V Združenem kraljestvu na prostosti več kot 850 tisoč pedofilov

Datum:

Če je poročilo pristojne agencije v Združenem kraljestvu trdilo, da se po ulicah v državi potika okoli 300 tisoč pedofilov, ki predstavljajo nevarnost za otroke, je letos ta številka po ocenah NCA presegla 800 tisoč posameznikov, kar je skoraj trikrat toliko, kot so ugibali v preteklosti.

Z rabo nove metodologije, so pri a NCA (tako imenovana britanska FBI) ugotovili, da je število pedofilov, ki v Združenem kraljestvu prežijo na otroke veliko večje od pričakovanega. Po podatkih v najnovejšem letnem poročilu o nacionalni strateški oceni stopnje kriminala, je v državi na prostosti med 550 in 850 tisoč pedofilov, ki predstavljajo potencialno grožnjo za otroke.

Od tega, oblasti spremljajo dejavnost “zgolj” njih 75 tisoč. Raziskovalci NCA so prepričani v zanesljivost nove metodologije. Za primerjavo, lani so pri NCA v letnem poročilu našteli okoli 300 tisoč potencialnih pedofilov v državi, policija pa je “pazila” na 35 tisoč posameznikov. Ostali naj bi bili aktivni na tako imenovanem temnem spletu.

Pri RT izpostavljajo, da v kolikor drži zgornja ocena o okoli 850 tisoč pedofilih v Združenem kraljestvu, bi to pomenilo, da nevarnost za otroke predstavlja vsak 77. prebivalec države.

V poročilu so izpostavili, da segajo kršitve vse od prenašanja in deljenja neprimernih fotografij otrok na spletu pa do neposrednih primerov spolne zlorabe. Vseeno bi lahko bilo število pedofilov v državi še večje, saj so v poročilu NCA izpustili “nebritanske kršitelje, ki zlorabljajo žrtve v Združenem kraljestvu” ter mladoletnike, ki spolno zlorabljajo ostale mladoletnike.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

9 mesecev po katastrofalni ujmi še vedno pomagajo prostovoljci

Pri obnovi po lanski ujmi v Črni na Koroškem...

Ste vedeli, da je bil evropski poslanec Zver del prve ekipe ustvarjalcev teleteksta?

"Večkrat pomislim, da sem lahko hvaležen Bogu za to...

NSi, Svoboda in “7 milijonov evrov izgube”

Nova Slovenija naj bi imela najboljši gospodarski program. Program,...

Gabrovo žalosti konec križarjenja, revni državljani umirajo v čakalnih vrstah

Partnerka Roberta Goloba je v poslovilnem posnetku na družbenih...