Brez Tine Maze ni uspehov

Datum:

Ta vikend se je s tekmami v Aspnu nadaljevala sezona alpskih smučark. Po včerajšnjem skromnem 22. mestu Ane Drev v veleslalomu so Slovenke danes ostale povsem praznih rok.

Pred začetkom sezone smo se spraševali, kako uspešne bodo naše smučarke v svetovnem pokalu. Prve tri tekme so pokazale, da se bomo letos morali veseliti prav vsake osvojene točke.

Dva finala v treh tekmah
Na prvi tekmi v Soldnu je čast Slovenk ubranila Katarina Lavtar, ki se je edina uvrstila v finalno vožnjo in tam osvojila zadnje, 27. mesto. Na včerajšnjem veleslalomu v Aspnu se je edina v finale uvrstila Ana Drev, ki je končala na 22. mestu.

Danes je bil na sporedu še slalom, kjer pa se v finale ni uspelo uvrstiti nobeni izmed naših štirih tekmovalk. Se bo nekdaj “vražjim Slovenkam” uspelo pobrati po klavrnem začetku sezone ali se bomo v letošnji sezoni morali veseliti prav vsake uvrstitve med dobitnice točk? Glavno slovensko orožje letos je Ilka Štuhec, ki pa je boljša v hitrih disciplinah, ki na vrsto prihajajo prihodnji konec tedna. Jutri je sicer v Aspnu na sporedu še en slalom.

R. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Wilders dosegel dogovor o oblikovanju vlade

Vodja nizozemske desnice Geert Wilders je danes oznanil, da...

Svobodnjaki so se upirali ustanovitvi komisije, sedaj pa bi vodili preiskavo svojega šefa!

Parlamentarna preiskovalna komisija o GEN-I, Star Solar, nezakonitem financiranju...

[Video] Slovaškega premierja ustrelil levičarski aktivist

Slovaški premier Robert Fico je bil ranjen v strelskem...

To je razlog, da Baby Lasagna ni dobil več točk na Evroviziji

Ob spremljanju letošnje Evrovizije je marsikomu postalo jasno, da...