Ceni dizla in kurilnega olja se bosta zvišali za skoraj 8 odstotkov

Datum:

Kot kaže, se nam znova obetajo podražitve. V torek, 30. avgusta, bodo cene pogonskih goriv in kurilnega olja ponovno višje. Bencin naj bi sicer predvidoma sicer ostal na današnji ravni, ceni dizla in kurilnega olja pa bosta višji za skoraj 8 odstotkov.

Cena litra 95-oktanskega bencina in dizla se od 21. junija znova določa vsak drugi torek. V zadnjih tednih se je formula za določanje reguliranih cen pogosto spreminjala. Ceno so višale višje dajatve (davki), ki jih je sprejemala Golobova vlada, ta je s tem preprečevala večje pocenitve goriv.

S 17. avgustom se je zvišala tudi marža trgovcev – z 0,0591 evra na liter dizla na 0,0983 evra (za 66 odstotkov), pri bencinu pa z 0,0607 evra na 0,0994 evra za liter (za 64 odstotkov).

Od torka, od 0.00, bodo cene pogonskih goriv (bencina in dizla) ter kurilnega olja predvidoma naslednje:

– bencin: 1,49 evra za liter (na ravni kot doslej)

– dizel: 1,77 evra (višja za 7,9 % oz. 12,9 centa). Torkovo polnjenje 50-litrskega rezervoarja bo predvidoma za 6,45 evra dražje kot danes. Trenutna cena je 1,641 evra.

– kurilno olje: liter bo stal okoli 1,54 evra (višja za 7,7 % oz. 11 centov) odvisno od trgovca in količine naročila. Trenutna cena je 1,43 evra.

Vir: Finance

Cena za liter kurilnega olja bo tako na ravni, za polovico višji kot ob začetku leta in najvišji v zadnjih dveh mesecih. Ob tej oceni v Financah opozarjajo, da je odstopanje lahko večje, še posebej, ker je določanje cen v domeni (v rokah) trgovcev.

Vir: Finance

Moja Dolenjska

Sorodno

Zadnji prispevki

Čeferin odloča kar o dveh zadevah, kjer bi moral biti izločen

"Z začudenjem smo ugotovili, da je Ustavno sodišče RS...

[Video] Španija: Afriški migrant zažgal katoliško cerkev

"Napadi na kristjane se nadaljujejo. Afriški migrant je ravnokar...

Svoboda političnih čistk v medijih

Ob svetovnem dnevu svobode tiska, ki je bil včeraj,...

Romana Tomc ob dnevu svobode medijev: “Za leve piškotki, za desne kazni”

Evropska poslanka Romana Tomc je ob dnevu svobode medijev...