Nov velik uspeh Ilke Štuhec

Datum:

Ilka Štuhec se znova veseli velikega uspeha v svetovni karavani alpskega smučanja.  Smukaško sezono je zaključila šampionsko –  premagala je Sofio Goggio in osvojila novo zmago v finalu svetovnega pokala.

Dvakratna svetovna prvakinja se je spustila po s soncem obsijani strmini in končala z 0,51 sekunde prednosti pred Goggio, vodilno v smuku te sezone. Tretja je bila Lara Gut-Behrami, ki je za Štuhčevo zaostala 0,81 sekunde.

Štuhčeva je sezono vrnitve končala z zmago.  To so bile prve stopničke za 32-letno slovensko smučarko, odkar je februarja 2019 v Areju na Švedskem obdržala naslov svetovne prvakinje v smuku. Štuhčeva je zadnje tri sezone zaznamovala poškodba, lani aprila pa se je razšla s trenerjem, s katerim je sodelovala od leta 2019.

Elena Curtoni, ena izmed štirih tekmovalk, ki so to sezono zmagale na smuku svetovnega pokala, se je v sredo ponesrečila, prav tako Nina Ortlieb. Mikaela Shiffrin, skupna prvakinja svetovnega pokala, ki je prejšnji konec tedna dosegla rekordno 87. zmago v karieri, v smuku ni nastopila. V četrtek bi se morala vrniti na superveleslalom.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Zakaj ima Hrvaška cenejše gorivo?

Opolnoči so se cene pogonskih goriv na bencinskih črpalkah...

Lahovnik: Borijo se za sedež v Titanikovi restavraciji

Nekdanji minister in ekonomist dr. Matej Lahovnik je podal...

Manko državne strategije na področju prehranske varnosti

VESNA – zelena stranka za enega od šestih stebrov...