic, donacij, Boba Geldofa, we are the world, zdravnikov brez meja, programov za nerazvite, medicine belega človeka. Vse naštete stvari, ki so odpravile lakoto, pa so rezultirale le v eni stvari, neslutenem razmnoževanju. Sedaj so tukaj pred vrati, češ, tukaj nas imate, naredili ste nas.

   Kot da bi v urejeno skupnost domačih mačk, začele prihajati divje, one bi pa rekle, saj so takšne kot me. Moramo jih vzeti, to je naša mačja dolžnost. Ko bodo divje potem v večjem številu, bodo tudi spremenile to skupnost, raztrgani kauči in zavese, drekci po tleh. ne bo več enako. Nobena izmed domačih mačk pa ne upa reči, saj niso za med nas, so drugačne. ker ji bodo ostale očitale fašizem.

   Aja, pa v novicah je pisalo, da sta Maročan pa Alžirec včeraj vlamljala v avto v Ljubljani.

 • althar

  Švedi so v zadnem stoletju postali brezjajčni kastrati. Morda

  • Franc Šink

   Ne. Oni so naivni, dobrosrčni,in 200 let brez vojne !

 • Artur

  Budale žanjejo “plodove” svoje dekadence . Prav jim je kar so zakuhali to morajo požreti.

 • xtc

  Zelo enostavno , ob vsakem hujšem deliktu,odvzem azila,dovoljenja za bivanje ali državljanstva in izgon v48 urah.

 • garfi

  sovražni molk leviĆarske murgelske rtv
  in kako izgleda resnica na Poljski pravi Državni tv
  https://www.youtube.com/results?search_query=poland+tv+muslims

 • garfi

  vsa zgodovina je osvobojena resnice
  World Defeated The Wrong Enemy
  https://www.youtube.com/watch?v=bm34sj65MkA

 • Antonius

  Tajnokraciji svetovne politike se zadeve s šerijartarji razvijajo v pravo smer. Na hrbtu krščanske Evrope imajo v desetletjih namen, alahove norce počasi socializirali.
  V tem kontekstu je celo molk papeža povsem razumljiv. Krščanski Evropi pripooroča sočutje in skrb za “uvožene” šerijatarje, medtem, ko zoper preganjanje koptov na alahovih koncih ne reče skoraj nobene.
  Politika v Evropi finančno najmočnejših držav, tako ne preseneča.
  Merklova zagotovo ne bi trapala, da so njej povsem nesprejemljive omejitve zgornjih kvot števila “uvoženih” šerijatarjev v Nemčijo in Evropo, če ne bi imela podporo v finančni “tajnokraciji” svetovnega prerazporejanja.
  Kulturo majhnih narodov in držav bodo z vsiljenimi šerijatarji popolnoma zradirali. Evropa bo postala konglomerat kultur držav ameriškega tipa, kjer bo meja določala samo še zamejeni okvir pristojnosti različnih policij.
  Mi smo generacije, ki v živo spremljamo začetek, v temeljih, spreminjane Evrope.

  • sodnikisozločinci

   Prišlo bo do totalne vojne in ponovnega odkrivanja ognja…, ne vem pa, če ga bodo odkrivali ljudje.

 • garfi

  UK mayor orders muslim prayer start all sessions
  https://www.youtube.com/watch?v=OQ_HVxdA7Yg

 • garfi

  začetek 11. septembra 2001, ki je vse to omogočil
  ZGRADBE WTC SO SE ZRUŠILE S HITROSTJO PROSTEGA PADA V PRAH !!! torej tisoči ton ŽELEZNE KONSTRUKCIJE
  deset minut pred zrušitvijo zgradbe 7 so satanisti CNN poročali, da se je zrušila
  in še kakšnih 100 prikritih dejstev o največji in najbolj nevarni prevari imenovani teroristični napad

 • Olga

  Vse divjake v Sloveniji je treba spremiti v Murgle! Jih bosta Milan in Štefka na svoje stroške gostila!

 • Razocarana

  Švedska je lep primer kar pro-migrantska politka, odprte meje, politična korektnost in radodarna sociala naredi samo v parih letih.
  Da pa ima Švedska take probleme so najbol krive švedske oblasti ki so to ne samo dovoljevale amapak aktivno spodbujale z svojo ‘refugees welcome’ politico in z ignoriranje zločinov ali z majhnimi kaznami kadar so bili le ti storjeni s strani migrantov, Upam da bodo v bližnji prihodnosti oblasti krive za to alarma stanje ki ga povzročajo po Evropi s svojim zločini migranti odgovarjati, tako na Švedskem, Nemškem, Francoskem, Angleškem, ipd.

 • samsara

  Uvozi dovolj osebkov iz tretjega svata in dobil boš novi tretji svet.
  Oni se ne prilagajajo. Se ne zmorejo pa tudi nočejo. Pričakujejo, zahtevajo in uspevajo z zahtevami, da se domačini prilagajajo njim. Gnusno in preneumno. Patološko in nenaravno.

 • sodnikisozločinci

  Naša vlada se močno trudi, da bi bila tudi Slovenija podobna skandinavskim državam, Švedski… Hvala, Cerar. No forumski levičarji, lahko mi ploskate, pohvalil sem vašega idola.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!