Rusija za boj proti epidemiji Covid-19 v Italijo poslala zdravnike in medicinsko opremo

Datum:

V Italiji je že pristalo sedem ruskih transportnih letal, ki so v državo pripeljala medicinski material in ekipe zdravnikov specialistov, ki bodo državi pomagali v boju proti novemu koronavirusu. Do tega je prišlo po telefonskem pogovoru med ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom in italijanskim premierjem Giuseppejem Contejem.

V bazi italijanskih zračnih sil Pratica di Mare je pristalo sedem ruskih transportnih letal Iljušin Il-76, ki so na pomoč pripeljala medicinske pripomočke, ki vključujejo opremo za diagnostiko in dezinfekcijo ter zdravnike specialiste za nalezljive bolezni. Ti bodo državi pomagali v boju proti epidemiji novega koronavirusa.

Ekipe zdravnikov bodo takoj, ko jim bo italijanska stran dodelila delovna mesta, pričele z delom, je sporočilo rusko Ministrstvo za obrambo.

Ekipa je že bila sprejeta s strani načelnika generalštaba Enza Vecciarellija, ki se je Rusom zahvalil za pomoč: “Rad bi izrazil mojo hvaležnost v imenu vseh italijanskih ljudi za rusko pomoč v tako težkem trenutku…”

Pošiljko pomoči naročil Putin po pogovoru s Contejem

Kot še poroča RT, je Rusija skupno pripravila devet transportnih letal s pomočjo. Toje po sobotnem telefonskem pogovoru z italijanskim predsednikom vlade Giuseppejem Contejem odredil predsednik Vladimir Putin.

https://twitter.com/RT_com/status/1241732376826466313?

Do nedelje so v Italiji zabeležili že 5.476 primerov smrtnih žrtev, skupno število primerov okužb pa je preseglo 60 tisoč.

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki

S projekti CMSR biznisirali družinski člani vidnih predstavnikov SD

Po razkritjih financiranja Centra za mednarodno sodelovanje iz razvoj...

Mesec ima čas 16 ur potovati v Bruselj

Ko ima človek za isto ceno na izbiro krajše...

[Video] Avstralska zvezdnica: Greta je “demonski mali gremlin”

Greta Thinberg si je zaradi svojega podnebnega aktivizma prislužila...

Nedemokratična “depolitizacija” medijev s strani vladajočih

Velikokrat se poudarja, da so mediji četrta veja oblasti....