V Ankari zaradi potencialne grožnje zaprli ameriško ambasado

Datum:

Ameriška ambasada v Turčiji je svojim državljanom včeraj sporočila, da bo do nadaljnjega zaprta za javnost zaradi “varnostne grožnje”. Poleg tega so svojim državljanom svetovali, naj se ne izpostavljajo v javnosti. Turške oblasti sumijo ISIS, kurdske militariste in levičarske teroriste. Marksistična teroristična skupina Fronta za osvoboditev revolucionarnega ljudstva (DHKP-C) je v letu 2013 prevzela odgovornost za takratni samomorilski bombni napad na ameriško ambasado v Ankari.

Turške oblasti so v odzivu na zaprtje ameriške ambasade pridržale štiri iraške državljane, ki naj bi po poročanju Fox News bili pripadniki ISIS-a. Dva so prijeli v mestu ob Črnem morju Samsun, medtem ko so preostala dva dobili na poti iz Samsuna proti Ankari.

Turška komunistična teroristična skupina DHKP-C (vir: Wikipedia)

Grožnje proti ameriški ambasadi v Ankari turške oblasti jemljejo veliko resneje tudi zaradi samomorilskega terorističnega napada na ambasado leta 2013. Takrat se je pripadnik marksistične teroristične skupine DHKP-C razstrelil pred ambasado. V napadu je umrl turški varnostnik.

 Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Sloveniji preti nacionalna katastrofa

"To je zelo slab signal, posebej za slovenske državljane....

Uničili so nepremičninski trg, sedaj bi kradli podjetnikom

V tem mandatu je skrajno levo stranko Levica doletela...

Ustanoviteljica pobude Vseposvojitev: V odnosu do umrlih smo v predcivilizacijskih časih

"V bistvu pravijo tako, da se civilizacijo prepozna po...

Amerika, stoletni branik Evrope!

Karkoli si že mislimo o ZDA in Američanih, lahko...