Džihadist Jack priznal: “Želel sem si biti samomorilski napadalec IS z avto-bombo!” Obsojena tudi njegova starša, ker sta mu na bojišče pošiljala denar!

Datum:

Pripadnik islamske države Jihadi Jack, ki se trenutno nahaja v kurdskem zaporu, je v intervjuju priznal, da si je želel biti samomorilski napadalec z avtomobilom-bombo. Povedal je, da je bil pripravljen neusmiljeno moriti vse sovražnike kalifata. Intervju je bil sicer posnet oktobra, a je bil objavljen šele zdaj, po tem ko sta bila njegova starša obsojena, ker sta mu na bojišče pošiljala denar.

Britanski državni BBC je objavil intervju s pripadnikom Islamske države, ki je znan kot Jihadi Jack, v njem pa je razkril svoje zlobne namene, med drugim je bil pripravljen prevzeti vlogo samomorilskega napadalca: “Na neki točki sem bil pripravljen na to. Ne z jopičem, pač pa z avtomobilom. Rekel sem si, da če je možnost, jo bom izkoristil.” O Islamski državi je še povedal, da od svojih pripadnikov takšnih dejanj ne zahtevajo, pač pa jih k temu spodbujajo, in sicer posredno: “Želel sem si na neki točki, če verjamete ali ne. Zdaj sicer mislim, da je to haram – prepovedano.”

Po spreobrnitvi v islam je leta 2014 kot 18-letnik zapustil Oxford in se pridružil IS
Pravo ime tega 23- letnega borca IS, ki se nahaja v kurdskem zaporu, je Jack Letts, Oxford pa je zapustil leta 2014. Takrat se je spreobrnil v islam in odpotoval v Sirijo, kjer se je v Raki pridružil IS. Kot danes pojasnjuje, se je tej teroristični skupini pridružil iz moralnih razlogov, prav tako pa je verjel, da se pridružuje nečemu boljšemu. Pripravljen je bil surovo moriti vse sovražnike kalifata. Čeprav je rad živel v Raki, jo je leta 2017 zapustil, ker je teroristična skupina morila tudi muslimane, pri čemer pa ni imel načrta: “Načrtoval sem priti le do Turčije, od koder bi poklical mamo in ji rekel, da jo želim na nek način srečati.”

Starša John Letts in Sally Lane v spremstvu odvetnika (Foto: Facebook)

Ker sta mu starša poslala denar, so ju obsodili financiranja terorizma
Njegova starša, 58-letni ekološki kmetovalec John Letts in 57-letna nekdanja sodelavka Oxfama Sally Lane, sta po poročanju Daily Mail sinu poslala 223 britanskih funtov in sta bila zdaj zato obtožena financiranja terorizma. Nista se bila pripravljena sprijazniti z dejstvom, da je njun takrat 18-letni sin postal nevaren ekstremist, ko sta mu dovolila odpotovati v Sirijo, denar pa sta mu poslala kljub temu, da sta bila s strani policije proti temu trikrat opozorjena.

J. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Furs postavljen na laž; občutljivi podatki “romali” h Golobovim komisijam

Finančna uprava RS zanika namigovanja o pošiljanju podatkov osebam...

[Video] Nov vojaški uspeh ukrajinskih sil – uničena ruska ladja

Ukrajinske sile so ponoči uničile rusko vojaško ladjo Sergej...

Podpišite peticijo proti postavitvi novih azilnih domov!

Vlada Roberta Goloba je prejšnji teden sklenila, da bo...