Lahko spet izbruhnejo spopadi za Krim?

Datum:

Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je na današnjem srečanju z nemškim zunanjim ministrom Frank-Walterjem Steinmeierjem pozval k umiritvi najnovejših napetosti med Rusijo in Ukrajino zaradi dogajanja na polotoku Krim. Toda hkrati je posvaril, da je Moskva pripravljena zatreti vsak poskus destabilizacije regije.

“Trenutno je glavno, da se ne predamo čustvom, da ne zdrsnemo v kakšna skrajna dejanja, ampak da poskušamo stabilizirati položaj z zadržanostjo in zbranostjo,” je po pogovorih s Steinmeierjem po poročanju francoske tiskovne agencije AFP povedal vodja ruske diplomacije. Dodal pa je, da bo Moskva sprejela “obsežne ukrepe, da zagotovi, da so vsakršni poskusi vdorov na naše ozemlje že v kali zatrti”.

Steinmeier je izrazil zaskrbljenost zaradi najnovejše zaostritve odnosov med Rusijo in Ukrajino, do katere prihaja potem, ko je Moskva obtožila Kijev poskusa sprožitve novega oboroženega konflikta na Krimu. Kot je dejal, sta z Lavrovom govorila o možnosti ponovnega zagona štiristranskih pogajanj, v katerih poleg Rusije in Ukrajine sodelujeta še Nemčija in Francija.

STA, A. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Manca Košir napisala poslovilno pismo

V Slovenskem društvu Hospic, v katerem je Manca Košir kot prostovoljka več...

SLS vložila kandidatno listo za evropske volitve

SLS je danes s podpisi 1455 volivcev na Državno...

Spominski dogodek prvega spopada Tigrovcev z okupatorjem

Društvo Slovenski TIGR 13. maj in združenje VSO –...

Venezuelski letalski prevoznik pomaga ilegalnim migrantov do ZDA

Venezuelska državna letalska družba Conviasa je povečala tok migrantov,...