[Pisma – od zmage do zmage] Diktatorjev gumb in revolucija

Datum:

Tovarišice in tovariši, ponosni nasledniki, ko bo naša revolucija končno zmagala, se bo naše težko delo šele začelo. Ali kot je že nekajkrat iz ust naše radikalne frakcije likvidatorjev rekla Violeta Tomič – postavili jih bomo v vrste. Če so sodelovali z diktatorjem in diktaturo Janeza Janše, jih bo doletela pravična kazen. Če niso sodelovali in so samo molčali, jih bo doletela pravična kazen. Če so govorili, da so na naši strani in nič storili, jih bo doletela pravična kazen. Če so bili včasih na oni strani, potem so prišli pa k nam, jih bo doletela pravična kazen, ker gre za preračunljivce. Če so nam dajali denar za revolucijo, niso pa bili aktivni, jih bo doletela pravična kazen.

Poleg tega mora pravična kazen doleteti obrtnike, kapitaliste, zasebne delojemalce, meščanske oportuniste, duhovščino, kulake, desno inteligenco, desne umetnike. Ne moremo več pristajati na to, da se s sklicevanjem na ustavo in demokracijo in podobne neumnosti v resnici aktivno zoperstavljajo naši novi družbeni ureditivi – eko proletarskemu komunizmu socialističnega antifašizma. Tudi, če nas po revoluciji ostane samo za večjo vas, ni pomembno – zmagali smo.

Vsi tisti, ki ne veste, kako je treba ravnati, ko pade diktatura in zmaga revolucija, imate odličen priročnik, ki ga je spisal sicer naš večji sovražnik dr. Jože Možina “Slovenski razkol”. A to je v resnici priročnik o tem, kaj so počenjali naši predhodniki, da so končno prišli na oblast. Niso šteli žrtev, niso šteli pomorjenih, ker to je pač nujno. Ali, kot je spet rekla zastopnica likvidatorske frakcije trenutne opozicije Violeta – ker diktator noče sam odstopiti, je treba poklicati vojsko. Ker se ni odzvala, jo bo prav tako doletela pravična kazen. Tudi sestra fajonizma iz naše stranke ponosnih naslednikov Hude jame in drugih lokacij Tanja Fajon je že najmanj petkrat rotila predsednika države Boruta Pahorja, da naj razpusti to diktatorsko koalicijo. Tega ni storil in ga bo prav tako doletela pravična kazen, ne samo vnetje srednjega ušesa. V teh usodnih, prelomnih časih se Pahor pač ne more zgovarjati, da tega ne more storiti, ker bi to bilo nezakonito in protiustavno.

Anis Ličina. (Foto: Družbena omrežja)

V skladu z že omenjenim priročnikom naj vas spomnim, da je odločno premalo, da ima naše revolucionarno gibanje v svojih vrstah samo nekaj tako imenovanih lumpov, ki jim desničarji in domobranci pravijo kriminalci in dilerji, kot onemu Anusu Ličenu. Predrevolucionarni komunizem je imel množico takšnih. Na primer tovariš Miha Marinko, ki je revirjih pred vojno kradel kure, potem je pa postal heroj. Tudi Leskošek Luka je bil po sedanjih merilih huda baraba, pa je tudi heroj. Zato moramo v svoje vrste privabiti več kriminalcev, dilerjev in potencialnih morilcev kot je oni sorodnik Tomšiča, k se je po cesti večkrat drl, da je Janšo treba ubiti in se je tožilstvo postavilo na našo stran, da to ni nič takšnega.

Hvaležni smo, da so se aktivirali nekateri naši udje, kot je na primer Danilo Tuerk, ki je odlično opsoval aktualnega predsednika države kot vazala. Tuerk imaš z vazali dobre izkušnje – Vidi Tomšič je nosil tisto veliko usnjeno udbovsko torbo, Mitji Ribičič pa je bil za družbeno politični predpražnik. Odličen postaja tudi šef računskega sodišča Tomaž Vesel, ki je v revolucionarnem zanosu rekel, da je treba osamosvojitelje odstraniti z oblasti, če se hočemo vrniti tja, kjer smo že bili. Celo Ksenija Benedetti je kot izvedenka za protokol napadla diktatorja Janšo, ker je imel na suknjiču zapet spodnji gumb in je tako po njenem in po našem dodatno sramotil državo v Evropi in širše. Pa Violeta, ki je napadla njegovo angleščino, na katero se sama sicer ne spozna in to ni nujno. Zato je fašistično diktatorsko, da Janša ne dovoli, da bi evropska tožilca postala dva, ki angleško ne znata. In je zato odstopila mrtvoudna Liljana Kozlobić, ženska brez vonja, barve in okusa, kot jo je medicinsko označila Alenka Žagar Slana. Ker je Kozlovićka to storila prepozno, jo bo tudi doletela pravična kazen.

Generalno pa pri naši revoluciji gre za EU denar. Denar je namreč orožje, naša politika pa, kdaj je treba streljati.

Vinko Vasle

Sorodno

Zadnji prispevki

Politični analitik: Mene bi bilo sram!

Predsednik vlade je zakuhal nov PR škandal, ko se...

Za oblečene kopalke islamske veroizpovedi kopalni red ne velja?

V kranjskem javnem kopališču so obiskovalci priča vse večjemu...

[Video] Meteorski vzpon zlagane Kamale Harris – od posteljnih aktivnosti do nameščenih afer

Podpredsednica ZDA Kamala Harris je v svoji domovini znana...

Ruska znanstvenica “padla skozi okno”

Umrla je ena izmed vodilnih ruskih ekonomistk Valentina Bondarenko....