Kraljevski sprejem sirskih beguncev v Kanadi

Datum:

V Kanado je prispelo prvih 163 sirskih beguncev, v naslednjih mesecih pa jih bodo sprejeli še 25.000. Prvi begunci so z vojaškim transportnim letalom prispeli v Toronto, kjer so jih pričakali novopečeni premier Justin Trudeau in številni člani njegove liberalne vlade.

Begunci so prispeli v Kanado le nekaj tednov po tem, ko je novoizvoljeni premier Justin Trudeau izjavil, da bo Kanada odpoklicala svoja vojaška letala, ki sodelujejo v napadih na cilje Islamske države v Iraku in Siriji.

Veličasten sprejem beguncev kanadskega premierja
Trudeau je napovedal, da bodo za migrante dobro poskrbeli in jim izrekel dobrodošlico. “Danes stopajo z letala kot begunci, a z letališča bodo odšli kot prebivalci Kanade, z zdravstvenim zavarovanjem in možnostjo, da postanejo polnopravni kanadski državljani,” je dejal.

Od začetka leta 2014 je Kanada sprejela 3500 beguncev, po poročanju CNN pa jih v naslednjih treh mesecih nameravajo sprejeti še 25.000. Naslednje letalo s približno 160 Sirci bo v Montreal prispelo v soboto, po tem pa naj bi se število prihodov povečalo na dve letali dnevno.

ZDA nekoliko manj gostoljubne
ZDA bodo po poročanju BBC v naslednjem letu sprejele približno 10.000 migrantov. Trump se medtem zaradi številnih terorističnih napadov zavzema za prepoved vstopa muslimanom v ZDA, vendar mu očitno ne bo uspelo.

N. K. , STA

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Policija končno razgnala hamasovske skrajneže na univerzi Columbia

Končno se je zgodilo. Veliko število policistov newyorške policije...

Na “dan dela” velja spomniti, da so se slovenski sindikati borili za nižje plače

Danes je prvi maj, tradicionalni praznik dela, ki sicer...

Podlo – bolj podlo – Mladina

Mladina se pogosto ukvarja s sovražnim govorom, hujskanjem in...