800 kilogramov kokaina! Razkrita imena pripadnikov Kavaškega klana v Sloveniji!

Datum:

Razkrivamo imena, ki predstavljajo ogrodje delovanja črnogorske kriminalne združbe Kavaški klan v Sloveniji. Na vrhu slovenske piramide sta bila Milan Vujotić in Filip Vrzić. Slednji je sestavil skupino 60 ljudi, ki so izvajali kriminalne posle na območju Slovenije in Balkana. Srbski Blic omenja, da so del kriminalne združbe tudi Klemem Kadivec, Luka Arapović, Drejc Kovač, Blažo Kadivec, Danijel Mišljenović, Uroš Inglić, Igor Popović, Stojan Babić, Srđan Petrović, Elvis Kolenović, Nenad Tabaković, Danko Kožal, Danko Vukojević, Alen Bajc, Miloš Joksimović, Marko Škrbec, Darka Nevzatović, Slađan Petrović in Željko Hrlaković. Prav Hrlaković je sorodnik zloglasne Dijane Hrlakovič, nekdanje visoke uslužbenke v vrhu srbske policije in na notranjem ministrstvu. Skrbela je za nemoteno delovanje kriminalne združbe pod vodstvom Veljka Belivuka, ki je tesno povezan z nekdanjim predsednikom Srbske nogometne zveze Slavišo Kokezo. Slovensko krilo Kavaškega klana pa je samo v Luko Koper pripeljalo vsaj 800 kilogramov kokaina. Srbski Objektiv pa poroča, da so umazani denar Veljka Belivuka oprali preko legalnih poslov s tremi tajkuni, ki se ukvarjajo z živinorejo in poljedelstvom. Gre za ogromne kvadrature zemljišč. V legalen posel pa so jim to pomagali spremeniti njihovi odvetniki.

                   

Srbski medij Blic je razkril nekaj ključnih imen kriminalne združbe Kavaškega klana v Sloveniji. Celotna zgodba te skupine se je razkrila ob aferi skupine nogometnih navijačev Partizana, ki jih je vodil zloglasni Veljko Belivuk. Kmalu je bilo razkrito, da so z njo povezani najvišji kadri v srbski policiji. Eden izmed osrednjih protagonistov je bil tudi nekdanji predsednik Srbske nogometne zveze Slaviša Kokeza, tesen prijatelj Aleksandra Čeferina.

Za vodjo Kavaškega klana velja Radoje Zvicer, ki naj  bi se pred roko pravice skrival v Južni Ameriki. On in njegovi pajdaši so trupla ubitih zmleli in iz mesa umorjenih celo delali čevapčiče. V Sloveniji je odjeknila novica, da je slovenska policija skupaj s tujimi organi uspešno aretirala kar 48 ljudi, ki so bili povezani z delovanjem slovenskega krila Kavaškega klana. Kot njihovega vodjo v Blicu navajajo 38-letnega Milana Vujotića iz Podgorice. Vujotić je v preteklosti preživel več atentatov iz maščevanja. V preteklosti je sodeloval tudi pri umoru  Aleksandra Saleta Stankovića v Beogradu.

Naslovnica Blica razkriva vlogo Dijane Hrlaković v slovenskem odredu Kavaškega klana. ( Foto: Posnetek zaslona-Blic)

Srbski Blic razkriva, da sta bila na vrhu piramide Kavaškega klana v Sloveniji Milan Vujotić in Filip Vrzić
Eden osrednjih Vujotićevih igralcev v Sloveniji je bil Filip Vrzić. Zanju je v Sloveniji delalo 60 ljudi. Skupina je od leta 2018 preprodala najmanj 800 kilogramov kokaina, več kot dve toni marihuane, 96 kilogramov hašiša, 10 kilogramov heroina ter orožje. Nelegalno pa so iz Španije v Beograd preusmerili 5,6 milijona evrov, ki so jih oprali za svoje nečednosti. Slovenska policija jim je prišla na sled, ko so v prisluhe ujeli Vujotića in Igorja Božovića. Avgusta 2019 so oblasti ob Azurni obali na eni izmed jadrnic zaplenile 800 kilogramov kokaina, namenjenega v Evropo.

Poleg Vujotiča in Vrzića so kot osumljenci slovenskega krila Kavaškega klana označeni Klemen Kadivec, Luka Arapović, Drejc Kovač, Blažo Kadivec, Danijel Mišljenović, Uroš Inglić, Igor Popović, Stojan Babić, Srđan Petrović, Elvis Kolenović, Nenad Tabaković, Danko Kožal, Danko Vukojević, Alen Bajc, Miloš Joksimović in Željko Hrlaković
.

Vez med “Slovenci” in srbskim kriminalcem Belivukom je bila Dijana Hrlaković.
Med naštetimi člani je zanimivo ime Željka Hrlakovića. Neverjetno, vendar, kot poroča Blic, je sorodnik zloglasne nekdanje visoke funkcionarke v vrstah srbske policije in na notranjem ministrstvu, Dijane Hrlaković. Ta je bila osrednja vez med klanom navijaške kriminalne skupine Veljka Belivuka, vrhom srbske policije in nekdanjim predsednikom Srbske nogometne zveze Slavišo Kokezo.

