71-letnik trdi, da je kot najstnik ozdravel neozdravljivega tumorja po obisku Lurda – čudež bo preverjalo 30 zdravnikov!

Datum:

V francoskem Lurdu vsako leto ozdravi okrog 100 romarjev, Katoliška cerkev pa je doslej priznala 70 takšnih čudežev. Po spletu kroži zgodba 71-letnega dedka, ki je kot najstnik zbolel za neozdravljivim tumorjem na hrbtenjači, zaradi česar več mesecev ni mogel hoditi. V Lurdu, kamor se je odpravil na romanje, za katerega so se zdravniki bali, da ga ne bo preživel, je čudežno shodil in ozdravel!

                   

Danes 71-letni Kazik Stepan iz Kenta se spominja, kako so mu kot najstniku diagnosticirali tumor na hrbtenjači, zaradi katerega je ostal paraliziran a kljub temu se je leta 1965 odločil oditi na romanje v francoski Lurd. Zdravniki so se bali, da Stepan ne bo preživel romanja, a ko se je okopal v sveti vodi je shodil prvič po več mesecih. Kot navaja Daily Mail, bo Svetišče Naše Gospe Lurške ponovno obiskal, tokrat pa ga bo spremljal Medicinski odbor iz Lurda, sestavljen iz 30 zdravnikov, ki bo preveril njegove trditve.

Marija se je na tem kraju 14-letni Bernardki prvič prikazala 11. februarja 1858
Odbor se mora namreč prepričati, da je bil Stepan neozdravljivo bolan, preden lahko odločijo, da je bil blagoslovljen s trajno ozdravitvijo. Voda priteka iz votline Massabielle in številni verjamejo, da je zdravilna že od leta 1986, ko naj bi bila lokacija izvira razkrita s strani Naše Gospe Lurške. 11. februarja 1858 se je štirinajstletni Bernardki v Massabiellski votlini namreč prvič prikazala lepa Gospa – Božja Mati Marija.

Sv. Bernardka Lurška

Katoliška cerkev doslej potrdila 70 čudežev, a vsako leto na tem kraju ozdravi okrog 100 ljudi
Stepan pa ni edini, ki je čudežno ozdravel na tem mestu, vsako leto namreč okrog 100 ljudi ozdravi z lurško vodo, a Katoliška cerkev je doslej potrdila le 70 ozdravitev povezanih s tem krajem. Če bodo zdravniki potrdili Stepanove trditve, bo to prvi Britanec, za katerega bo potrjeno, da je ozdravel na tem kraju. Odločitev bodo oznanili prihodnji mesec.

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki

[Komentar] Atentat sredi Bidnovega kaosa

Poskus atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se ni zgodil...

Panično poročanje ameriških medijev o poskusu atentata na Trumpa

Po poskusu atentata na Donalda Trumpa je večinske ameriške...

Delajo to, česar obtožujejo druge

Saj poznate zgodbo o tatu, ki kriči: "Primite tatu!"...