Afganistanski migrant na Češkem kmalu po silvestrovanju eno žensko zabodel, drugo pa posilil

Datum:

Iz Češke poročajo, da je 23-letni migrant iz Afganistana v nedeljo zvečer končal v priporu po tem, ko je na železniški postaji v češkem mestu Karlovy Vary zabodel 37-letno žensko, nato pa je še posilil 19-letno dekle.

Do poškodbe ženske je prišlo le tri ure po silvestrovanju. Migrant naj bi ženski zadal hude vbodne rane v prsni koš, nato pa pobegnil s kraja dogodka, poroča češki medij Novinky.

Hudo poškodovana ženska naj bi se nato z vso močjo, ki ji je še preostala po napadu, spravila do nekaj sto metrov oddaljene restavracije, kjer je omedlela. Potem so jo odpeljali v bolnišnico na zdravljenje, je povedal tiskovni predstavnik policije Jakub Kopřiva.

Ko je najstnica omedlela, jo je posilil
Migrant, ki je po poročanju dnevnega časopisa Právo Afganistanec, je v češko mesto prišel iz Nemčije. Kmalu po tem, ko je zbodel 37-letnico, je napadel 19-letnico in od nje zahteval spolni odnos. Mlada ženska se je zahtevi odločno uprla in v borbi nazadnje omedlela. Brezobziren napadalec je to izkoristil in posilil mlado dekle, nato pa strahopetno pobegnil.

Foto: iStock

Ženska, ki je s strani migranta utrpela vbodne rane, je sedaj v bolnišnici v stabilnem stanju. “Policija je v kratkem času uspela pridobiti približen opis storilca, ki ga je takoj začela intenzivno iskati v mestu, v lokalnih gozdovih in okoli njih ter tudi v drugih krajih v regiji,” je za medije pojasnil Kopřiva.

Grozi mu do osemnajstletna zaporna kazen
Policisti so migranta pridržali kmalu po tem, ko so prejeli drugo prijavo o posilstvu. Storilec je bil primoran opraviti alkotest. Test je bil pozitiven z izvidom 1,23 promila alkohola v krvi. Moškega so nato pridržali. Če ga bo sodnik spoznal za krivega, mu grozi do 18 let zaporne kazni, poroča Remix News.

Nina Žoher

Sorodno

Zadnji prispevki

Po infarktu je na helikopter čakal kar uro in pol

Osebo, ki jo je zadel srčni infarkt je kar...

Nove obdavčitve: Za vrtno uto ali rastlinjak boste mogli plačati komunalni prispevek

Vlada Roberta Goloba oziroma ministrstvo za naravne vire in...

Vabljeni na Ritem srca – festival sodobne krščanske glasbe

Radio Ognjišče tudi letos pripravlja festival sodobne krščanske glasbe...

V Kongu spodletel državi udar

Vojska Demokratične republike Kongo trdi, da je danes preprečila...