Nekdanja državna sekretarka Dijana Hrkalović je bila na srbskem notranjem ministrstvu “zadolžena” za to, da je ljudožerski mafijski klan Veljka Belivuka oskrbovala z zaupnimi informacijami. Bila pa je tudi ključna povezava s slovenskim odredom Kavaškega klana preko sorodnika Željka Hrvotića. (Foto: Kurir)

Zloglasna Hrlakovićeva je bila preko sorodnika v Sloveniji osredja povezava med slovenskim delom Kavaškega klana in Belivukom v Beogradu. Poleg tega je skrbela, da je transport droge in orožja potekal nemoteno. Kot še poroča Blic, je bil desna roka Vrziča, Slovenec Klemen Kadivec. Le ta je bil obtožen, da je sodeloval pri ugrabitvi in umoru Žarka Tešanoviča in Danijela Božića. Tešanoviča je rešila beograjska policija, a Božić je bil kasneje najden mrtev v gozdu na Gorenjskem.

Marko Škrbec, Klemen Kadivec in Filip Vrzič nadzorovali pretok droge v Slovenijo. V Luko Koper so pripeljali vsaj 800 kilogramov kokaina!
Poleg zgoraj naštetih članov slovenske kriminalne združbe so  srbski novinarski kolegi izpostavili še Marka Škrbca, Darka Nevzatovića in Slađana Petrovića. Prav Škrbec je prevzel glavnino poslov, ko so pred leti aretirali Klemna Kadivca. V časniku med drugim izpostavijo, da je droga iz Južne Amerike prišla preko Portugalske in Barcelone vse do Luke Koper. Kot smo že napisali, so pripeljali vsaj 800 kilogramov kokaina v Slovenijo.

Nadzor v Kopru sta imela Vrzić in Kadivec. V specializiranih predelanih avtomobilih so prevažali drogo in denar. Orožje in drogo pa so skladiščili po celotni Gorenjski, navaja Blic. Dvojica je morala tudi priskrbeti lažne potne liste za nemoteno potovanje po svetu. Velikokrat so prevzeli le identiteto pokojnika.

Srbski Blic razkriva vlogo Milana Vujotića v slovenskem odredu Kavaškega Klana. (Foto: Posnetek zaslona: Blic)

V umazane posle z zemljišči vpleteni trije tajkuni, ki se ukvarjajo z živinorejo in poljedelstvom
Ob koncu lahko le zapišemo, da je to začetek zgodbe. Kdor pozorno spremlja dogodke na Balkanu ve, da se slovenski javnosti razkrivajo šele prvi odtenki delovanja ene najbolj zloglasnih kriminalnih združb v Sloveniji. Ne pozabite, da je Ljubljana vodilna prestolnica po količini kokaina, najdenega v podtalnih vodah. To pa vam pove, da je Slovenija kriminalna tvorba, ki jo v ozadju nadzoruje slovensko tranzicijsko poslovno omrežje, močno povezano z vrhom balkanske mafije z območja nekdanje Jugoslavije.

Naslovnica Objektiva. (Foto: Posnetek zaslona-Objektiv)

Dodajamo pa zadnje informacije iz Srbije. Srbski medij Objektiv poroča, da so umazani denar Veljka Belivuka oprali v legalnih poslih z  zemljišči na območju Vojvodine, Beograda in Požarevca. Zemljišča naj bi bila velika več 100 hektarov. V ta posel naj bi bili vpleteni trije tajkuni, ki se ukvarjajo z živinorejo in poljedelstvom. Vse to naj bi uredili njihovi zvesti odvetniki.

Oba članka iz Blica si lahko preberete tukaj. Vloga Milana Vujotića je razkrita TUKAJ. Vloga Dijane Hrlaković v slovenskem krilu Kavaškega klana je razkrita TUKAJ. Članek o umazanih poslih Velja Belivuka in pranja denarja skozi zemljišča v Srbiji si lahko preberete TUKAJ.

Luka Perš

Sorodno

Zadnji prispevki

Proruski Kučanovi “mirovniki” pri Urški Klakočar Zupančič

Časnik Delo poroča o "skrivnem sestanku" Kučanovih šestih mirovnikov...

Kučanova zadrega s Čeferinom, ki ga ni tu

Revizija nakupa razpadajoče stavbe na Litijski v Ljubljani, v...

Golob pravi, da bo nakup Patrijinih oklepnikov strokovna odločitev, na Boxerje je očitno že pozabil

"Spomnimo, strokovnjaki so jih rotili, naj ne razveljavijo pogodbe...

[Poskus atentata] Trump: “Neverjetno je, da se kaj takega lahko zgodi v naši državi”

Včeraj popoldne je na Trumpovem volilnem shodu v Butlerju...