Afganistanki migrant ženski v glavo zabil nož

Datum:

Nemške oblasti so aretirale 29-letnega afganistanskega migranta v povezavi z brutalnim napadom z nožem na 19-letno žensko v Hamburgu. 

Dogodek se je pripetil v četrtek zjutraj, medtem ko je ženska čakala avtobus na nekem postajališču v Hamburgu. Žrtev je ravno želela vstopiti v avtobus, ko jo je predator nenadoma napadel z smrtonosnim orožjem. Migrant je ženski zabil nož naravnost v glavo. Reševalci so jo nemudoma odpeljali v bolnišnico, kjer so oskrbeli smrtno nevarne rane, poroča Remix.

Uradniki pa so brez odlašanja sprožili obsežno preiskavo primera in hitro identificirali osumljenca. Motiv za zločin ostaja neznanka. Res pa je, da nekatere časopisne objave izražajo domnevo, da je žrtev svojega napadalca poznala. Afganistanski migranti so bili v zadnjih letih vpleteni v številne napade z nožem v Nemčiji.

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Eden izmed njih je v Berlinu celo zabodel vrtnarko zgolj zaradi prepričanja, da ženske nebi smele delati. Leta 2021 pa je Afganistanec na železniški postaji v Dresdnu zabodel tri naključne osebe med vzklikanjem “Allahu Akbar”. Zločini med pripadniki afganistanske populacije v Nemčiji so pogosti, njihova integracija v kulturno okolje in na trg dela pa izjemno težka.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Huligan sredi Ljubljane napadel Ukrajinko!

Na spletnem forumu Reddit se je pojavil videoposnetek incidenta...

[Video] Prizori z ameriških univerz vse bolj spominjajo na nacistično Nemčijo

"Al Qassam nas naredi ponosne, zdaj ubij še enega...