Bill Gates dobil še eno razsvetljenje: Globalno segrevanje bi upočasnil z zatemnitvijo Sonca!

Datum:

Ameriški multimilijarder Bill Gates znova in znova “navdušuje” svojimi “genialnimi” zamislimi. Tokrat se je odločil financirati nekakšen okoljski eksperiment, v sklopu katerega želi zatemniti Sonce nad Švedsko, zato da bi zmanjšal globalno segrevanje. 

Ameriški multimilijarder Bill Gates, je pohvalil načrt znanstvenikov univerze v Harvardu, ki se nanaša na zastiranje sonca z namenom zmanjšanja vpliva oziroma posledic globalnega segrevanja. Prvi tovrsten eksperiment nameravajo izpeljati že junija letos. Projekt je strokovno poimenovan Stratospheric Controlled Perturbation Experiment (SCoPEx) in gre za znanstveni poskus za lažje razumevanje uporabnosti stratosferskih aerosolov na področju solarnega geoinženiringa. Gates financira poskuse, povezane z blokiranjem sončne svetlobe, poroča Polonia Christiana

Raziskava je osnovana na preletu balona nad Švedsko z namenom ugotoviti, ali lahko zablokira sončno svetlobo, ko le-ta potuje na Zemljo. Gates ob tem upa, da bo razvil nov način za boj s klimatskimi spremembami. Z junijem naj bi sicer začeli šele preverjati aparature, ki bodo nameščene v balonu. Med letom bodo aparature spremljale kemične reakcije, ki se dogajajo v stratosferi. Balon bo sicer letel na višini desetih kilometrov. Poskus z oznako SCoPEx, bo stal okoli 20 milijonov dolarjev, kar je razmeroma poceni. In če bo uspešen, bo njegov končni cilj v zemeljsko stratosfero s pomočjo balona sprostiti približno dva kilograma kemikalij, kot so sulfati in kalcijev karbonat.

Foto: epa

V zadnjem času je bogataš Gates že osupnil s svojimi šokantnimi napovedmi.  V eni svojih izjav je sporočil, da se mora svet pripraviti na nove pandemije, ki bi lahko bile mnogo hujše od sedanje. Kot je še dejal, so pandemije del nove normalnosti, podobno kot so potresi, tornadi ali podnebne spremembe. Na koronavirus pa gleda kot na domačo nalogo, ki jo mora človeštvo opraviti. Po njegovem prepričanju na naslednjo pandemijo, ki je lahko desetkrat hujša od trenutne in za katero ni znano kdaj se lahko pojavi, nismo pripravljeni.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Azijski vrh: Peking, Seul in Tokio so za jedrsko razorožitev Severne Koreje

Danes v južnokorejski prestolnici Seul poteka vrh voditeljev Južne...

Svetlana Makarovič na zatožni klopi zaradi izbruha sovražnega govora in žalitve Možine

“V Ljubljani se bo zaradi satirične pesmi Utrip laži...

Metlika: Obnovljen most do gradu Gradac

Grad Gradac, eden redkih kulturnih spomenikov državnega pomena v...