Absurdna pravna praksa tožilke Mateje Roguljič, ki dovoljuje migrantom, da Slovencem kradejo ter uničujejo avtomobile in kazensko ne odgovarjajo!

Datum:

Zoper ilegalna migranta iz Maroka, ki sta ukradla avtomobil na območju Črnomlja in ga razbila, je tožilka Mateja Roguljič ustavila kazenski pregon. Vzrok pa popolnoma banalen: Ker lastnik ni poskrbel za lastno varnost, si je kriv popolnoma sam. “Zavržem, ker je podana nesorazmernost med majhnim pomenom kaznivega dejanja in ter posledicami kaznivega dejanja, ki bi jih povzročil kazenski pregon,” je v sklepu o zavrženju zapisala državna tožilka Mateja Roguljič. Ilegalna migranta sta po aretaciji zaprosila za azil in po treh tednih pobegnila neznano kam.

                   

Slovensko tožilstvo je dalo ilegalnim migrantom in slovenskim državljanom dovoljenje, da lahko mirne vesti ukradejo katerikoli avtomobil v Sloveniji, če so v njem ključi in je avtomobil odklenjen. Kriv ni ta, ki je avtomobil ukradel, temveč ta, ki ni poskrbel za lastno varnost svojega avtomobila, se po novem glasi pravna praksa.

Pred meseci smo poročali o tem, da sta dva ilegalna migranta iz Maroka ukradla avtomobil na območju Bele Krajine. Lastnik je pustil avto odklenjen, v njem so bili tudi ključi avtomobila. To sta opazila ilegalna maroška migranta in ukradla avtomobil.

Na njuni poti sta povzročila nesrečo in avtomobil popolnoma uničila. Vendar njuno dejanje ne bo preganjeno. Okrožna državna tožilka svetnica Mateja Roguljič je zavrgla kazenski pregon zaradi nesorazmernosti med majhnim pomenom kaznivega dejanja ter posledicami kaznivega dejanja, ki bi jih povzročil kazenski pregon. Zanimivo bi bilo videti, če bi tožilka Mateja Roguljič ravnala enako, če bi se to dejanje zgodilo njej, ne pa nedolžnemu slovenskemu državljanu.

Razbit avtomobil slovenskega državljana, ko sta avto ukradla ter uničila ilegalna maroška migranta. Med vožnjo sta povzročila hudo nesrečo in avtomobil popolnoma razbila.

Ilegalna migranta kot primer prvorazrednih državljanov; ukradla in razbila, po treh tednih pa zaradi azilne zakonodaje pobegnila neznano kam v tujino
Po poročanju Spletnega časopisa sta se ilegalna maroška migranta Ihmad Ihnik in Simohammed Jabani v Slovenijo pretihotapila iz Hrvaške, nato pa Dejanu Šnebergerju z dvorišča stanovanjske hiše potem ukradla audija A3, vrednega okoli tri tisoč evrov.

Avto sta po kraji v prometni nesreči razbila in povsem uničila. Po nesreči so ju ujeli in priprli policisti. Oba ilegalna Maročana sta zaprosila za azil, ki jima je omogočil prosto gibanje po Sloveniji. V treh tednih sta pobegnila neznano kam. V Sloveniji je bilo lansko leto 3273 izginulih migrantov, pri katerih je ministrstvo za notranje zadeve ustavilo postopek, ker jih več ni bilo na območju Slovenije, še poroča Spletni časopis.

Pod sklep se je podpisala okrožna državna tožilka svetnica Mateja Roguljič. (Foto: Twitter)

Luka Perš

Sorodno

Zadnji prispevki

Afganistanec na nemški nogometni zabavi zabadal ljudi

Včeraj so nemški nogometni navdušenci slavili. A slavje ni...

[Video] Golob živi otroške sanje: Rajši na tekmi v ZDA kot na mirovni konferenci v Švici

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je ob začetku mirovne konference...

Ukrajina in ZDA podpisali desetletni bilateralni varnostni sporazum

Včeraj sta ameriški predsednik Biden in ukrajinski predsednik Zelenski...

Zver: Arbitražno športno sodišče je zavarovalo ženski šport in ženske

Nekdanji minister za šolstvo in šport ter evropski poslanec...