[Video] Sreča v nesreči: Letalo skoraj 14 ur v zraku z veliko luknjo na boku!

Datum:

Potniki letalske družbe Emirates se lahko upravičeno počutijo, kot da so se znova rodili. Letalo Airbus A380, ki je bilo 1. julija na poti v Avstralijo, je namreč skoraj 14 ur letelo z veliko luknjo na boku. 

Potniki letala, ki je vzletel v Dubaju in pristal v avstralskem Brisbanu, so med letom čez ocean zaslišali glasen pok. Navkljub temu se je letalska družba vseeno odločila nadaljevati polet, ki je trajal še 13,5 ure. Ko je omenjeno letalo pristalo v Avstraliji, sta pilota naletela na odkritje, ki upravičeno zledeni kri v žilah.

Kmalu pred pristankom so na letalu vzpostavili stik s kontrolo zračnega prometa na letališču Brisbane in sporočili, da sumijo, da je ob vzletu počila pnevmatika. Ko so pristali, so reševalci šokantno odkrili veliko luknjo na levi strani letala. Med pregledom letala pa so tehniki odkrili še en odvit vijak, pri tem pa še ni znano, ali sta težavi na letalu povezani.

Zaslišal se je glasen pok in začutil sem tresenje skozi tla,”  je povedal eden od potnikov za The Courier Mail v Avstraliji in dodal: “Kabinsko osebje je ostalo mirno, ustavilo dostavo hrane in telefoniralo ter preverilo krila in motorje.” “Sprva je bilo popolnoma grozljivo in kabinsko osebje je vedelo, da bi se lahko zgodilo nekaj resnega. Takoj je osebje vzpostavilo stik s pilotsko kabino. Kmalu zatem so nadaljevali kot običajno. Njihova zbranost je bila pomirjujoča – vedeli so, da situacija ni kritična,” je prek Twitterja sporočil  profesor Andrew Morris, ki trdi, da je bil na omenjenem letu.

Predvidevam, da so piloti ocenili, da ne gre za veliko težavo, in nadaljevali 14-urni let,” je dejal drug uporabnik Twitterja. Letalo na povratnem letu ni moglo vzleteti in je bilo 17 ur po pristanku še vedno na tleh v Brisbanu, poroča Večernji List. Vse skupaj seveda ne preseneča.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

KUL je preteklost

Da so se "utopili" v stranki Gibanja Svoboda, meni...

Bogati kapitalistični zasebni zavodi naših levih strank

S 389.089 evri prihodkov v lanskem letu je Inštitut...