Albanec v Franciji presenečen ugotovil, da se je njegov štrcelj znašel na fotografijah z opozorilom o nevarnosti kajenja: Nogo je izgubil zaradi streljanja!

Datum:

Francoski državljan, ki je ostal brez noge leta 1997 zaradi streljanja v Albaniji, je odkril, da so njegovo fotografijo brez noge uporabili kot enega od primerov slik, kaj so lahko posledice kajenja, ki so vseprisotne v EU na ovojih cigaretnih škatlic. Sam ni nikoli dal soglasja, na fotografiji pa je zapis, da kajenje maši žile, kar kaže na to, da gre za očitno zavajanje.

60-letni prebivalec Francije, ki je leta 1997 v strelskem obračunu v Albaniji ostal brez noge, je bil presenečen, ko je fotografijo svojega štrclja zagledal na enem od ovojev, ki krasijo škatlice cigaret in kadilce svarijo pred nevarnostmi, povezanimi s kajenjem.

Moški vztraja, da je na fotografiji zagotovo on, kar lahko potrdijo tudi druga znamenja, opekline in brazgotine, ki jih ima na fotografiji. Ob tem je na fotografiji, na kateri se je prepoznal, zapisano: “Kajenje maši vaše arterije.” – kar pa ne odraža situacije, zaradi katere je izgubil nogo.

Ob nogo zaradi strela, ne cigarete
Namreč, nogo je izgubil zaradi streljanja in ne zaradi kajenja, kar pomeni, da je šlo za zavajanje javnosti. To je še toliko bolj problematično, ker ostudne fotografije raznih poškodb, ki naj bi bile posledice dolgotrajnega kajenja, ki krasijo škatlice cigaret po EU, odobri Evropska komisija. Ta naj bi po pisanju Daily Maila fotografije prejela iz odobrene podatkovne baze, v kateri so slike ljudi, ki so dali svojo privolitev v objavo fotografij.

Na sliki naj bi bil 60-letnik, ki je leta 1997 izgubil nogo v streljanju v Albaniji, in ne zaradi posledic kajenja (Vir: Twitter)

60-letnik, ki se je prepoznal na fotografiji, tega ni storil. Po njegovih trditvah naj bi fotografija nastala v Franciji v lokalni bolnišnici blizu Metza, kjer trenutno prebiva. Namen fotografije je bilo najti primerno protezo, ki bi mu omogočila hojo.

Antoine Fittante, odvetnik oškodovanega, je povedal, da se starec čuti izdanega ter da je ranjeno njegovo dostojanstvo. Ob tem pa je še dodal, da bodo strokovnjaki lahko brez težav potrdili, da gre za sliko njegovega klienta. “Vsaka brazgotina je specifična, unikatna. Ta mož ima sledove opeklin na drugi nogi, to je jasno. Strokovni izvedenec ne bo imel težav z identifikacijo slike.”

Je EU namerno zavajala?
Primer meče slabo luč na boj EU proti kadilcem kot tudi na splošno. Namreč, že samo po sebi je problematično, da so uporabili sliko brez privoljenja pacienta. A še večji problem je dejstvo, da so organi EU za dosego svojih namenov pripravljeni lagati in zavajati javnost.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Joveva na zaslonih škodi svoji stranki

Nosilka liste Gibanja Svobode za evropske volitve Irena Joveva...

Dr. Krek: Referendum o konoplji se lahko zelo grdo zlorabi

"Referendum o konoplji, tako kot je napisan, se lahko...

Je oblast res tako mamljiva?

V Ilirski Bistrici še vedno vre. Temperatura je dosegla...

Putiniste in prebujence druži več, kot želijo priznati

Tucker Carlson je znan ameriški konservativni komentator. V nasprotju...