Pirc Musarjeva v revoluciji pobite nepietetno znova ubija

Datum:

Slovesnosti v Kočevskem Rogu bi se udeležila le, če bi ocenila, da gre za iskreno dejanje pietete. Vse prepogosto se namreč take slovesnosti zlorablja v dnevnopolitične namene, kar vodi v še večje razdvajanje, ne pa k spravi.” Tako je predsednica države dr. Nataša Pirc Musar odgovorila na povabilo na spravno slovesnost v Kočevskem Rogu.

Društvo Huda jama je pred bližajočim se praznikom Vseh svetnikov objavilo odgovor predsednice države dr. Nataše Pirc Musar na povabilo na spravno slovesnost v Kočevskem Rogu za izvensodno pobitimi po drugi svetovni vojni, v času revolucionarnega nasilja. Čeprav je predsednica vseskozi zagovarjala zavzemanje za spravo, pa je z odgovorom šokirala. Po njeno slovesnosti pred morišči ne predstavljajo iskrena dejanja pietete, temveč jih zlorabljajo v dnevnopolitične namene, ki še bolj razdvajajo.

Pirc Musarjeva mrtve znova ubija
V Društvu Huda jama poudarjajo, da “NOB proslave pa združujejo in pomagajo k spravi.” Dejstvo je, da so prav tisti, katerim se Pirc Musarjeva klanja, narod med vojno razdelili, po vojni pa se maščevali z najbolj masovnimi poboji, kot jih pomni slovenska zgodovina. Komunistični režim je politiko razdvajanja in revanšizma vodil v obdobju komunistične Jugoslavije, prav tako se politika izključevanja izrazito ponavlja in nadaljuje prav sedaj, ko ima levica v rokah prav vse veje in vzvode oblasti in menda živimo v demokratični državi. In dejstvo je, da so partizanske proslave, ki se jih udeležuje predsednica, vir vsega zla, ki vodi še v večje razdvajanje, ne pa tudi k spravi.

Kosti umorjenih v Kočevskem rogu, pod Macesnovo gorico. Kraj razdvajanja slovenskega naroda, prosto po predsednici. (vir: Slovenska škofovska konferenca)

Ob tem strahopetnem stališču Pirc Musarjeve dodajamo zapis Milana Knepa iz Domovine: “Ko branimo dostojanstvo osebe, ki je bila umorjena, nepokopana in izbrisana iz spomina, ne zagovarjamo nobene ideologije. Nedopustna je namreč ideološka delitev pobitih na tiste, ki naj bi umrli na pravi – zmagoviti strani in vse druge. Vsi padli in umorjeni so Božji otroci; za vsakega od njih je Kristus umrl in vstal. Od trenutka smrti je sodba samo še Božja. Vsak, ki umrle deli po človeških merilih, jih znova ubija.

Predsednica pa je pretresla tudi komentatorje na omrežju X:

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Poslanec sovražne “Svobode” poslanske kolege označil za sodrgo

Poslanec Gibanja Svoboda Aleksander Prosen Kralj zase pravi, da...

Grims: Nobenega migracijskega pakta ne potrebujemo, potrebujemo drastično spremembo v Bruslju

Evropski parlament je v tem tednu sprejel migracijski pakt,...

[Video] Izraelski zunanji minister: EU naj takoj sankcionira Iran!

Iranska revolucionarna garda je pred obalo Združenih arabskih emiratov...

Šestim novinarjem odpoved pogodb, Martić nadaljuje Golobove čistke

Še šestim izkušenim novinarjem in urednikom RTV Slovenija –...