Katastrofalne napovedi za prihodnost – Francija bo v naslednjih 10 ali 20 letih postala novi Libanon

Datum:

V samo nekaj letih bodo islamska predmestja v Parizu imela svoja pravila, lastne zakone, lastna načela in morda celo svojo policijo. To se že dogaja, je dejal Alexandre Mendel, avtor knjige “Patricija”.

                   

Evropa se je soočila z velikim številom migrantov, ki prihajajo iz vojnih držav v Afriki in na Bližnjem vzhodu. Danes so mnogi zaskrbljeni zaradi islamizacije Evrope in neuspeha muslimanov pri vključevanju v nove države, poroča Speisa.

Pred problemi si ne smemo zatiskati oči
Medij RT se je srečal s pisateljem Alexandrejem Mendelom, čigar nova knjiga “Particija” je namenjena neuspehu muslimanov pri vključevanju v Francijo. Razpravljala sta o sedanjih razmerah v tej državi.

Foto: epa

“Obstajata vsaj dve stvari, ki sta pomembni glede islamizacije. Prva je, da si ne morete vedno zatiskati oči pred problemom. Za 20 oziroma 30 let smo izpustili svoja pravila, svoje principe, svoje republikanske ideale, pogovarjali smo se z islamisti. Popolnoma slepi smo za takšne majhne signale, da so nekateri deli Francije postali islamizirani. To lahko danes pojasni terorizem v Franciji. Če ne bi sprejeli teh majhnih dogovorov z radikalnim islamom, v Franciji verjetno ne bi imeli toliko napadov. Zato je danes tako pomembno, da v Franciji ne bi bili več slepi in da bi povedali resnico,” pravi Mendel.

Želijo francosko državljanstvo, ne da bi živeli kot Francozi
Dodaja še, da integracija v Franciji ni uspela, ampak ne le v Franciji, tudi v številnih drugih državah ne. “Sprejmite, da če želite biti Francozi, morate dobili francosko državljanstvo. In dobijo ga, ne da bi govorili francoščino, ne da bi obiskovali francoske šole, ne da bi živeli kot Francozi. Francija ni nova država priseljevanja – ima zelo dolgo zgodbo o priseljevanju. Ljudje so 20. letih prejšnjega stoletja prišli v Francijo iz vse Evrope – s Poljske, iz Rusije, iz Armenije, Italije, in ni bilo problema pri integraciji, sploh ni bilo problema.”

D. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Izraelsko sodišče je razsodilo, da se morajo tudi ultraortodoksni judje priključiti vojski

Izraelsko vrhovno sodišče je danes odločilo, da morajo obvezen...

Challe Salle povedal nekaj krepkih na račun Zlatka Čordića

Na slovenski hip hop sceni je resnično vroče. Raper...

Orban in Melonijeva se znotraj Evropskega parlamenta ne bosta povezala

Italijanska premierka Giorgia Meloni je na srečanju v ponedeljek...

[Foto] Koga vse je ujel fotografski objektiv na državni proslavi

Osrednje državne proslave na Kongresnem trgu v Ljubljani, s katero...