Proticepilci v Italiji s smrtjo grozijo ugledni imunologinji, tožilstvo takoj ukrepalo!

Datum:

Ugledna italijanska imunologinja Antonella Viola je zaradi groženj nasprotnikov cepljenja proti covidu-19 poslej pod policijsko zaščito. Direktorica Inštituta za pediatrične raziskave v Padovi je med drugim prejela grozilno pismo z nabojem za pištolo. Padovsko tožilstvo je že uvedlo preiskavo.

V pismu so imunologinji in njeni družini po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA, ki povzema italijanske medije, zagrozili s smrtjo. Med drugim je bilo zapisano: “Roke proč od otrok“. Jeza nasprotnikov cepljenja proti covidu-19 se je usmerila proti imunologinji zaradi njene kampanje za cepljenje otrok proti covidu-19, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Ne pustim se prestrašiti. Nadaljujem svoje delo,” je na grožnje odgovorila Viola, ki je hkrati prejela številne izraze podpore. V Italiji so bili v minulih tednih tarča nasprotnikov cepljenja proti covidu-19 še nekateri vidni strokovnjaki. Nedavno so na ulici napadli vodjo infekcijskega oddelka genovske bolnišnice Mattea Bassettija.

Italija uvedla obvezno cepljenje za starejše od 50 let
Italija tako kot večina evropskih držav v teh dneh zaradi bolj nalezljive koronavirusne različice omikron beleži skokovit porast novih okužb z novim koronavirusom. Italijanska vlada je v sredo zvečer med drugim sprejela obvezno cepljenje proti covidu-19 za starejše od 50 let. S tem ukrepom naj bi zmanjšali pritisk na italijanske bolnišnice.

Foto: epa

Po uradnih statističnih podatkih ima Italija z 59 milijoni prebivalcev 28 milijonov ljudi, ki so starejši od 50 let, poroča STA.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Zmagoslavje hrvaških demokratov na volitvah in zaušnica levi kontinuiteti

Hrvaški premier Andrej Plenković bo vodil vlado še tretji...

Italija je zaradi teroristov med migranti zaprosila za prekinitev schengenskega sporazuma s Slovenijo

“Italija je zaprosila za prekinitev schengenskega sporazuma s Slovenijo...

Goranu Forbiciju Golobova vlada podelila dober milijon evrov

Da se je čistka t. i. "janšistov" na javnem...

Vladajoči sistematično kršijo demokratične standarde

"Na seji odbora DZ za zdravstvo je prišlo do...