Aretirali direktorja bolnišnice Al Šifa – očitajo mu sodelovanje s Hamasom

Datum:

Izraelske obrambne sile (IDF) so aretirale direktorja bolnišnice Al Šifa v Gazi. Domnevajo, da je v bolnišnici pod njegovim vodstvom potekala obsežna teroristična dejavnost Hamasa. Ugotovitve o njegovi vpletenosti v teroristično dejavnost bodo odločile, ali bo zadeva tudi predmet nadaljnjega zaslišanja Izraelske varnostne agencije (ISA).

                   

Izraelske sile so aretirale Mohammada Abu Salmija, direktorja bolnišnice Al Šifa v mestu Gaza, ko se je ta po humanitarnem koridorju poskušal evakuirati na južni del Gaze. Po njihovih domnevah je bil vpleten v teroristično dejavnost Hamasa, ki je potekala v omenjeni bolnišnici, poroča Breitbart.

Kot smo poročali, je IDF v zadnjih dneh odkrila številne teroristične tunele pod bolnišnico. V tej bolnišnici je bila po poročanju sil umorjena izraelska vojakinja Noa Marciano, ki so jo 7. oktobra ugrabili predstavniki Hamasa. Na podlagi spodnjih posnetkov verjamejo, da naj bi Hamas tudi ostale talce zadrževal in premikal po bolnišnici.

V vse to naj bi bil vpleten tudi Salmi, ki sta ga IDF in izraelska varnostna agencija odpeljali na zaslišanje. V skupni izjavi sta IDF in ISA po navedbah Breitbarta dejali, da je bil direktor prijet in premeščen na zaslišanje ISA po dokazih, ki kažejo, da je bolnišnica Šifa pod njegovim neposrednim vodstvom služila kot poveljniški in nadzorni center Hamasa. Hamasovo omrežje terorističnih tunelov je prav tako izkoriščalo elektriko in vire, odvzete iz bolnišnice, bolnišnica je služila tudi za hrambo orožja.

Najdeno orožje Hamasovih teroristov. (Foto. AFP)

V bolnišnici je pod njegovim vodstvom potekala obsežna teroristična dejavnost Hamasa. Ugotovitve o njegovi vpletenosti v teroristično dejavnost bodo odločile, ali bo predmet nadaljnjega zaslišanja ISA. Pridržanih naj bi bilo tudi več drugega zdravstvenega osebja iz bolnišnice.

IDF je v bolnišnicah v Gazi našla številne druge Hamasove teroristične objekte. Zloraba bolnišnic za vojaške namene in terorizem ter živih ščitov za terorizem je kršitev mednarodnega humanitarnega prava in prava oboroženih spopadov.

Tunel pod bolnico Al Šifa (Foto: AFP)

Izrael nadaljuje svojo ofenzivo in še vedno odkriva dokaze teroristične dejavnosti, povezane z občutljivimi civilnimi lokacijami, kot so skladišča orožja pod mošejami, jaški predorov v bližini šol in celo rakete, shranjene pod otroškimi posteljami.

T. B.

Sorodno

Zadnji prispevki

Fenomen Prebilič: Ali stari botri že tlakujejo pot “novemu obrazu”?

Ali se je na letošnjih evropskih volitvah že začel...

Evropsko sodišče: Evtanazija ni človekova pravica!

"Evropsko sodišče za človekove pravice: Medicinska zastrupitev bolnih in...

Ministrica do roka razdelila “hudičevo” malo računalnikov – Zgolj 666 od 10 tisoč

Ministrici za digitalizacijo zadeve uhajajo iz rok. Poziv za...

GZS opozarja vlado: zaradi stavke upravnih enot trpi gospodarstvo

Stavkovni val, ki se je razpasel po državi (vpričo...