Musliman v ZDA pripravil listo za odstrel ameriških vojakov

Datum:

Musliman v ZDA je pripravil listo za odstrel ameriških vojakov in se nameraval pridružiti teroristični skupini Islamska država, a je bil pred tem aretiran in nato obsojen. Kljub temu tamkajšnji organi očitno ne preiskujejo njegove lokalne mošeje, kjer bi se utegnil radikalizirati.

V ZDA so moškega iz Brownsburga v zvezni državi Indiana obsodili, ker se je nameraval pridružiti teroristični skupini Islamska država. V zveznem zaporu bo preživel osem let, pred tem pa je nameraval odpotovati v Sirijo. Po aretaciji se je 21-letni Akram Musleh izrekel za krivega, da je skušal teroristični organizaciji nuditi vire in materialno podporo.

Zakaj policija ne preišče mošeje, kjer bi se Musleh utegnil radikalizirati?
V preiskavi so bile odkrite številne datoteke, ki vključujejo propagandni material IS, prav tako pa tudi listo za odstrel ameriških vojakov, ki je bil objavljen s strani IS. Musleh je prav tako zmontiral video posnetek, ki poziva k džihadu in vključuje seznam. Kot zdaj poroča portal Jihad Watch še ni popolnoma jasno, kje se je Musleh radikaliziral, a policija kljub temu ne preiskuje njegove lokalne mošeje.

J. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Mednarodni pravnik: Priznanje Palestine bi bila najbolj nora poteza slovenske diplomacije doslej!

"Gre za najbolj noro potezo slovenske diplomacije od začetka...

Si Golobovi funkcionarji zaslužijo 40 odstotkov višje plače?

Vladni predlog, ki so ga objavili v Večeru kaže,...

DVK do sedaj prejela osem list kandidatov

Državna volilna komisija je na današnji seji sprejela odločbe...