24ur spet zavaja, da nekateri zaslužijo manj od minimalne plače

Datum:

Na portalu 24ur nenehno ponavljajo laž, da je država tista, ki je nekaterim poklicem primorana plačevati znesek do minimalne plače. To je namreč obveza podjetja oziroma organizacije, kjer je nekdo zaposlen. Takšno poročanje pa kvečjemu koristi Golobovi vladi. 

Osrednji mediji še naprej promovirajo laž, da je država tista, ki doplačuje razliko do minimalne plače. Tokrat so se na 24ur razpisali o poklicu pravosodnega policista začetnika. Zadeva ne drži, saj dodatek vedno plačuje delodajalec. Mediji očitno sodelujejo z vladajočo levico, saj poročajo njej v prid. Podjetje oziroma organizacija, kjer ste zaposleni, je namreč odgovorno za kritje razlike do minimalne plače (če ste zaposleni za polni delovni čas).

Razliko do minimalne plače je obvezana kriti organizacija oziroma podjetje pri kateremu je nekdo zaposlen, 24ur zavaja. (Foto: posnetek zaslona)

Sicer gre že za ustaljeno zavajanje slovenskih medijev, ki se pojavlja praktično v vseh večjih publikacijah, kot da imamo v državi res ljudi, ki zaslužijo 500 ali 600 evrov. V resnici gre le za proračunsko postavko, ki nima nobene veze z resničnostjo. Pred odstopom je isto laž o javnih uslužbencih pod minimalno plačo ponovila celo takratna ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik. Prav tako ne drži, da se v doplačilo ne vštevajo dodatki. V resnici je za delavca tako povsem vseeno ali dobi minimalno plačo, ali pa doplačilo minimalne plače – ki jo v vsakem primeru plača delodajalec.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Ste videli njihove naslove? V Levici skoraj sami buržuji

Stranka Levica se svojim volivcem predstavlja kot "ekosocialistična" stranka....

Pasti evtanazije: Ubil se bo lahko vsak, ne samo na smrt bolni!

Je izčrpanje možnosti zdravljenja pogoj za evtanazijo? Ne. Po...

Drsimo: Slovenijo v 20 letih prehitele številne nekoč zaostale države

Od desetih držav, ki so leta 2004 vstopile v...

Zaton naše civilizacije je tik pred vrati

Vsaka civilizacija v zgodovini je doživela svoj vzpon, svoje...