Biološki moški se bo potegoval za naziv miss Kalifornije

Datum:

Moški, ki je bil okronan za “Miss San Francisca”, bo julija 2023 tekmoval na tekmovanju za Miss Kalifornije skupaj z biološkmi ženskami.  

Monroe Lace, moški, ki se identificira kot ženska, je marca zmagal na tekmovanju za miss San Francisca, s čimer se je “lepotna kraljica” usposobila za tekmovanje za naslov miss Kalifornije naslednji mesec. Lace je prvi transmoški, ki je bil okronan za Miss San Francisca v 99-letni zgodovini tekmovanja.

Prepričuje predpubertetnike

“Vsakič, ko si nataknem pas, me njegova teža spomni na težo moje službe; o odgovornosti, ki jo imam, da naredim razliko za majhne otroke,” je Lace povedala za CBS Bay Area.

25-letna Lace skoraj vsak dan obišče drugo osnovno šolo. V videoposnetku, ki ga je prikazala lokalna podružnica CBS, je Lace mogoče videti, kako bere “Sparkle Boy”, slikanico o fantu, ki želi nositi ženska oblačila, v razredu 4. razreda na šoli Tenderloin Community School. Transmoški je marca za KRON 4 povedal, da je “o tem sanjal, odkar sem bil star 12 let” in je pobegnil od doma.

Monroe se rada fotografira s politiki. (Foto: Twitter)

Leta 2021 je Kataluna Enriquez, še en moški, ki se je identificiral kot ženska, tekmovala na izboru za Miss ZDA kot Miss Nevade. Lace želi biti drugi trans moški, ki bo tekmoval na državnem tekmovanju. Še en moški je tekmoval na tekmovanju Miss New Hampshire, potem ko je bil novembra lani okronan za Miss Greater Derry.

Zmagovalka Miss San Francisca trdi, da je prejela grožnje s smrtjo in “zlobne komentarje o mojem videzu ali tem, kako izgledam.” Lace to ne odvrne od njenega poslanstva, osredotočenega na otroke, in pravi, da “ve, da je tam zunaj transotrok … ki prav tako bere [Lacejino] zgodbo.” CBS je intervjuval enega četrtošolca, ki je Lacin videz opisal kot “lep” in “normalen”.

Kulturna vojna na področju ženski pravic

Prizadevanje, da moški tekmujejo na ženskih tekmovanjih, je postalo intenzivno kulturno in politično vprašanje, zaradi česar je republikanska predsedniška kandidatka Nikki Haley to vprašanje označila za “žensko vprašanje našega časa”.

Športnice, kot sta Riley Gaines in Paula Scanlon, so zagovornice proti moškim v ženskem športu zlasti v zvezi s plavalko Lio Thomas. Pred kratkim je komentatorka ESPN Samantha Ponder prekršila ortodoksno progresivno usmerjenost svojega podjetja in spregovorila proti moškim, ki tekmujejo v ženskih športih.

Lansko leto je zvezno sodišče razsodilo, da zmagovalka Miss ZDA, ki tekmuje za naslov Miss Universe, lahko ohrani svojo politiko “bioloških ženskih tekomovalk” skladno s klavzulo o svobodi govora iz prvega amandmaja ameriške ustave.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Zver: Gasilstvo je nacionalno bogastvo

"Danes sem se v cerkvi Sv. Urbana v Destrniku...

Pod Golobom je vse slabše

Fiskalni svet, neodvisni in samostojni državni organ, ki nadzira...

Andrej Lokar: Levica je družbeni inženiring iz politike prenesla v kulturo in izobraževanje

"Svetovna levica je v nekakšni predslutnji (v resnici: zaradi...

Afera na Švedskem: Policistke spale s pripadniki migrantskih tolp in izdajale podatke

"Zelo resno je," je dejal premier Ulf Kristensen, potem...