Šola stoji ob strani dekanu, ki je učencem delil vibratorje

Datum:

Prestižna zasebna šola v Chicagu Francis W. Parker je v četrtek stopila v bran študentskemu dekanu Joeju Brunu po objavi videoposnetka, v katerem je dejal, da šolski program spolne vzgoje LGBTQ vključuje podajanje spolnih igračk in poučevanje učencev, kako jih uporabljati.

“Med parado ponosa – vsako leto organiziramo Teden ponosa – zato sem poklical naš zdravstveni center LGBTQ+. Mojim študentom so delili zadnjične čepe in vibratorje. Govorimo o queer seksu. Uporaba maziva proti uporabi sline za lubrikant,” pravi Bruno v enem posnetku.

Bruno, ki je dekan že štiri leta, je dodal, da so ga študentje vprašali: “Kako deluje ta zadnjični čep? Kako smo – na primer, kako to deluje?’  To je res kul del moje službe.”

Bruno menda ni vedel, da je njegove izjave takrat snemal član Project Veritas, ameriške organizacije, ki je znana po ustvarjanju podobnih videoposnetkov pod krinko. Šola je Project Veritas uspešno tožila zaradi njenih taktik.

Vendar objava videoposnetka pod krinko očitno ni omajala vere šole Francis W. Parker v Bruna. Šola ga je branila v izjavi, objavljeni v četrtek.

“Brez njegove vednosti ali dovoljenja so ga posneli, ko je opisoval en primer našega vključujočega LGBTQ+ pristopa k spolni vzgoji. Veritas je zavajajoče uredil videoposnetek z zlonamernimi nameni,” piše v izjavi, kot poroča WGN-TV.

Glede na izdajo je v izjavi tudi zapisano: “Parkerjevi skrbniki in Parkerjev upravni odbor podpirajo Parkerjevo programiranje, moč in inkluzivnost našega učnega načrta ter predano in nadarjeno fakulteto in osebje.”

Med prikritim video posnetkom, ki ga je objavil Project Veritas, sogovornik izven kamere reče Brunu: “Imaš toliko svobode. Toliko prostora za izvajanje …,” na kar Bruno odgovori: “Toliko svobode. Toliko denarja za stvari.”

Glede na Parkerjev razdelek o šolninah in pristojbinah na spletnem mestu se stroški vpisa v institucijo gibljejo od nekaj več kot 37.000 ameriških dolarjev na leto za mlajši vrtec do več kot 42.000 ameriških dolarjev za dvanajsti razred.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Pirnat je imel odprt davčno ugodnejši s.p.

Pravnik Rajko Pirnat se je nedavno obregnil ob ustavnega...

Bo Golob kot Bratuškova pogorel na zaslišanju, če se samopredlaga za evropskega komisarja?

Tragikomedija z imenovanjem slovenskega spitzenkandidata za evropskega komisarja se...

Protimigracijska AfD postaja prva izbira mladih do 30 let

Nemška mladina je vse bolj desnonazorska. Prva politična izbira...