Ameriški sekretar za obrambo sprejet na intenzivno nego

Datum:

Ameriški sekretar za obrambo (ekvivalent ministra op. a.) Lloyd Austin je bil sprejet v bolnišnico zaradi težav z mehurjem. Iz bolnišnice Walter Reed v Virginiji, sporočajo, da je bil Austin sprejet na oddelek za intenzivno nego. V isti bolnišnici se zdravi tudi zaradi raka na prostati. 

Austin je svoja pooblastila prenesel na Kathleen Hicks. Sekretar za obrambo je nedolgo nazaj poskrbel za medijski vihar, ko o svojem zdravstvenem stanju ni ustrezno obvestil ameriškega predsednika in javnosti. Za svoje dejanje se je opravičil in dejal, da ni ravnal pravilno.

Zdravniki sicer trdijo, da je njegova prognoza odlična, njegove težave z mehurjem pa naj ne bi vplivale na pričakovano polno okrevanje, poroča STA. Zaenkrat še ni jasno, kako dolgo bo Austin ostal v bolnišnici. Po urniku bi moral ta teden odpotovati v Bruselj na srečanje obrambnih ministrov držav, ki podpirajo Ukrajino.

Austinove zdravstvene težave
Austin je decembra lani prestal operacijo zaradi raka prostate, nato pa je bil januarja ponovno hospitaliziran zaradi zapletov po posegu. Kot že rečeno o hospitalizaciji ni obvestil javnosti in predsedniške administracije. Najvišji predstavniki države so za dogajanje izvedeli šele tri dni po tem, ko je bil sprejet v bolnišnico.

Prejšnji teden je na novinarski konferenci pojasnil javnosti, da ni nikomur naročil, naj skrivajo njegov odhod v bolnišnico, sam pa ni poskrbel za ustrezno obveščanje. “Nisem ravnal pravilno,” je dejal pred predstavniki medijev.

Ž. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

Vlada bi zdravnike omejevala z odloki, Fides pa: To je nezakonito!

Ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel se je končno...

Ministrica kmetom prodajala puhlice

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Mateja Čalušić se...

[Video] Putin pripravil svoje vernike do spanca in različnih grimas

Po spletu se širijo posnetki nezainteresirane skupine Putinovih slušateljev...