Hojs: da ograja ne deluje, je največji Golobov nesmisel!

Datum:

“To je podobno, kot da bi si doma ogradili hišo, pa na stežaj odprli vrata. Potem pa bi vam tatovi vse pokradli, vi pa bi naokrog razlagali, da ograja ne deluje,” se je bivši minister Aleš Hojs odzval na Golobove besede. 

V naši državi se dogajajo neverjetne zadeve. Po eni strani vladajoči odstranjujejo ograjo, po drugi pa številčno krepijo policijske patrulje zlasti na bolj ogroženih območjih. Policija: “Zaradi nedovoljenih vstopov tujcev v Slovenijo, v zadnjem obdobju predvsem na območju Posavja, smo povečali prisotnost policistov na tem območju, v sodelovanju s hrvaškimi policisti izvajamo mešano patruljiranje, prilagajamo načine dela, nedovoljene vstope pa odkrivamo tudi s pomočjo tehničnih sredstev. Najpomembnejše pa je zagotavljanje varnosti ljudi, ki prebivajo ob meji in sodelovanje z občani, ki svoje okolje najbolj poznajo ter nas redno obveščajo o opažanjih in vseh dejavnikih, za katere menijo, da vplivajo na varnost v njihovem okolju.” 

Svoje videnje glede odstranjevanja ograje na meji in krepitve obmejnih patrulj nam je zaupal bivši notranji minister Aleš Hojs: “To je podobno, kot da bi si doma ogradili hišo, pa na stežaj odprli vrata. Potem pa bi vam tatovi vse pokradli, vi pa bi naokrog razlagali, da ograja ne deluje.” S temi besedami se je odzval tudi na trditve premierja Roberta Goloba, ki meni, da “ograja na meji ne deluje”. Hojs meni, da je Golob povedal največji nesmisel. Jasno je, da mora ograja ostati, če želimo preprečiti ilegalne migracije. Obenem pa je treba ekipe za izravnalne ukrepe, ki delujejo bolj v notranjosti države, napotiti na mejne prehode, tam pa selektivno kontrolirati, kdo vstopa, kdo se vozi itd. “To, kar sedaj počnejo, nima ne repa ne glave.”

Migranti pred Kolpo (Foto: Nova24TV)

Poklukar ljudem na terenu laže, da ne bo odstranil ograje?!
“In naravnost škandalozno je, da ko pride minister v Rigonce, ljudem obljubi, da bo ograja ostala, čez dva dni pa v državnem zboru medijem razlaga, kako bodo nadaljevali z odstranjevanjem ograje in da jo bodo v celoti odstranili. To je res neverjetno!” je še dejal Hojs. Prepričan je še, da je situacija povsem zmedena. Razlog je verjetno v tem, da se je minister Boštjan Poklukar, odkar je na položaju (eno leto dni), ukvarjal zgolj s tem, kako bo na mesto generalnega direktorja policije imenoval tistega, ki mu ga je naročil imenovati predsednik vlade Robert Golob. Generalni direktor policije Senad Jušić pa se je ukvarjal s tem, kako bo “na takšen ali drugačen način” dokazal, da ima vse pogoje za vodenje policije. Z vsebino pa se niti ministrstvo niti policija dejansko nista ukvarjala.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Izraelski zunanji minister: EU naj takoj sankcionira Iran!

Iranska revolucionarna garda je pred obalo Združenih arabskih emiratov...

Šestim novinarjem odpoved pogodb, Martić nadaljuje Golobove čistke

Še šestim izkušenim novinarjem in urednikom RTV Slovenija –...

[Video] Poslanec sovražne “Svobode” poslanske kolege označil za sodrgo

Poslanec Gibanja Svoboda Aleksander Prosen Kralj zase pravi, da...

[Ekskluzivno] Milović razkriva, kako je Čeferin pripravljen izdati svoje najbližje

Boris Tomašič je v tokratni ekskluzivni oddaji gostil Miloša...