Assange nad Hillary Clinton: “Nenehno laže in prekipeva od preprečevanja pravice!”

Datum:

Ustanovitelj podjetja WikiLeaks Julian Assange je obtožil Hillary Clinton, da je “nenehno lagala,” potem ko je nekdanja kandidatka za predsednico ZDA za avstralsko televizijo ABC dejala, da je njegova organizacija le “hčerinska družba ruske obveščevalne službe”.

Julian Paul Assange je avstralski politični aktivist, ki pa že dalj časa ni v dobrih odnosih z ameriško senatorko Hillary Clinton. V času njene predsedniške kandidature je WikiLeaks namreč objavil 2 tisoč elektronskih poštnih sporočil, ki naj bi se nanašala na e-poštni naslov takratne kandidatke Clintontonove.

“Gre za nekaj veliko temnejšega”
“Nekaj je narobe s Hillary Clinton,” je na Twitterju napisal  Assange. “Ne samo to, da nenehno laže in ni samo njen srepi pogled, niti to, da prekipeva od preprečevanja pravice. Poglejte od blizu. Gre za nekaj veliko temnejšega.”

“WikiLeaks je hčerinska družba ruske obveščevalne službe”
Hillary ima z Assangeom že daljšo zgodovino sporov, saj je bila državna sekretarka v času, ko je WikiLeaks objavil veliko zelo občutljivih podatkov iz državnega oddelka in obrambnega ministrstva. Clintonova je v intervjuju za oddajo ABC’s Four Corners povedala, da je Assange sodeloval z rusko vlado, ki je vplivala na predsedniške volitve leta 2016 v ZDA. “Assange je postal nekakšna priložnostna oseba, ki opravlja delo po navodilih diktatorja,” je dejala in dodala, da je WikiLeaks zdaj, žal, praktično popolna podružnica ruske obveščevalne službe.

WikiLeaks in Rusija sta se vmešavala v volitve
“Naša obveščevalna skupnost in drugi opazovalci Rusije in Putina so rekli, da so zaradi mene zaskrbljeni, ker sem se kot državna sekretarka postavila proti nekaterim njegovim dejanjem, njegovemu avtoritarizmu,” je dejala Clintonova. “Če je takšen mučenec svobodnega govora, zakaj WikiLeaks nikoli ne objavlja ničesar, kar prihaja iz Rusije? Ne vidite škodljivih, negativnih podatkov o Kremlju na WikiLeaksu,” je še dodala.

Foto: You tube.

Nekdanja kandidatka za predsednico je tudi trdila, da so dejanja WikiLeaksa in Rusije imela pomembno vlogo pri njeni izgubi bitke za predsedniški položaj. Vlada ZDA je obtožila Moskvo, da se je vmešavala v ameriške volitve leta 2016 s hekanjem in pošiljanjem e-poštnih sporočil operativcem demokratske stranke. Moskva je sicer večkrat zavrnila obtožbe vmešavanja na volitvah, ob tem pa ni navedla nobenih dokazov za zavrnitev obtožb.

D. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Azijski vrh: Peking, Seul in Tokio so za jedrsko razorožitev Severne Koreje

Danes v južnokorejski prestolnici Seul poteka vrh voditeljev Južne...

Makarovič na zatožni klopi zaradi izbruha sovražnega govora in žalitve

“V Ljubljani se bo zaradi satirične pesmi Utrip laži...

Metlika: Obnovljen most do gradu Gradac

Grad Gradac, eden redkih kulturnih spomenikov državnega pomena v...