Ceni dizla in kurilnega olja se bosta zvišali za skoraj 8 odstotkov

Datum:

Kot kaže, se nam znova obetajo podražitve. V torek, 30. avgusta, bodo cene pogonskih goriv in kurilnega olja ponovno višje. Bencin naj bi sicer predvidoma sicer ostal na današnji ravni, ceni dizla in kurilnega olja pa bosta višji za skoraj 8 odstotkov.

                   

Cena litra 95-oktanskega bencina in dizla se od 21. junija znova določa vsak drugi torek. V zadnjih tednih se je formula za določanje reguliranih cen pogosto spreminjala. Ceno so višale višje dajatve (davki), ki jih je sprejemala Golobova vlada, ta je s tem preprečevala večje pocenitve goriv.

S 17. avgustom se je zvišala tudi marža trgovcev – z 0,0591 evra na liter dizla na 0,0983 evra (za 66 odstotkov), pri bencinu pa z 0,0607 evra na 0,0994 evra za liter (za 64 odstotkov).

Od torka, od 0.00, bodo cene pogonskih goriv (bencina in dizla) ter kurilnega olja predvidoma naslednje:

– bencin: 1,49 evra za liter (na ravni kot doslej)

– dizel: 1,77 evra (višja za 7,9 % oz. 12,9 centa). Torkovo polnjenje 50-litrskega rezervoarja bo predvidoma za 6,45 evra dražje kot danes. Trenutna cena je 1,641 evra.

– kurilno olje: liter bo stal okoli 1,54 evra (višja za 7,7 % oz. 11 centov) odvisno od trgovca in količine naročila. Trenutna cena je 1,43 evra.

Vir: Finance

Cena za liter kurilnega olja bo tako na ravni, za polovico višji kot ob začetku leta in najvišji v zadnjih dveh mesecih. Ob tej oceni v Financah opozarjajo, da je odstopanje lahko večje, še posebej, ker je določanje cen v domeni (v rokah) trgovcev.

Vir: Finance

Moja Dolenjska

Sorodno

Zadnji prispevki

Evropsko sodišče: Medicinska zastrupitev ni človekova pravica!

"Evropsko sodišče za človekove pravice: Medicinska zastrupitev bolnih in...

Ministrica do roka razdelila “hudičevo” malo računalnikov – Zgolj 666 od 10 tisoč

Ministrici za digitalizacijo zadeve uhajajo iz rok. Poziv za...

GZS opozarja vlado: zaradi stavke upravnih enot trpi gospodarstvo

Stavkovni val, ki se je razpasel po državi (vpričo...

Tudi to je kurban bajram

Z nedeljsko jutranjo molitvijo so muslimanski verniki pričeli s...