Tomšič: “Svobode govora si pač ne pustimo vzeti.”

Datum:

Kulturen dialog predstavlja pot do iskanja najboljših rešitev, so prepričani v Odboru 2014. Njegovi člani so pripravili tudi predlog zakona, ki bo v pravosodju zagotovil preglednost in odgovornost. “Človek bi pričakoval, da je vseeno, pred katerega sodnika prideš, ker bo sodil v skladu z zakoni,” je bil v svojem govoru kritičen Aleš Primc.

Vztrajniki so že večkrat poudarili, da je v pravosodju nujno potrebno vzpostaviti učinkovit sistem javnosti, preglednosti in odgovornosti. S tem namenom so pripravili predlog zakona o ukrepih za vzpostavitev javnosti, preglednosti in odgovornosti v pravosodju, ki bo omogočil višjo kakovost dela, večjo pravno varnost ter spoštovanje človekovih pravic v pravosodnih postopkih.

Protestniki verjamejo, da kulturen dialog predstavlja pot do iskanja najboljših rešitev, ki bodo imele tudi najširšo podporo v javnosti. “Miren, kulturen in dostojanstven upor proti zatiranju svobode in grobemu kršitelju človekovih pravic in svoboščin predstavlja državljansko dolžnost,” so prepričani v odboru.

Protestnike sta poleg Aleša Primca nagovorila tudi Matevž Tomšič in Janez Turinek.

N. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

Dr. Turk: To so protesti proti redu, proti Ameriki

Ameriške univerze je zajela propalestinsko protestno gibanje. Protestniki v...

Mladim marihuano, onemoglim evtanazijo

V Golobovem zvezku, kjer ima zapisane vse "dosežke" vlade,...

Mati invalidnega sina vrgla v reko s krokodili

V Indiji odmeva primer, ko je mati pograbila sina...

Svet v krizi in presnavljanju

Januarja leta 2022 smo živeli še v razmeroma mirnem...