Španska policija ubila islamista, osumljenega četrtkovega terorističnega napada

Datum:

Španska policija je potrdila, da so danes v mestu Subirats ubili glavnega osumljenca za četrtkov napad v Barceloni Younesa Abouyaaqouba, ki naj bi s kombijem zapeljal v množico ljudi na ulici Rambla in pri tem ubil 13 ljudi.

“Potrjujemo, da je v Subiratsu ubita oseba Younes Abouyaaqoub, napadalec iz Barcelone,” je prek Twitterja sporočila policija. Nosil je tudi pas z eksplozivom, ki so ga že odstranili, vendar pa še niso potrdili, ali je bil pravi. Španski mediji so poročali, da je bil pas lažen.

Policijo naj bi neka ženska obvestila, da se je moški približal hišam v Subiratsu, ki leži približno 50 kilometrov zahodno od Barcelone. Nato naj bi se zatekel v bližnje vinograde. Najverjetneje je bil ubit na cesti med dvema vinogradoma, ki jo je policija kasneje zavarovala.

Foto: epa

Operacija na območju, ki ga preletava helikopter, še vedno poteka, saj iščejo morebitne osumljence, vpletene v napade v Kataloniji. Po navedbah prič je bilo na kraju operacije med 20 in 25 policijskih vozil.

Teroristov je vedno več …
Abouyaaqoub naj bi bil voznik kombija, ki je na Rambli zapeljal v množico in pri tem ubil 13 ljudi, več kot sto jih je bilo ranjenih. Zakrivil naj bi tudi smrt voznika avtomobila, s katerim je želel pobegniti po napadu. Pripadal naj bi 12-članski teroristični celici, za katero oblasti domnevajo, da je izvedla napada v Barceloni in Cambrilsu. Skupno je bilo ubitih 15 ljudi, več kot 100 pa ranjenih.

Terorist Younes Abouyaaqoub (foto: epa)

C. Š., STA

Sorodno

Zadnji prispevki

Tu je odgovor, zakaj Janković zmaguje na volitvah!

Levica spodbuja multikulturalizem, ker se ji to izplača. Odličen...

ZNP: Politika se vse bolj meša v delo medijev

Združenje novinarjev in publicistov je pred 3. majem, svetovnim...

Britanci so se soočili z največjo invazijo migrantov v letošnjem letu

Britanske oblasti so potrdile, da so se včeraj soočile...